Inhoud blog
  • Soep van gegrilde paprika's met mosterdspek
  • Forellen met tijm en citroenen - zeer eenvoudig
  • Wandelen rond de Begijnenvijvers in Hechtel
  • Voorgerecht;: Sint-Jakobsvruchten met sinaasappel
  • Heel lekkere zalmmousse
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • allerhande
  • Ik wens U een gezellige donderdag
  • fijne avond en voor straks, slaap zacht
  • Dag lilane !!!!welkom op bloggenland
  • Lieve groetjes van Peter en veel succes met je blog

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Dit is een foto van onze hond Cara. Ze is een Golden Retriever en al 12 jaar oud. Ze is heel lief en doet geen vlieg kwaad. Ze geeft graag pootjes voor een brokje.
    Alleen maar leuke dingen
    Welkom!
    Hartelijk welkom op mijn blog. Koken, bridgen, reizen, wandelen, lezen en knutselen zijn mijn favoriete bezigheden. Op mijn blog bied ik regelmatig zelfgevonden of zelf aangepaste eenvoudige en toch lekkere recepten aan. Een bridgeverhaal of een reisverslag zal er in de toekomst ook wel op te vinden zijn. Veel leesgenot en graag tot in mijn gastenboek! Liljana
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van gegrilde paprika's met mosterdspek

    voor 4 personen

    8 paprika's (rood of geel of allebei)

    1,5 l kippenfond of kippenbouillon

    0,5 l room

    2 uien

    olijfolie

    200 gr. mosterdspek (of gerookt spek)

    peper en zout

    Zo maak je het

    -         Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes;

    -         snij de uien in fijne blokjes. Verhit een grillpan en rooster de stukjes paprika in olijfolie tot ze gaar zijn;

    -         stoof de ui tot ze glazig is. Voeg de ui bij de paprika. Giet de kippenfond bij de groenten en laat alles een 30-tal minuten trekken. Voeg de room toe en mix de soep glad;

    -         roer de soep door een zeef en kruid met peper en zout;

    -         snij nu het mosterdspek in reepjes en strooi het spek over de soep

    -         serveer de soep heet, maar kook ze niet meer vanaf het moment dat de room is toegevoegd.

    02-08-2008 om 23:54 geschreven door Liljana

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forellen met tijm en citroenen - zeer eenvoudig

    Dit is een recept uit één van de kookboeken van Jamie Oliver.
    Je kunt alles op voorhand klaarzetten en het hoeft enkel nog in de oven als je bezoek er is. Succes verzekerd.
    Voor 4 personen

    4 gekuiste forellen

    2 handen vol verse tijm (vooral de blaadjes, geen te harde stukken),

    zeezout, zwarte peper

    3 eetlepels olijfolie

    2 citroenen (of limoenen)

    4 laurierblaadjes.

    Zo maak je het

    -         Oven voorverwarmen op de hoogste temperatuur;

    -         De ontdooide forellen nog eens goed afspoelen en droogdeppen;

    -         Tijm, 1 theelepel zeezout, peper en olijfolie fijn wrijven. Met dit mengsel de forellen inwrijven - ook de buikholte;

    -         De citroenen middendoor snijden en het uiteinde afsnijden zodat ze kunnen staan. Maak een insnijding in het vruchtvlees van de citroen en steek er een blaadje laurier in;

    -         Leg forellen en citroenen in de braadslee of in ovenvaste schotel (inwrijven met olijfolie) en bak ong. 15 min;

    -         Geef er gebakken aardappelen (of frietjes) en een frisse groene sla bij.

    11-07-2008 om 13:27 geschreven door Liljana

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen rond de Begijnenvijvers in Hechtel

    De 'Begijnenvijvers' liggen op de grens van Hechtel en Peer, in Limburg. We wandelden door dit unieke natuurgebied, langs de visvijvers en door het bos. Het is erg leuk om te doen, ook met kinderen. Ze maken er op een speelse en leerrijke manier kennis met de natuur. Regelmatig kom je verrassende hoekjes tegen. Ik heb er mijn nieuw digitaal fototoestel geprobeerd. Je kunt ook eens een kijkje nemen bij http//www.hechtel.be/paginas/bezienswaardigheden.htm





    11-07-2008 om 13:17 geschreven door Liljana

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerecht;: Sint-Jakobsvruchten met sinaasappel

    Dit heb je nodig
    (hoeveelheden afhankelijk van het aantal personen)

    grote sint-jacobsvruchten

    parmahesp

    sap van sinaasappelen

    zwarte peper

    cocktailprikkers

    Zo maak je het

    -         wentel een reepje parmahesp rond de sint jakobsvruchten en zet vast met een cocktailprikker;

    -         bak kort, op een heet vuur, aan beide kanten;

    -         haal de vruchten uit de pan en blus het braadvocht met het sinaasappelsap;

    -         laat even inkoken en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

    Serveren als voorgerecht of als lepelhapje (met kleinere vruchten)

    Smakelijk!

    08-07-2008 om 22:19 geschreven door Liljana

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel lekkere zalmmousse

    Kan als voorgerecht met gegarneerde sla, als lepelhapje of in een aperitiefglaasje

    Dit heb je nodig

    1 klein blikje rode zalm of verse zalm

    100 gr gerookte zalm (zalmsnippers)

    100 gr verse roomkaas

    zout en vers gemalen peper

    1 dl verse room

    zalmeitjes uit een potje om te garneren

    Zo maak je het

    -         Laat de zalm uit blik uitlekken en verwijder de velletjes en de graatjes. Snijd de gerookte zalm grof.

    -         Doe de beide soorten zalm met de roomkaas en wat zout en peper in de keukenrobot en draai tot een glad mengsel.

    -         Spatel er de bijna stijf geklopte verse room door.

    -         Schep de zalmmousse in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit flinke toeven op 12 dessertlepels. Garneer met een schepje zalmeitjes.

    Smakelijk!

    08-07-2008 om 22:18 geschreven door Liljana

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 28/07-03/08 2008
  • 07/07-13/07 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!