Inhoud blog
  • Dag 36 Arzua - Santiago de Compostela nog enkele sfeerbeelden
  • Day 36: Arzua - Santiago, 46km
  • Dag 36 Arzua - Santiago de Compostela nog enkele sfeerbeelden
  • Dag 35 Palas de Rei - Arzua 31 km
  • Day 34 Pictures
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Onderweg naar Compostela

    27-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussenstand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Resultaat na een week !

    27-08-2016 om 19:47 geschreven door Los Testarudos


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 Arnouville - Chartres 64 km
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was wel de boerderij van Mijnheer de Burgemeester van Arnouville maar een ontbijt hebben we niet gekregen. Dus, dan maar wat noten en rozijnen van Leen gegeten (zo wordt die zak ook wat lichter) en zo de fiets op om 7h30. Het is nog heerlijk koel en zelfs wat mistig buiten en dat doet deugd. Stilaan wordt het warmer maar het blijft aangenaam. Het landschap blijft mooi, heuvelachtig, uitgestrekte graanvelden, hier en daar een kasteel of grote boerderij. Dat Van Gogh (en anderen  ) hier zoveel mooie schilderijen heeft gemaakt kunnen we begrijpen.

    Ook Chartres is een mooi stadje met een prachtige kathedraal. We starten deze keer onze zoektocht naar een kamer op het Office du Tourisme. Weer moet er veel gebeld worden maar uiteindelijk vinden we  onze 4 bedden, al is het dan wat duurder. We gaan er niet wakker van liggen !

    27-08-2016 om 19:44 geschreven door Los Testarudos


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6 Meru - Arnouville 59 km
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ondanks de warmte hebben we toch redelijk goed geslapen. Lekker ontbijt en rond 8 h zitten we op de fiets. De eerste uren verlopen vlot. Wel af en toe stevige hellingen tot wel 9 % . Rond 11h30 begint de verzengende hitte ons weer parten te spelen. We zetten dapper door en beginnen stilaan 4 bedden voor de nacht te zoeken. Enkele telefoontjes bieden geen oplossing. We ontmoeten een ex-pelgrim die ons zijn appartement aanbiedt maar er staat maar 1 grote zetel in en dat is dus wat weinig. 

    Elke helling denken we dat het de laatste is maar wat valt dat tegen !!!Uiteindelijk na 59 km komen we een grote boerderij tegen waar we onze kans wagen. En ja hoor, in een vleugel van de boerderij, normaal voorzien voor recepties of feesten met ook enkele kamers voor gasten die willen blijven slapen, kunnen we twee kamers huren.

    Enkele meters verder is er een klein restaurantje waar we ons dankbaar laten verwennen.

    27-08-2016 om 19:29 geschreven door Los Testarudos


    >> Reageer (0)
    25-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compiegne Meru dag 5
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    77 km waarvan 64 gepland!

    Na het verblijf in de pelgrimsgite zijn we vanmorgen vroeg vertrokken om de grote warmte te mijden.

    In de  gite stonden 10 bedden waarvan Nelly en Ward de ene uithoek uitkozen en wij de andere.

    Het was immers onze eerste pyama ontmoeting in de grote slaapzaal.

    Dit verblijf was een aangename afwisseling door de ingerichte keuken en de voorraad voedsel met de prijs er op. Niettegenstaande de hittegolf buiten was het binnen zeer aangenaam onder een kapel!

    Na een rustig vertrek hebben we  veel kilometers gemaakt en na een stevige klim royaal tijd genomen om te eten. Dit bekwam ons slecht. Tot onze verrassing was de temperatuur aanzienlijk gestegen en in plaats van de verwachte afdaling bleef het maar klimmen. 

    Tien liter water waren snel verdampt Na een lange tocht in de schroeiende hitte deed Leen een schietgebed en niet alleen een bos maar zelfs een achtergelaten zetel stonden ter onze beschikking.

    Na het voorbijrijden van de voorziene verblijfplaats was er even paniek onder de vrouwen omdat de volgende gelegenheid volzet was.

    Na enkele telefoons vonden we een charmant verblijf in een voormalige fabriek.

    25-08-2016 om 19:12 geschreven door Los Testarudos


    >> Reageer (1)
    24-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4

    Vandaag wat vroeger vertrokken, gezien de hitte, richting Compiegne. De gps doet het weer prima alleen in dezelfde richting vertrekken is soms wat moelijk.  Moeilijke keuzes maken zoals over de gravel langs het water of over de heuvels door de dorpen zijn er ook bij. Na 75 km bereiken we Compiegne en dit pas na liters water te hebben gedronken en gelukkig regelmatig door een lommerrijk bos te hebben gereden.

    Compiegne is zeker een mooi stadje maar het is eigenlijk te warm om er echt van te genieten.

    Op de toeristische dienst van  Compiegne krijgen we onze stempel en de sleutel van de pelgrimsgite. Bij aankomst is er nog niemand maar vermits er toch 10 bedden staan zou het kunnen dat we nog gezelschap krijgen. We zijn benieuwd! Om 10 h kan er alleszins niemand meer bij want dan moeten de lichten uit.

    24-08-2016 om 16:32 geschreven door Los Testarudos


    >> Reageer (4)
    23-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 Nivelles - Jolimetz

    Deze morgen zijn we vertrokken in een druilerige regen die gelukkig al snel plaats maakte voor een stralende zon. Alles is weer goed verlopen alhoewel enkele obstakels toch weer niet ontbraken. Om te beginnen een duik van Dan in een aardappelveld ( en dat was niet van de honger  ), gelukkig zonder gevolgen. De gps die ons vaak ( iets te vaak naar onze zin ) stuurde over modderige paden en regelmatig uitviel. Het parcours dat weer talrijke hellingen bevatte en toch was het weer een prachtige dag. Het mooie landschap laat ons weer volop genieten. Na 94 km worden we hartelijk ontvangen in ons verblijf. We zien er een beetje tegenop om weer de fiets te nemen naar het restaurant en de gastvrouw stelt voor om voor ons een eitje te bakken met brood, een lekkere salade en een heerlijk stuk kaas. En smaken deed het !!  

    23-08-2016 om 06:44 geschreven door Los Testarudos


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Day 3 on the way to compostella

    After the long trip of yesterday, we planned a shorter one. Furthermore, this is the first day we don't have accomodation planned. After 15 km we went to get our picknick for the day. Our bikes received much attention from a local and he talked to us for 10min. To receive your oelgrims certificate to proove that you avtually rode the Camino(way) you need to get daily stampsin your pelgims book. We only have for two for the moment. Despite the hot weather, we progressed much faster than the previous days. At 60km Dan got his first flat. Together with ward they spent the whole pause fixing it and forgot to eat and drink. Shortly after this we left the route to find accomodation. St Jacob was with us again, and showed us the way to a large farm with donkeys, goats and chicken,.... We have beautiful rooms build in the attick. The owner even agreed to cook for us.

    23-08-2016 om 00:00 geschreven door Los Testarudos


    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!