Inhoud blog
  • Dag 36 Arzua - Santiago de Compostela nog enkele sfeerbeelden
  • Day 36: Arzua - Santiago, 46km
  • Dag 36 Arzua - Santiago de Compostela nog enkele sfeerbeelden
  • Dag 35 Palas de Rei - Arzua 31 km
  • Day 34 Pictures
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Onderweg naar Compostela

    16-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 27 Burgos - Itera de la Vega (12 km voorbij Castrojerez)

    Het vertrek uit Burgos gaat vlot. Buiten de stad wordt het frisser en mistiger. Buiten twee franse broden hebben we voor vandaag nog geen proviand gekocht en we hopen op een winkeltje. De heuvels volgen mekaar weer op en het ene graanveld volgt weer op het andere. Een gevoel van eentonigheid en saaiheid overvalt me (nelly). Mijn hoofd sputtert tegen en mijn benen worden loodzwaar. Een zeer aanlokkelijke gedachte komt in me op : 'als er hier nu een trein naar Brussel zou voorbijrijden zou ik geen moment aarzelen en erop springen. Ontplof Santiago de Compostella! '.

    Maar ja, natuurlijk komt er geen trein naar Brussel voorbijrijden in die eindeloze, gele stoppelvelden. Ik moet dus vooruit. Tot overmaat van ramp geen proviand, dus de studentenhaver wordt bovengehaald. Ik mag wat zagen en zeuren en dat helpt. Na de tiende rozijn ben ik er weer bovenop.

    Om 12h besluiten we dan maar om de broden te verorberen met de overschot van het pakje lekkere boter van de vorige dagen. De moraal is weer picco-bello. Ook de zon laat zich weer zien. We fietsen voorbij een ruine van de oude abdij 'San Anton' waar Dan onze pelgrimsboekjes voorziet van de zoveelste stempel.

    Na 66 km komen we toe aan de albergue voor pelgrims waar we twee kamers hebben gereserveerd. Er hangt een vrolijke en gezellige sfeer. Sommigen komen een praatje maken, anderen zitten in groepjes te keuvelen. Wij doen ons dagelijks wasje en na een uurtje hangt alles weer aan de draad te drogen.





















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    16-09-2016
    Trein komt altijd te laat
    Nelly, de trein nemen en alles missen van al dat mooist dat nog moet komen? Foei. Courage meid. De weersvoorspelling liggen goed tot einde van de maand. Vrij zonnig tot zonnig maar op die hoogte weet ge nooit natuurlijk. vanaf zondag wind uit het NO => dus half in de rug. Temperaturen tss de 23 à 26°C Ik zeg gewoon => fietsen, fietsen, fietsen. 't zal nog klimmen zijn, maar de beloning zal des te meer zoet smaken.

    16-09-2016 om 19:06 geschreven door Schoefs Louis



    Archief per week
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!