Inhoud blog
  • St. Michael im Lungau, vrijdagavond 28 Juli 2006.
  • Op de Speierheck, Vrijdag 28 Juli 2006, 12u.30'.
  • St. Michael im Lungau 28 Juli 2006.
  • Mauterndorf 27 Juli 2006.
  • Weisspriach 26 Juli 2006.
    Bijhorende blogs.
  • Bergvakantie in Oostenrijk
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    LUNGAU 2006
    Dagboek van onze bergvakantie
    27-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mauterndorf 27 Juli 2006.
    Vanuit het rustig en romantisch gelegen Weisspriach vertrokken we vanmorgen om 7u.45' voor een klim van ong. 900 m. naar "Fannigerhöhe" (2020 m.) langs de nogal steile bergflank.
    Om 11.00u. stond iedereen boven en genoten we van het heerlijke uitzicht over het Lungaugebied.
    Via de bergkam daalden we af richting Moserkopf. Ietwat lager, namen we echter het verkeerde pad omdat een metersgrote wegwijzer ons de richting Mauterndorf aangaf.
    We volgden hier een licht dalende bergweg voor autos welke echter een grote omweg maakte naar Mauterndorf.
    De twijfel omtrend de juiste weg werd bij onze gids sterker en sterker.Het verloop van de weg op de kaart kwam niet overeen met wat voor onze voeten lag, niettegenstaande we de wegwijzer "Mauterndorf" bleven volgen. Het kompas bevestigde dat we niet in de juiste richting liepen. Via de GPS werd onze juiste standplaats door de satelieten bevestigd en vonden we dwars door het bos, via een bijna niet meer gebruikt pad, de korrekte richting terug. 
    Alles bij mekaar genomen was dat ook eens een avontuur en leidde niet tot tijdverlies of bijkomende kilometers.
    Samen met de bijna dagelijkse portie gedruppel, bereikten we rond 14u.30 ons logement "Gasthof-Hotel Steffner-Wallner" aan de kerk van Mauterndorf. Opnieuw worden we hier ondergebracht in een ****-hotel met ruime prachtige kamers.

    Morgen staat ons de zwaarste dag van de week te wachten.nl. een klim van 1200 m. naar de top van de "Speierheck"  We nemen ons dan ook voor om vroeg uit de veren te komen.
    Tot morgen.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    28-07-2006
    Proficiat
    Na de geleverde inspanning van vandaag wensen we proficiat aan de ganse groep. Jullie hebben dit toch weer mooi gedaan onder de kundige leiding van Fons. Ook echtgemeend proficiat aan de jarigen en vooral aan Willy en Marie-Louise. Laat de flessen maar knallen en het bier vloeien (is ook goed voor sommigen om de spaghetti door te spoelen)

    28-07-2006 om 19:19 geschreven door Pol en Chris


    Groeten uit Antibes
    Allez het is eindelijk gelukt - het internet café is hier open op de uren dat ze aanduiden; Zou eigenlijk moeten zijn 'heures d'ouverture théoriques'. Leuk te lezen dat het jullie goed gaar en dat jullie af en toe afgekoeld worden met een zachte douche - dat scheelt weer tijd 's avonds - een biertje extra nietwaar. Leuke dronkemanseed - weten ze daar al van in Drongen? Misschien kunnen we dan mee - we zijn vandaag al gaan oefenen met de 15km langs de Brague van Biot naar Valbonne. We werden de laatste kilometer ook vergast op een lokaal onweer - eindelijk wou ik zeggen want het is hier nog niet zo lang zo warm geweest. De Brague was zo goed als droog! De kleine mannen deden het goed - Laurens zou dat alle dagen kunnen doen nietwaar. En ik zie dat het dieet wel gezond is 'Volkorenspaghetti'. Straks kom je ons nog vertellen dat de polenta lekker was in Oostenrijk. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Morgen weer zon en strand: Laurens en Kieran hebben een boot cadeau gekregen van Ann dus die krijgen we nu helemaal het water niet meer uit. Voor de rest met iedereen hier alles kits. Etienne en Christine zijn gezond en omringd door kleinkinderen: de vorige twee weken die van Ann en de komende vier die van Stefaan. Leuk voor onze kinderen wat gezelschap. Allez - goede tocht verder! Tot nog eens - als dat café hier nog eens open is.

    28-07-2006 om 18:42 geschreven door Frank, Carine, Laurens en Kieran


    Proficiat
    Proficiat voor de prestaties geleverd in een wisselvallig weertje. Hier noteren we tropische temperaturen vandaar mijn laat berichtje. Hou de moed erin en nog veel stap genot aan de ganse ploeg en zijn leider (lijder?).

    28-07-2006 om 14:45 geschreven door Frans


    Proficiat
    Proficiat voor de prestaties geleverd in een wisselvallig weertje. Hier noteren we tropische temperaturen vandaar mijn laat berichtje. Hou de moed erin en nog veel stap genot aan de ganse ploeg en zijn leider (lijder?).

    28-07-2006 om 14:44 geschreven door Frans


    27-07-2006
    Proficiat
    Beste Lungaustappers. Aangezien jullie verslag pas redelijk laat verscheen op de blog, begonnen we al te vrezen dat jullie het niet zouden gehaald hebben (alhoewel dat dus blijkbaar niet veel heeft gescheeld; gelukkig heeft de GPS jullie leven gered). Alvast proficiat met de prestaties : toch reeds 3 zware dagen gehad met ca. 1000 m. op en af en de laatste dag is zelfs nog iets meer. Alvast goede aankomst gewenst en goede terugreis !

    27-07-2006 om 21:51 geschreven door Luc en Anita




    Archief per week
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!