Inhoud blog
  • St. Michael im Lungau, vrijdagavond 28 Juli 2006.
  • Op de Speierheck, Vrijdag 28 Juli 2006, 12u.30'.
  • St. Michael im Lungau 28 Juli 2006.
  • Mauterndorf 27 Juli 2006.
  • Weisspriach 26 Juli 2006.
    Bijhorende blogs.
  • Bergvakantie in Oostenrijk
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    LUNGAU 2006
    Dagboek van onze bergvakantie
    30-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Michael im Lungau, vrijdagavond 28 Juli 2006.
    Na het ophalen van onze auto's arriveerden we rond 17.00u. op onze laatste overnachtingsplaats "Hotel/gasthof Schlickwirt" in Oberweissburg (een gehuchtje van St. Michael) en werden er onthaald, met de vriendelijkheid en de hartelijkheid die we stilaan van de "Lungauerse gastgebers" gewoon werden.
    Tegen de klok van 18u.30' verscheen iedereen piekfijn, gewassen, gekamd en geurig riekend in de gelagzaal van het gasthof, voor ons laatste gezamelijk avondmaal.
    Op onze vraag werden de drie afzonderlijke tafels die voor ons waren gereserveerd in alle vriendelijkheid herschikt tot één lange tafel voor de ganse groep.
    Deze tafel werd echter gedekt voor 14 personen, dus eentje meer dan dat we gewoon waren. Wie zou deze 14de zijn???
    En daar verscheen een vriendelijke dame, Frau Inge Ertl, verantwoordelijke voor "Ferienregion Lungau"  (vakantiegebied Lungau) die graag ingegaan was op  de uitnodiging van onze gids om persoonlijk iedereen te komen feleciteren voor het deelnemen en uitlopen van deze zesdaagse tocht en overhandigen van de "Lungauer Wandernadel" Een speldbroche die in dit gebied wordt gegeven aan hen die de 33 vooropgestelde wandeldoelen bereikt hebben of een door het toeristisch bureau erkende wandeltoer hebben afgelegd, waaronder onze "Tauern-Sonnseiten-Tour".
    Nadat iedereen de Wandernadel had ontvangen, hield Frau Ertl eraan om Fons persoonlijk de wandelbroche op te spelden en  te bedanken met een flesje plaatselijke Schnaps voor de organisatie en de uitnodiging om samen met de groep aan tafel te gaan.
    Na de gebruikelijke "Auf wiedersehen" en handdrukken nam het trio van de "FAR" (Madeleine, Solange en Miel), bijgestaan door Hans, de groep op de korrel. Onder het uitvlucht dat ze over de tocht een verslag maakten voor de FAR, hadden ze elke avond vlijtig en soms redelijk hilarisch wat tijd besteed om voor iedereen een persoonlijk rijmpje te bedenken, met indrukken en anekdotes aangaande de voorbije dagen.
    Na de wederzijdse bedankingen zowel vanwege de groep aan Fons als van Fons aan de groep, was het tijd voor de gebruikelijke afscheidswensen en bijhorende omhelzingen.

                                       ....... en zoals gewoonlijk: 't was mooi geweest 
                                               en we hadden ervan genoten.
                                                      " Auf wiedersehen"
     


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!