door eigen ogen gezien
Inhoud blog
  • koopkracht en aandelen
  • FW: DOOR eigen ogen gezien(tweede deel)
  • FW: DOOR eigen ogen gezien (eerste deel)

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FW: DOOR eigen ogen gezien(tweede deel)
    DOOR

     

    Onlangs ben ik samen met mijn echtgenote in Dachau geweest.Omdat ik toen toch in de omgeving op kamping vertoefde zijn wij samen dit voormalig consentratiekamp gaan opzoeken en hebben aldaar vier uur de schaampte der mensheid aanschouwd.Ik ga u niet heel het bezoek en al wat wij daar gezien hebben vertellen,want dat zou een boek op zichzelf zijn.Maar ik kan elkeen aanraden om eens in zijn leven en liefst van af een leeftijd dat men alles kan begrijpen en aanzien dit leerzaam maar toch afschuwelijk verleden te gaan bezien.Daar zal men als men zijn ogen opent en zijn verstand gebruikt inzien dat niet enkel één land of volk schuldig is aan deze afschuwelijke episode van de geschiedenis der onmenselijkheid.Hier uit  zou men normaal lessen moeten genomen hebben,maar hellaas kan men niet zeggen dat dit het geval is.Nog erger sindsdien heeft de onmenselijkheid niet stil gestaan in deze harde wereld.Machtige leiders van deze aardbol zijn nog steeds bezig om onze aarde te vernietegen en dit alles omdat wij zelf enkel bezig zijn met ons zelf en niet meer durven ons te verzetten tegen deze duivels.     

    Wat betreft het klimaat op aarde(, en nu heb ik het terug over ons vervuild nest)daar zijn wij met zijn allen verantwoordelijk voor.Maar een voorbeeld( en dit heel snel) verwacht i k van onze politiekers in het algemeen.Zien u allen niet dat u aan het zeveren en lallen bent,de aarde is een grote mesthoop.U leeft er zelf op maar bent zo blind als een mol,bent u allen zo bezig met u zelf dat u het niet meer kunt zien of bent u nog dommer als ik denk.

    Lees :TWEE DRIJVENDE VUILNISBELTEN ONDEKT IN DE STILLE OCEAAN.dit alles staat te lezen in de krant de morgen van 6/02/2008.

    DE omvang van elk is de grote van de verenigde staten ,en tien meter dik.Volgens wetenschappers die deze smeerlapperij ontdekt hebben bestaat deze mesthoop uit overwegend plastic,gaande van voetballen tot kapotte kajaks, legoblokjes en allerhande verpakking matriaal.Ten eerste is het een schande dat het nu pas ontdekt is ondanks de enorme omvang.Ik vind het ook niet kunnen enkel al omdat het anders kan,de omgang inverband met het gebruik van plastiek.Als ik een oplossing zie,moet de industriële wereld het zeker weten,maar ja de poen daar is men het om te doen.Een professor uit de unif Gent heeft de verdere uitleg gegeven over massale bijen sterfte, deze sterfte hebben te maken

    met de zachte zomers en parasieten en pesticiden.Dit alles door het klimaat dat door ons de mens wordt veroorzaakt.Wie zij ook weer dat wanneer de bijen uit zouden sterven, de mens door hongersnood amper het vier jaar langer zou volhouden.Ach, dat was maar de slimste mens op aarde, wat weet hij daar nu van?

    Als u zelf eens wil kijken hoe mensen een vuilbak maken van de natuur, ga dan maar eens kijken aan de noorderlaan te Antwerpen ter hoogte van het nieuwe sorteercentrum van de POST-op de nummer399, daar is een parking voor vrachtwagens die wachten op lading die zij kunnen lossen of laden.Op die plaats en nog een paar andere in de buurt is het werkelijk een stort van afval dat men daar ter plaatse laat liggen en dat afkomstig is van

    deze vrachtwagens en hun chaufeurs.Dit alles in de buurt van de haven van Antwerpen,waar dat vooral nog veel groen en dieren aanwezig zijn in de buurt.

    Proficiat, doe zo verder en de stille oceaan zal niet stil blijven als ook zij door vervuiling haar ongenoegen over onze aardbol zal uitbraken.Ik zelf moet bijna braken van jullie allen samen,wereld leiders zonder kloten of ballen,die enkel met hun zelf bezig zijn en dit alles met een vergaderingkje links en rechts denken op te lossen.Word wakker,op een moment zal u eens wakker liggen om te denken of er nog een morgen is om dit alles een radikalle andere weg op te sturen.Bedenk dat er dan geen kapitaal of macht is die krachtig genoeg gaat zijn om ons allen te helpen.NU,NU,NU,en nog eens NU is het moment om Aktie ten goede opgang te brengen.Want alle gezever en liedjes en inzamelingen om wat en voor wat ten spijt,bent u en wij met zijn allen achter de feiten aan het aanlopen.IK weet dat dit redelijke harde en zelfs in vele hun ogen ondeftige taal gebruik is,maar als dit dan de enige taal is die het geweten van de mensen wakker schud.

     

     

     

    SO   BY   IT

     

     

     

     

     

    NA WOORD

     

     

     

     

    IK ben niet de wetenschapper die alles wil beter weten dan anderen of de AL GORE van Amerika die

     

    alleen zou uit zijn sentatie.Mensen die dit alles beweren hebben volgens mij maar een

     

    doel en dat is hun eigen belang (POEN).

     

    Dit en nog meer vuile was over mensen die het goed menen met de aarde moet maar eens

     

    stoppen.

     

    Ik heb juist dit boek daarom geschreven omdat het eenvoudig moet lezen blijven.

     

    Het is de taal die de gewone mensen moeten kunnen lezen,want lees goed :

     

    UIT U KOMT DE MACHT

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Om het roer om te slaan.Laat u niet in een diepe slaap dompellen,omdat u het nog goed hebt en warm in u huiskamers zit en in u warme droge bedje.

    Laat u trouwens ook niet misleiden door een berichtgeving die over het zelfde onderwerp vandaag zegt dat het zo is en morgen het tegenover gestelde beweert.

    Bedenk dat het morgen ook voor u wel eens kan veranderen, en dan wilt u ook geholpen worden,verander dan ook nu u gedrag en laat u stem horen voor rechtvaardigheid.

    Dat wil niet zegen dat u geldbeugel moet openstaan,maar dat u de stroom van geld u geld, dat via belastingen en anderen wegen geïnd word op een goede manier besteed word.

    Het zou niet mogen dat deze en onze bijdragen moeten dienen om het kapitalistische beest nog vetter te maken dat hij al is.Geen geld voor de oorlogsmachines,geen geld voor uitbuitingen en

    onderdrukking, maar voor een gezonde toekomst voor allen .

     

     

     

     

     

     

     

     

    OPZOEKINGEN

     

    Metro: kwart van dieren en planten bedreigd.40.000 dieren en planten soorten in Vlaanderen; aantal terug gelopen met 6 procent.Zonder maatregelingen volgend jaar met 28 procent.

    Oorzaken: verkavelingen, versteding fosfor, stikstof.

     

    Gazet van Antwerpen: Landbouw gaat naar Oost Europa omwillen van het goedkoper verwerken der goederen.Wat als de boer morgen verdwenen is in onze westerse landen en dat goede grond onherroepelijk verloren is gegaan door allerlei toedoen.

    Ondanks de vraag naar meer voedsel door aangroei bevolking op aarde.

     

    Tijdschrift:Tyrezone;Wind is een van de propere oplossingen voor het milieu als het erop aankomt om energie op te wekken.Hier in het westen is men nog veel te veel de weg van kern energie te volgen omdat het volgens kenners goedkoper zou zijn.Maar men zegt er niet bij dat het 13.000 jaar duurt voor de straling van afval verdwenen is.Men raad ook aan om  zuinig om te gaan energie op allerlei manieren,ik zelf hoop maar dat door al deze inspanningen de mensen zelf niet het slachtoffer worden.Want als verkopers van energie de winsten zien dalen, doen zij weer de prijs omhoog om hun winsten te doen stijgen.

     

                                                     EXIT: ELECTRABEL

     

    22/02/2008 Nieuws TV; zenders maken bekend dat België weer eens achter loopt met het

     

    verwezenlijken en streven naar groene energie.Voornamelijk de wind energie wordt hier stief-moederlijk behandeld.In Nederland is er een gebied waar men dubbel zoveel wind molens heeft dan in heel Vlaanderen Electrabel houd zo bewust de prijs en de daar uit vloeiend winsten hoog.De 21procent belastingen op die winsten komt vadertje staat dan ook weer goed uit, om op die manier gaatjes door slecht bestuur te dichten.

     

    Metro:30/11/07 Armoede schaadt gezondheid.

     

    Metro:30/11/07Gekochte emissie rechten in verband met kyoto normen brengen niets

    bij tot het milieu of stoppen de klimaat veranderingen niet.Is enkel doekje om het bloede tegen te gaan, echter helaas veel te weinig.

     

    Metro:30/11/07 1,5miljard euro voor kolencentrale om energie op te wekken .Beter zou dit bedrag aan gewend worden voor properdere energie zoals wind, zon en andere indien nodig.

     

    Metro:28/11/07 EEN kleuter op drie heeft tand bederf.

     

    Metro:28/11/07HIV stijgt dramatisch bij homo’s.

     

    Metro:Zee zet Jakarta onder water.

     

    Metro:Tjernobil,een nieuwe sarcofaag,na 21jaar .Was in 1986 inderhaast op getrokken.

     

    Gaat nu heel Europa 1mijard euro kosten om het opnieuw en beter te herdoen.

     

    Maar wat met gezondheid door straling.

     

    Metro:6/03/08 RIJKDOM maakt ongelukkig? Koning en Prins hebben ondanks klagen toch niet zo slecht:Optrekje op een eiland en een kerkje financieel sponseren.Zo gebruikt men onze belastingen,spaar maar voor u ouden dag,de vergrijzing !! weet u wel?

     

    Metro 27/11/07 Valencia:stad van de toekomst.vb:van architect Santiago Calatrava.

     

    Stad in een koepel,is misschien de oplossing als de wereld verder onder water loopt door vervuiling.

     

    Metro 16/11/07Hongerstakkers chanteren niet,het is hun recht.Enkel wanhoop daden doen misschien het gezond verstand der politiekers terugkeren.

     

    Metro:Familie Iraakse journalist uitgemoord.(niet moeilijk dat mensen hun land ontvluchten)

     

    Metro27/11/07 misdaad treft een op vier Belgen.

     

    Belgen voelen zich op straat onveiliger dan 5jaar geleden.

     

    Metro:ACV Levensduurte,handen af index.

     

    Metro:Olie mag geen bron zijn van conflicten.(maar het gebeurt dagelijks)

     

    Metro:Daklozen slaan tenten op bij stadhuis in New Orleans(Amerika laat dan liever al de oorlogen voor wat ze zijn en zie dat u eigen volk niets te kort heeft.

     

    Metro 22/02/2008 hardnekkige discriminatie rassen in VS(Amerika)

    Er word verwezen naar de ramp door de orkaan Katrina,de goedkope Mexicaanse loonslaven, het brutale optreden van de politie en huisvesting.

    Dit alles in het land dat overal in de wereld de mensen rechten gaat verdedigen.Zij zouden beter beginnen in eigen land.

     

    Metro: CycloonSidr eist meer dan 3000 levens in Bangladesh.

     

    Metro:19/11/07 Klimaat op warming is net een seienfiction film genoemd. (doe maar rustig voort)

     

    Metro: Gent, Gentse VLD wijzigt hoofd doeken standpunt.Wat een zever houden we ons mee bezig,vroeger droegen onze vrouwen ook een sjaaltje in allerlei kleuren op het hoofd.

    Dit deden ze om hun haar te beschermen tegen weers invloeden of om dat zij het mooi vonden

    Vervolg:zolang niet heel hun gezicht bedekt is zoals bij een boerka,kan dit toch geen kwaad en heeft enkel zij die een sjaal draagt het warm en niet u.Al vind ik persoonlijk het dragen er van op het  werk overbodig en zeker als u in verbinding staat met publiek in een openbare functie.Voor de rest moet men de keuze

    aan het individu laten.

     

    Metro:21/11/07 Belgische consument ziet het niet meer zitten.

     

    22/02/2008 Bezoek op markt te schoten,bij een niet nader genoemde vleeshandelaar word struisvogel versneden als beleg aan de schandalig hoge prijs van 34 EURO verkocht

    Dat is wel geteld in oude Belgische franken 1372 de kilo of 3.40EURO of 137 franken per 100gr Dat is welgeteld 2maal de prijs van rund biefstuk.

     

    Metro:21/11/07Zwaartste crisis van Afrika speelt zich af in Somalie.600.000 mensen opde vlucht in de hoofdstad Mogadishu.

     

    Nieuws op tv: China levert wapens in het boven genoemd conflict in ruil voor goedkope olie.

     

    Metro 21/11/07Belg bezorgd over gezondheids zorg.

     

    Metro:21/11/07 oranje blauwe formatie stemt maximum prijs weg in verband met gas en elektriciteit.

     

    Metro6/03/08 gangsters openen vuur op politie helikopter,waren dezelfde mannen die actief waren in de jaren 1980 (Melloul Khayari)Hoe is het mogelijk dat zulk heerschap nu nog hier rondloopt en weer slachtoffers maakt.

     

    metro: slagtoffer “Gang Bany” krijgt 200zweepslagen

    meisje van ongeveer 19 jaar in S.Arabie verkracht door 7 mannen en krijgt nog 200 zweep slagen bovenop.

     

    Metro: 22/11/07 Racisme in Europa in opmars.

     

    Metro:prijs van de olie flirt met de grens van 100 dollar.

     

    De morgen:veel prijs verhogingen,maar ook veel prijs dalingen,welke dalingen?

     

    Acv:23/11/07Blauw met oranje stippen

    Doe er dan iets aan in plaats van te roepen.

     

    ACW:23/11/07R.Kraus:het mooie aan de mensheid is dat we opnieuw kunnen geboren worden door onze eigen wil.

     

    Metro: steen van elf miljoen euro!!!

    Witte diamand: zwaarste en tweede duurste ooit .En de mensen die hem hebben op gedolven wat hebben zij gekregen?

     

    Metro:11/11/07 kamermeisje slachtoffer van maffieuze praktijken.

     

    Metro Somalie-regio blijft verboden terrein voor hulpverleners, wapengekletter ondanks armoede.

     

    Metro; tachtig procent Gazastook overleeft op voedselpakketten

    Israël heeft niets geleerd van eigen miserie in 40/45.

     

    Metro:09/11/07 Chinees speelgoed bevat rap drug

     

    Metro: België moet Michel lelievere die de kompaan was van Detroux6000Euro betalen Beslissing Europees hof voor de mens, gelukkig is dit teniet gedaan .Maar wat een toestand en verachtelijke beslissing. En wat moeten die kinderen en ouders nu weer meemaken en denken.

     

    Metro: Chocolade prijs de hoogte in (hopelijk is de Afrikaan er ook beter mee?)

     

    Metro: 8 op de 10 wil geen eeuwige uitkering voor werklozen

    Zorg dan eerst dat er geen zijn, en verdonkermaand de werkelijkheid niet in verband oudere werklozen.En pak deze aan die dossiers hebben gekocht om te kunnen doppen.

     

    Metro:500.000 extra banen nodig de komende 12 jaar.

    Hoe dat en wat voor banen?

     

    Laatste nieuws:6/03/2008 koffie prijs wordt 1 EURO duurder

     

    Metro 5/11/07 OP zoek naar de ideale manier om te scheiden is te vinden op een beurs in Deutsland.Zoek liever naar een manier voor het ideale huwelijk.

     

    Metro:05/11/07 Fiat baas rijd ferarie van 189.000 euro naar de schroothoop.

    Zal hem worst wezen en ons een zorg.

     

    Metro; november 2007 regen blijft Mexico teisteren, helft bevolking van de hoofdstad getroffen door zoveelste natuurramp.

     

    Metro; december; krediet crisis in Amerika zorgt voor golf van onteigeningen.

     

    Metro: Gevangenissen krijgen 20 super cellen.

    Stuur liever de gevangenen van vreemde herkomst en die hard leers zijn terug naar eigen land van afkomst, maar nee liever mensen met een gezin die hier hun best doen de duvel aandoen.

     

    Metro: Immigratie zorgt voor ruzie tussen Roemenie en Italië.

     

    Metro;Nieuwe oorlog tussen Eritrea en Ethiopië

               Honger,maar wapens belangrijker.

     

    Metro 06/11/07voeding sector rekent grote prijsstijgingen aan

     

    Metro 8/11/07 Europa koopt goede lucht in derdewerld landen voor ecologis schuldgevoel.

     

    Metro:8/11/07 1 op 5 heeft in de oost- blok lande heimwee naar de muur.Ontgoocheld in de beloftes van melk en honing.?

     

    Kosovo onevankelijk, maar ontnuchtering zal gouw volgen!

     

    Metro;8/11/07 Rusland laat spierballen zien in verband met plannen raketten schild aan haar grenzen Nieuwe koude oorlog en de bij horende wapen aankopen er boven op.?

     

    22/02/2008 Amerika heeft met raket van op zee spionagesatelliet aan flarden geschoten.

    Deze stunt koste handen vol geld, en dit in een land waar het op dit ogen blik ver van schitterend is gesteld met de portemonnee der gewone burger.Maar onze wereld heerser moet toch kunnen laten zien wat hij allemaal zo al kan

     

    Metro:6/03/08 OCMW overstelpt met schulddossiers.

     

    Metro: OLYMPIES nieuwe sporttempel in Londen in de vorm van coliceum te Rome

    Is dit echt nodig, zorg liever voor de mensen die het moeilijk hebben daar om de eindjes aan elkaar te knopen.

     

    Metro;8/11/07 Graan prijzen blijven stijgen.

     

    Zondag krant 28/10/2007 Oranje blauw streeft naar 200.000 nieuwe banen, belofte maakt schuld.

     

    Metro: Paus veroordeelt arbeid van korte duur.Goed begin!!!

     

    14/02/2008gouverneur van de nationale bank zegt dat koopkracht niet is gedaald.

    Volgens deze man gaan meer Belgen dan ooit op reis, zijn er nog nooit zoveel auto’s verkocht en is het zo dat de consumptie de stijging van het inkomen volgt.

    Waarom dan zoveel mensen in de problemen?meer dan ooit.!!

     

    22/02/2008 regering wil onderzoek en controle op de prijzen der consumptie.Sommige belanggroepen zijn tegen; andere zijn ervoor.Zou onze gouverneur dan misschien aan de kant staan van deze die nooit iets te kort komen misschien??(Inkomen gouverneur bij de hoogste in bankwezen)

     

    22/02/2008 zoveelste staking, nu weer bij Aldie ketens morgen misschien weer elders om meer loon voor behoud koopkracht.

     

    22/02/2008 Post sluit kantoren en volgt de weg van de sanering om het bedrijf slagkracht te geven om concurrentie aan te kunnen.Gevolg: wellicht geen naakte ontslagenen maar

    op het einde van de ladder der werkgelegenheid vallen er mensen af.En dit is het minste water van kan gezegd worden, ook de klanten die moeilijk te been zijn zullen ondanks alle goed gemeende acties als postman voor het raam minder op de post kunnen rekenen.

    Ook de mensen van de post zelf hebben het moeilijk met al de onzekerheid en de verspreiding van tegen gesproken berichtgeving. Op deze manier hoor je onderling de gelatenheid

    en misnoegdheid toenemen.Het is vooral omdat vele postmensen zien dat veel inspanningen en vernieuwingen veel te laat zijn begonnen en soms ondoordacht zijn.

    Voor mijzelf als postman zou ik niet liever hebben dat het goed komt met ons bedrijf, alleen al omdat ik voor mijzelf en mijn collega’s van nu en in de toekomst werkzekerheid wil.

    Daar boven op ben ik liever fier op mijn werk dan dat ik beschaamd moet zijn op de post te werk zijn gesteld .

    Al teveel wordt ook de laatste tijd ons bedrijf geviseerd telkens men ook maar iets negatief kan oren of vinden, en telkens weer word dit in het lang en in het breed weergegeven in het nieuws of in de kranten.Maar wanneer er eens iets heel ernstig gebeurt

    zoals op22/02/2008 :pakje zo maar aan de deur gezet bij veearts en verdwenen!!

    Dit pakje bevatte wel giftige stoffen en was zeer dodelijk voor mens en dier.Dat is pas onbegrijpelijk, en nu is er geen leverancier genoemd nochtans!

    Als het door onze postmensen was gedaan was het willigt weer eens duidelijk in het daglicht gezet.En zo vind ik dat dit ook eens gezegd mag worden om de objectiviteit van de bericht -

    geving ook eens aan te tonen.

     

    Metro 26/02/2008 steeds meer postbodes verbergen brieven.!

     

    Zondag krant 24/02/2008 personeel ford Genk moet staking betalen!

     

    Metro 26/02/208EVENTJES DE VRIJHEID VOELEN

    Tittel van een bericht over protest tegen economische blokkade aan de grens tussen Palestijns gebied en Israël (schande en dat na zelf te hebben geleden onder de oorlog 40/45.)

    Zoek liever de vrede

     

    26/02/2008 Ik kan nog zo doorgaan tot het einde van mijn dagen, maar door de verwarrende en soms slappe en onvolledige berichtgevingen van alle soorten bronnen .(al dan niet

    gecensureerd als het over koningen en prinsen of het land gaat).zal het vele mensen ongeïnteresseerd laten door de gelatenheid die men hier mee heeft geschapen .Ik ben door de tijd heen gaan vaststellen dat men dit bewust aanscherpt om macht te bewaren over mensen, vooral de gelatenheid is welkom in de hoek van deze die het uitkomt.Daarom ook deze opsommingen van berichtgevingen die aanduiden dat er een en ander mis

    is in onze wereld.Gelezen in vele dagen verspreid en soms ergens geplaatst op een pagina ver achteraan gaat veel van dit alles verloren en vergeten.Als het dit is wat de machtige hier in deze wereld willen, dan moet ik hen feliciteren en kan ik echter alleen medelijden hebben met deze die helemaal NIETS proberen er aan te veranderen.

     

     

     

     

     

     

     

    LAAT DIT EINDE EEN BEGIN ZIJN   

     

     

     

     

     

     

     

    BEGIN    

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    21-03-2016
    TEN0321
    TEN 0321 ralph lauren outlet ralph lauren outlet toms shoes kate spade handbags ralph lauren outlet oakley sunglasses ralph lauren polo shirts fitflops sale clearance swarovski crystal burberry outlet online nike mercurial oakley sunglasses wholesale nike air max 90 chanel outlet fitflops sale ray ban sunglasses michael kors handbags hollister uk michael kors uk outlet hollister clothing store ralph lauren outlet ray ban sunglasses longchamp outlet tiffany and co oakley sunglasses wholesale coach outlet tiffany jewelry montblanc pens mulberry handbags sale michael kors uk iphone cases nike air max 90 ferragamo shoes tiffany jewelry burberry outlet sale babyliss flat iron fitflops uk timberland boots lululemon uk louis vuitton pas cher omega watches oakley canada kate spade uk outlet coach outlet polo ralph lauren mulberry outlet,mulberry handbags outlet rolex watches for sale coach outlet online true religion uk outlet burberry outlet

    21-03-2016, 07:53 geschreven door TEN0321


    Archief per week
  • 06/10-12/10 2008
  • 15/09-21/09 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!