Maandthema 2024-05
Het thema van de maand mei
07-04-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandthema : MEI

De eerste aflevering van ons nieuwe spel

Mei

Het maandthema is mei. Hiermee kunnen jullie alle kanten op. Het is aan jullie om daar een eigen invulling aan te geven, zolang het maar betrekking heeft op de maand mei.

En voor deze eerste opdracht hebben we werkelijk een zeer ruime keuze. Hierbij een paar onderwerpen die kunnen dienen als inspiratie : 

Bloeimaand, Mariamaand
Meiklokjes, meiboom, meikever
Moederdag, 1e communie, vormsel, lentefeest, processie
Dag van de arbeid, wapenstilstand WO II, dag van de Dynastie

...

Periodes en inzendingen

Vermits het thema de maand is zal elke thema beginnen de 1e van elke maand en eindigen op de laatste dag van de maand. Zoals nu zal je 2 foto’s kunnen insturen, eentje in de periode van 1 tot en met 15, een tweede in de periode van 16 tot en met einde maand. De foto’s dienen dus genomen te worden EN ingestuurd binnen de maand mei. 

Daar het thema zeer breed is en mogelijk ook streek of land gebonden, en om het voor iedereen begrijpbaar te maken gaan we je wel vragen om bij het insturen van je foto, deze te voorzien van een woordje uitleg, de bedoeling en/of waarom je zelf vindt dat hij past in het thema. Deze eigen commentaar is VERPLICHT en zal mee op het blog geplaatst worden. 

De titel van het bericht is MAANDTHEMA  zonder enige andere toevoeging

Gebruik van de JOKER

Iedereen krijgt ook elke maand één JOKER. Indien je een ingestuurde foto, na het krijgen van de commentaar of na raadgevingen van collega’s nog wil wijzigen/veranderen dan kan je één maal een JOKER inzetten en een nieuwe of verbeterde foto insturen. Zo kan je, indien gewenst, direct gebruik maken van de raadgevingen  om de kwaliteit van de inzending te verbeteren.
De joker zal één maal kunnen ingezet worden gedurende de ganse periode en betrekking hebben op de eerste OF de tweede inzending. De originele foto zal van het blog gehaald worden en vervangen door de  nieuwe versie en daarmee dan ook deelnemen aan de wedstrijd. Foto’s die vervangen worden zullen NIET meer van een commentaar worden voorzien. Eens de maand voorbij is zijn de inzendingen definitief en kan de joker niet meer gebruikt worden.

Bij het gebruik van de joker dien je dit verplicht te melden in de titel van het bericht : MAANDTHEMA JOKER en met in het bericht de vermelding om welke foto het gaat als je reeds 2 foto's hebt ingestuurd. Hier ook dient een woordje uitleg gevoegd.

Commentaar en raadgeving

We zullen de foto’s voorzien van een kleine commentaar. Een klein team van leden die bewezen hebben dat ze dit met de nodige kennis van zaken kunnen doen, in alle objectiviteit en eerlijkheid, zal hiervoor instaan. De commentaar zal anoniem geplaatst worden.

Leden die liever geen commentaar krijgen (wat jammer zou zijn) kunnen dat altijd melden.

Stemming en uitslag

De stemming zal gelanceerd worden in de eerste helft van de daarop volgende maand waarbij je jouw 3 favorieten dient aan te duiden. De uitslag zal nadien op het zelfde blog geplaatst worden.

Afmetingen foto's

- Breedte maximum 1200 pixels

- Hoogte maximum 900 pixels

- Zwaarte maximum 500 kB (= 512.000 Bytes)

- Exifs aanwezig

Veel succes

 

Bijlagen:
13 - Roger Hemeleers - Meiklokjes.jpg (203.5 KB)   
Adagio - Grote klaproos.jpg (377.8 KB)   
adagio wondermooi kerkje.jpg (394.9 KB)   
Cato Yuno.jpg (394.9 KB)   
Cato Meikevertje.jpg (352.9 KB)   
Danny1 - Witte seringen.jpg (212.5 KB)   
Ducske - Kindje.jpg (412.7 KB)   
marsje koolzaad.jpg (394.5 KB)   

07-04-2024 om 00:00 geschreven door Mentor

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
>> Reageer (1)


Archief per week
  • 01/04-07/04 2024

    Mariamaand (Adagio)

    Meikever (Cato)

    Meiklokjes (externe foto)

    Communicantje (Ducske)

    Bloemenveld (Marsje)

    Bloemenmaand (Adagio)



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!