Inhoud blog
  • GENIETEN VANAF ZESTIG
  • EEN DEUGD DOENER
  • GENIETEN VANAF ZESTIG
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn blog!
    GENIETEN VANAF ZESTIG

    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENIETEN VANAF ZESTIG

    IEDEREEN WELKOM OP MIJN BLOG WAAROP IN DE MEEST UITGEBREIDE ZIN HET LEVEN NA ZESTIG ONDER DE LOUPE GENOMEN WORDT.

     

    ALLE ONDERWERPEN KUNNEN AANGESNEDEN WORDEN.

     

    ALLE SUGGESTIES ZIJN WELKOM OP MIJN MAIL ADRES.

     

    REGELMATIG BEZOEKEN ZOU IK ZEGGEN.

     

    TOT SPOEDIG DAN MAAR.

    29-07-2008 om 14:27 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN DEUGD DOENER
    Enkele maanden terug hebben we ons, na lang uitstellen, toch eindelijk een infrarood cabine aangeschaft. Reeds vanaf de eerste week beseften we dat we deze aankoop niet zolang hadden mogen uitstellen, het is gewoon fantastisch.

    De infrarood-sauna kent de laatste jaren een stormachtige opgang. Anders dan de klassieke ‘Finse’ sauna is de werking van een infrarood-sauna gebaseerd op de (onzichtbare) infrarood stralingswarmte die opgewekt wordt met diverse types van stralers. Het kenmerk van infrarood warmte is dat deze warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er warme lucht aan te pas komt. Een infraroodsauna is dus eigenlijk geen sauna maar een (stralings) warmtecabine. In een infraroodcabine wordt slechts 20% van de stralingswarmte voor de verwarming van de lucht gebruikt, de overige 80% zou rechtstreeks in lichaamswarmte worden omgezet. Meestal ziet de infrarood-sauna er net zo uit als de klassieke houten saunacabine. Maar omdat de infraroodstralen rechtstreeks de huid verwarmen, kan men ze ook zonder zo’n cabine gebruiken, en zelfs in open lucht. Essentiëel is de straling, niet de warmte van de omringende lucht.

    Wist u bijvoorbeeld dat het gebruik van een infra rood sauna :
    - U kan helpen te vermageren
    - Samen met u cellulitis helpt bestrijden
    - Uw immuniteit kan verbeteren
    - U meer kracht en vitaliteit bezorgt
    - Zeer weldadig is voor de huid en een aantal huidziektes zeer doeltreffend kan bestrijden, zoals eczema, psoriasis en acné
    - Hart en bloedvaten versterkt
    - Uw bloeddruk helpt controleren
    - Één van de meest efficiënte manieren is om uw lichaam te ontgiften
    - U meer energie geeft en helpt tegen stress
    - Brandwonden en littekens helpt verwijderen
    - Pijnverlichtend werkt (gewrichtspijnen, spierpijnen, arthritis)
    - Uw cholesterol helpt onder controle te krijgen
    - Bronchitis helpt genezen
    - Netelroos, jicht, weefselbeschadigingen en zelfs prostaatproblemen verhelpt
    - De symptomen van psoriasis helpt bestrijden.

    Iemand die gewoon is aan de warmte van de infrarode sauna kan gemakkelijk 600 tot 800 Kcal verbranden en het gewichtsverlies is groter dan in een traditionele sauna omdat ...
    ... de infrarood energie dringt dieper in uw lichaam door dan de warmte van een stoomsauna. Het lichaamsvet begint vloeibaar te worden rond 43 graden Celcius en kan dan via het zweet uw lichaam verlaten. Uw poriën ondergaan een grote schoonmaakbeurt, uw huid wordt gezonder en u geraakt allerlei giftige stoffen kwijt die zich ophopen in het lichaamsvet.
    Toxische stoffen kwijt geraken is uiteraard goed. Het corrigeert metabolisch onevenwicht dat verantwoordelijk kan zijn voor slechte spijsvertering en gewichtstoename.

    De infrarood sauna gang

    Drink 2 glazen mineraalwater alvorens de infrarood sauna binnen te gaan, u kunt sap of mineralen aan het water toevoegen als het water mineraal vrij is. De infrarood sauna kan niet werken door kleding, Mannen wordt aangeraden om zich zo te positioneren dat de testikels niet direct aan de infrarood energie blootgesteld worden. Ontgif in de sauna door meditatie of overdenk rustig uw dag van vandaag.
    Gebruik een kleine handdoek om het zweet te verwijderen, het is niet aan te raden om te praten of te werken in de infrarood sauna.
    Ventileer de sauna wanneer u deze gebruikt, dit ter voorkoming van mogelijke inademing van toxische gassen. In sommige infrarood sauna’s zorgt de “ionizer” voor dit ventilatie effect.
    Blijf niet langer dan 30 minuten in de sauna, gebruik uw eigen beoordeling hiervoor. De aangeraden temperatuur is 50 graden celcius.
    Op sommige dagen zult meer zweten dan andere dagen.
    Wanneer u klaar bent neem dan een lauwe of warme douche maar niet heet! Vermijd het gebruik van zeep omdat zeep toxische stoffen bevat en de poriën verstopt en een afdelingsbelemmerende filmlaag op de huid achterlaat. Na het gebruik van de infrarood sauna bent u toch al helemaal schoon en ontdaan van zowel interne als externe afvalstoffen.
    Wrijf het zweet van uw lichaam- en gezichtshuid met een huidborstel, in het begin kan dat pijnlijk aanvoelen maar het effect zal spoedig als heerlijk ervaren worden. Het poetsen met een huidborstel bevorderd het reinigingseffect. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van shampoos, conditioners en lotions direct na de sauna gang omdat de poriën dan vaak nog verwijd zijn en dus extra gevoelig voor toxische en chemische stoffen welke veelal in deze middelen als grondstof gebruikt worden.
    Drink na het sauna gebruik water en zit of lig rustig zo’n 10 minuten uit. Deze simpele stappen staan het lichaam toe om de volledige vruchten van de sauna gang te plukken.
    Naarmate u gezonder wordt zult u sneller gaan zweten, Ook zal het langer gaan duren voordat u opwarmt in de sauna omdat het lichaam de hitte meer efficiënt ventileert en er ook minder toxische bacteriën en afvalstoffen aanwezig zijn om af te voeren.
    Een geintegreerd gezondheids programma,
    De resultaten zijn nog meer te versterken wanneer de dagelijkse sauna gang deel uit maakt van een geïntegreerd gezondheid programma. U kunt extra zeezout of zeewier samenstellingen aan uw dieet toevoegen om de mineralen te vervangen welke verloren gegaan zijn met het transpiratieproces. Eet biologisch voedsel van mineraal rijke grond. Rust en slaap voldoende en doe dagelijkse enkele bewegingsoefeningen, adem enkele malen diep in telkens wanneer u zich in de frisse buitenlucht bevindt. Verminder uw blootstelling aan toxische chemicaliën, schep en onderhoud een positieve omgeving, blijf vrolijk en positief ongeacht wat andere mensen zeggen of doen.

    Het effect van Infrarood energie

    Infrarode stralingsenergie is een onderdeel van het natuurlijke licht spectrum van zonlicht minus de huid- beschadigende UV straling. Infrarood is een vorm van lichtenergie welke niet gezien kan worden met de ogen maar absoluut onmisbaar is voor het voortbestaan van alles wat leeft en/of groeit.
    Infrarood straling penetreert tot diep in ons huidweefsel waar het zich transformeert van licht- naar warmte energie. Dit thermale effect in de diepere lagen van ons huidweefsel zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden wat de bloedcirculatie verbeterd, tevens zorgt de verhitting voor een afvoer van metabolische gif -en afvalstoffen door transpiratie. Vandaag de dag is iedereen in meerdere of mindere mate blootgesteld aan zware metalen en toxische chemicaliën.
    De voordelen van de infrarood sauna over de conventionele sauna is dat de conventionele sauna de lucht in de ruimte verwarmd tot zeer hoge tempraturen waardoor ons lichaam verwarmd wordt, de werking van een infrarood sauna is geheel verschillend; Zuurstof noch stikstof kunnen infrarood straling blokken waardoor de infrarood energie rechtsreeks een paar millimeter de huid binnendringt; dit maakt dat we snel opwarmen wat een hevig zweten als gevolg heeft zonder dat onze huid pijnlijk aanvoelt vanwege de hete lucht. Verschillende schadelijk zware metaalstoffen hopen zich op juist onder de huid; Infrarood straling veroorzaakt precies het juiste effect om deze schadelijk metaaldeeltjes af te voeren via transpiratie.
    Anders dan bij onze voorouders heeft de globale vervuiling van vandaag de dag ervoor gezorgd dat het menselijk lichaam flink belemmerd wordt in het absorberen van de benodigde infrarood straling van de zon. Dit komt omdat de infrarood stralen van de zon geblokt worden door smog, binnen werken en elektronische vervuiling; Electro magnetische frequenties (EMF) uitgestraald door high-tech producten zoals magnetrons, mobiele telefonie, computers en vele overige moderne elektronische toepassingen verstoren het proces van natuurlijke infrarood absorptie door ons lichaam. Dit tekort aan infrarood straling is een belangrijke oorzaak voor veel fysieke ongemakken zoals hoofdpijn, migraine, gewricht- en spierpijn, nervositeit, depressie, vermoeidheid, maag- en darmklachten, verhoogd en verlaagde bloeddruk, slechte bloedcirculatie, chronische bronchitis, astma, slapeloosheid, en vele klachten meer.
    Regelmatig gebruik van een infrarood sauna helpt bovenstaande klachten te helen en voorkomen en houdt u gezond en in goede conditie.

    Ik mag hopen dat deze bijdrage U aansteekt en doet besluiten tot aankoop van een cabine zoals wij er een hebben aangeschaft.

    16-05-2008 om 16:21 geschreven door medard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENIETEN VANAF ZESTIG
    Welkom op mijn blog, het blog van een zestiger (65), die na een lange loopbaan als horeca uitbater in de streek van de Vlaamse Ardennen,  die reeds 5 jaar geniet van het vele moois die je als zestiger nog kunt beleven.

    Mijn (talrijke) hobby's, waaronder, mijn tuin, mijn vogels (kanaries in een zeer ruime volière), lekker eten en drinken, mijn scooter (merk SYM 125 cc), vakanties in St Tropez (in een ruime chalet, eigendom van mijn dochter en schoonzoon Koen, op domein Oasis, die ze af en toe ook wel eens verhuren aan vrienden en kennissen), terrasje doen, lezen, TV kijken, PC, luieren, enz.........., teveel om op te noemen, en  natuurlijk de aandacht voor mijn vrouw, en kinderen (drie meisjes en een jongen), maken mij het leven aangenaam. Ook hou ik mij op mijn PC bezig met stamboomonderzoek en algemene geschiedenis.

    Langs deze weg hoop ik met gelijk gezinden kennis te maken, mail mij.......

    Medard.


    16-05-2008 om 15:55 geschreven door medard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 28/07-03/08 2008
  • 12/05-18/05 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!