Inhoud blog
  • kastanjeroomsoep met selder
  • oesters met amandelen
  • mini-papilotten met zalm en mozarella
  • mocchito met champagne
  • Alcoholvrij coctails
  • Chocoladetruffels
  • eindelijk terug thuis
  • Taart met aardappelen en appelen
  • Eindelijk genezen
  • Ribbetjes om je vingers bij af te likken
  • Pie met kip
  • The sinaasappelmarmelade met whisky
  • Gebakken tofoe met groenten en sesam
  • kaneel
  • eventjes naar de bakker met de moto
  • eitje uit de oven
  • Wok met rundvlees en gember
  • Recepten
  • Gestoofde bosworteltjes op z'n Zuid-Afrikaans
  • verjaardag
  • Droomthee
  • Mispels
  • Gelei van bloedsinaasappelen met passievruchten
  • Knoflookpickles
  • Lasagne van peperkoek met chocoladeduo
  • sabbatkoekjes
  • dode vingers
  • Welkom op heksenpot
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hesksepot

    14-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kastanjeroomsoep met selder
    Kastanjeroomsoep met selder.
    -------------------------------
    40 kastanjes,luchtdicht verpakt,400 g knolselder,75 cl volle melk,2 blokjes kippenbouillon,75 cl water,1 sneetje gandaham,1/2 cm dik ,zout en peper uit de molen,kervelblaadjes

    Los de blokjes bouillon op in het water.Voeg de melk toe,breng aan de kook.
    Was en hakt de selder.
    Voeg toe aan de bouillon,samen met de kastanjes:hou 6 kastanjes opzij.
    Laat 30 min.op een zacht vuurtje sudderen,draai door de mixer en bren g op smaak met peper en zout.
    Snij de ham in kleine stukjes,hak de 6 apart gehouden kastanjes en laat alles samen eventjes schroeien in een braadpan.
    Serveer de soep in warme borden,besprenkel met de ham en kastanjes,garneer met enkele blaadjes kervel.

    Een tip:U kan,net voor het opdienen,15 cl room aan de soep toevoegen.

    14-10-2008 om 13:20 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oesters met amandelen
    Oesters met amandelen
    ------------------------
    24 grote oesters,150 gr boter,1 gehakte sjalot,100 g geraspte amandelen,1 gehakt teentje knoflook,1 boeketje peterselie,1 kg grof zout,peper en zout.

    Schik de oesters op een laag grof zout in een ovenschotel.Bestrooi met de amandelen en garneer elke oester met een klontje kruidenboter.Verwarm de oven op 220° en schuif de schotel 3 tot 4 min.onder de grill.
    Schik de oesters op de borden,op een bedje grof zout.Serveer met oesterbrood.

    14-10-2008 om 13:10 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini-papilotten met zalm en mozarella
    Mini-papilotten met zalm en mozarella
    -------------------------------------
    10 vellen brickdeeg,1 ei,200 gb mozarella,200 g gerookte zalm,40 takjes bieslook,1 bokaal forel of zalmeitjes,peper en zout

    Snij 2 cirkels in elk velletje brickdeeg.Verwarm de oven op 160°.Plet de mozarella,voeg wat peper en zout toe,meng met het ei,20 gehakte takjes bieslook,de in reepjes gesneden zalm en de viseitjes.
    Bevochtig lichtjes de deegcirkels,smeer ze in met het kaasmengsel,en maak dicht met een koordje.Bak 15 min. in de oven.Serveer lauw,en vervang net voor het opdienen het koordje door een bieslooktakje

    14-10-2008 om 13:04 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mocchito met champagne
    Mocchito met champagne
    ---------------------------
    1 maat witte rum,1maat rietsuikerlikeur,
    1 takje munt,gekakt,
    1 maat limoensap
    4 maten champagne
    ijsblokjes
    schijfjes limoen voor het garneren

    Giet de rum,de rietsuikerlikeur,het limoensap en de muntblaadjes in glazen.Meng en vul de glazen op met champagne.Garneer met de schijfjes limoen en wat muntblaadjes.


    Exotische cocktail
    ------------------
    2,5 maten whisky,2 maten sinaasappelsap,2maten ananassap,champagne

    Meng al de goed frisse ingrediënten samen,voeg de champagne toe en garneer met schijfjes vers fruit.

    14-10-2008 om 12:56 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    22-08-2008 om 18:36 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.








    22-08-2008 om 18:12 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcoholvrij coctails
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Paradiso*
    ----------
    Fruitig zoete longdrink
    shaker
    longdrinkglas

    1,5 dl ananassap
    10 ml passievruchtensiroop
    10 ml aardbeiensiroop
    10 ml verse room

    De ingrediënten met 5-6 ijsblokjes door elkaar schudden in de shaker en door de barzeef in een longdrinkglas met 3 ijsblokjes schenken.Garneren met babyananas en een kers.

    22-08-2008 om 18:01 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    22-08-2008 om 17:50 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetruffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Chocoladetruffels
    ------------------
    200 ml slagroom
    300 g pure chocolade ,fijngehakt

    afwerking

    200 g pure of witte chocolade gesmolten
    50 g goede cacaopoeder,gezeefd

    een spuutzak met een 1 cm gladde spuitmond

    meerder bakplaten bekleed met bakpapier of vetvrij papier

    VOOR 50 STUKS

    1.Breng de room in een steelpan langzaam aan de kook.Haal hem van het vuur en laat hem enkele minuten afkoelen.

    Doe de gehakte cocolade in een vuurvaste kom en schenk de hete room erop*.
    Laat het mengsel enkele minuten afkoelen.

    2.Roer voorzichtig tot er een glad mengsel ontstaat.Roer in dit stadium niet te lang.Laat het mengsel afkoelen.

    Klop het afgekoelde,maar niet harde mengsel stevig met een houten lepel tot het heel dik en veel lichter van kleur en samenstelling is.

    Opmerking  Als u alcohol wilt gebruiken,doe dit dan voordat u de room toevoegt.Geschikt zijn Drambuie,bruine rum,cognac,Tia Maria of sinaasappellikeur.Voeg hier 3 eetlepels van toe.

    22-08-2008 om 17:47 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    22-08-2008 om 14:40 geschreven door mady

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 13/10-19/10 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!