Inhoud blog
  • 4-8-'07
  • 31-7
  • berichten van Jelle, groeten, Marian
  • foto's
  • Joshua Tree
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    vakantie 2007

    05-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4-8-'07

    We zijn de afgelopen dagen bij Lauren en Mike geweest. We vertokken woensdag om een uur of 11 en zijn onderweg een aantal keren gestopt, onderandere om ons kleingeld in te wisselen voor papiergeld. Je hebt hier speciale machines daarvoor, al mijn kleingeld en een beetje van Jelle bracht bij elkaar ruim 28 dollar op en mijn portomonee is nu gelukkig weer een heel stuk lichter en daar gelijk maar wat wijn en bier van gekocht om mee te nemen. Toen we bij Lauren kwamne zijn we wat wezen winkelen en hebben daarna heerlijk gegeten bij haar thuis en heerlijke margarita's gedronken.
    De dag daarna zouden we naar het strand toe gaan maar het was nogal bewolkt en besloten het even aan te kijkn in de hoop dat het wat zou opklaren, dus zijn Jelle en ik samen even wat gaan rondlopen daar in de buurt en heb van Jelle hele mooie oorbellen gekregen. Later op de dag toch maar naar het dtrand ondaks dat het bewolkt was , we hebben het er toch nog een paar uur uitgehouden en Jelle heeft vooral heel veel gezwommen. Er was een zeehond vlak bij het strand die regelmatig zijn kopje boven water stak en lekker aan het ronddobberen was. Wel heel bijzonder om zo dicht bij zo'n beestje te kunnen zwemmen. We waren pas rond een uur of acht weer thuis en voor dat iedereen gedoucht had was het al snel 9 uur half 10 voor we gingen eten, We zijn naar een heel lief en voor al lekker restaurantje geweest vlak bij Lauren en Mike en het was vooral heel gezellig.
    Vrijdag hebben we allemaal vooral lekker uitgeslapen en toen zijn we (Jelle en ik) naar Tante toe gegaan om daar te lunchen, ongelovelijk hoeveel David(mijn oom) ineens praat, het was heel gezellig. Vervolgens weer terug naar Idyllwild, ik dacht dat we er 2,5 uur over zouden doen, aangezien we er altijd zo lang over doen als mijn opa rijdt maar Jelle en ik hebben er ruim 3 uur over gedaan en volgens mij reedt ik nou niet bepaald langzaam maar ja......
    Toen we terug waren zat ik bijna gelijk weer op het paard, het was een enerverende rit, het nieuwe paard schrok nogal veel met nog een bok als toe maar ben gelukkig weer heelhuids terug gekomen (op wat blauwe plekken op mijn benen van de bomen na)
    Vandaag hebben s'ochtend vooral rustig aan gedaan, s'middags zijn we even naar Nature Center geweest en we moesten om ons 1 uur melden op Camp Ronald McDonald waar er instructie wordt gegeven over de week. Ik ken het verhaal ondertussen wel maar het was voor Jelle wel goed en hij heeft zin om morgen aan de slag te gaan. We hebben voor vanavond de Film Charlotte's Web gehaald, ik denk dat oma dat wel leuk vindt en dan vooral op tijd naar bed.
    Voor de gene die het leuk vinden op www.mikeandlauren.us is er en link naar de foto's van de fotograaf er zijn vandaag allemaal nieuwe bij gekomen.
    Veel liefs voor iedereen,
    Elena

    05-08-2007 om 03:22 geschreven door marian, elena en jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    01-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31-7
    En de vaandel wordt weer over gedragen. Vanochtend om 10 uur is mijn moeder samen mijn tante naar San Pedro vertrokken om morgenochtend om 4 uur op het vliegtuig te kunnen zijn. Voor iedereen altijd een moeilijk moment wetend dat je elkaar een jaar niet zal zien. Mijn moeder had vanochtend voor ze vertrok nog de man van Home Depot gebeld om te vragen of er al een oplossing voor de vogels was en die hadden ze, (volgens hun) ze hebben nu kooien bovenop het net gezet met daarin eten en water om de vogels te kunnen vangen voor ze het net invliegen, 1 keer in de twee dagen gaat er iemand naar boven om de vogels vrij te laten, nu hopen dat het werkt.
    Voor de rest is er weinig gebeurdt vandaag, Opa, jelle en ik hebben een begin gemaakt aan een waterval die mijn opa naast het huis wil hebben, we hebben vandaag de planten allemaal verplaatst en nu moet er materiaal komen voor we verder kunnen. Daarna zijn jelle en ik het dorp in gegaan en opzoek gegaan naar paarden shampoo en nog gevonden ook. De manen van het niewe paard die wit horen te zijn waren helemaal gelig en met die shampoo zijn ze nu weer mooi wit. Anngezien hij nog bang is voor de tuinslag hebben ik het maar met een gieter gedaan maar dat werkte gelukkig ook goed. Daarna hem helemaal gewassen met de tuinslang en volgens mij waren we beide even nat. En wat denk je, we laten hem weer los en hij begint gelijk te rollen dus van een geel/bruin naar een wit/bruin naar een zwart paard. Maarja niks aan te doen.
    Morgen gaan Jelle en ik voor een paar dagen naar Long Beach naar Lauren en Mike en hopelijk zien we Ian en Bebe ook dus dat zou leuk zijn. Ik schrijf vrijdag weer als ik terug ben.
    Veel liefs
    Elena

    01-08-2007 om 03:54 geschreven door marian, elena en jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    28-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.berichten van Jelle, groeten, Marian

    Gisterochtend ben ik met Elena weer gaan paardrijden! Dit is nog steeds zoveel nodig, niet alleen omdat het leuk is, maar ook om het nieuwe paard te laten wennen.
    Vooraf zaten we nog wat tv te kijken, komt opeens op het scherm "ABC (de zender) staat niet achter de boodschap in het volgende programma" of iets dergelijks. Wij allebei dus heel benieuwd: komt er een programma dat de gematigde islam uitlegd, deze godsdienst in het juiste perspectief zet, en daarmee de ongefundeerde angst voor alles en iedereen die moslim is probeert weg te nemen. Echt ongelooflijk, en best beangstigend.
    Na paardrijden ben ik zelf nog even het dorp ingegaan, gewoon even verkend, het is toch anders als je in je eentje gaat. Elena en Marian kennen het dorp natuurlijk al jaren, en ik wil alles nog een beetje ontdekken, en soms gewoon ongegeneerd toeristje spelen. Was even leuk.
    's Avonds uit eten bij een kennis in Idyllwild, lekker gegeten, maar werd beetje laat, vandaar geen weblog die dag. Ook vanwege de grote plannen voor de volgende dag:
    Om half 6 's ochtends zijn we vertrokken op een wandeling naar Tahquits Peak, een bergtop op 8828 feet hoogte (wij zitten hier op bijna 6000 feet). Lange trip, schitterende uitzichten, mooie natuur. Helaas verrekte Elena op de terugweg een spier, waardoor de terugweg erg pijnlijk werd, telkens klapte haar enkel bijna dubbel. Toen we dus aan het einde van de trail waren, is Marian verder gelopen tot een punt waar ze bereik had met de mobiel, en opa en oma gebeld of ze ons konden ophalen met de truck, want wegen daar slecht begaanbaar. Maar... contactsleutel brak af in de truck, dus oma kwam met de gewone auto, die vast kwam te zitten... Uiteindelijk hebben we met iemand mee tot een punt kunnen rijden, waar opa ons met de gewone auto (die oma ondertussen had teruggereden en schoongespoten) ophaalde. Daarna is Esther met Pam gaan paardrijden, ze zou eerst met Elena gaan, maar dat ging nu gewoon niet. Afscheid genomen van Esther en de rest, en om 6 uur was Ken er, een zeer goede fagottist. Die is er nu nog, dus hou het verder kort. Morgen gaan we met z'n allen naar Anita, Marian's zus, in San Pedro, daar blijven we dan om zondagochtend in de kerkdienst te zingen, dus ik zal pas zondagavond weer kunnen schrijven.

    Tot snel!

    Jelle

    Wednesday, July 25, 2007

    25 juli

    Vanochtend heel vroeg vertrokken naar SanDiego, de stad waar de eerste missionary-posts door de spanjaarden werden gesticht. In de buurt van de stad zijn we eerst naar Route 101 gegaan, die vlak langs de pacific ocean leidde. Schitterend gezicht, over surfers, een totaal andere cultuur! Ook omdat San Diego aan de grens met Mexico ligt, waardoor er veel Spaans wordt gesproken.
    We zijn eerst naar Old Town gegaan, het allervroegste centrum van de stad wat is nagebouwd in oude stijl. Veel toerisme, maar wel heel leuk, mensen in klederdracht, oude tandarts, gevangenis, school, etc.
    Daarna om half drie vertrokken naar een echtpaar in een dorp vlakbij San Diego, opa en oma zijn al eens eerder bij hun geweest, ze hebben een huis letterlijk vol met dieren. Na eerst helemaal verdwaald te zijn, kwamen we om half vier toch eindelijk aan.
    Het huis zit helemaal vol, zeker 4 katten, 13 honden, een stinkdier (zonder de stinkklieren uiteraard; er zitten trouwens redelijk wat stinkdieren hier, we ruiken ze regelmatig, echt heel smerig), een possum, vogels, kalkoenen, minipaarden, lama's, ezels, herten, werkelijk een nachtmerrie. Elk dier op zich was een schatje, maar zoveel bij elkaar, niet te geloven. Tegen zessen vertrokken we eindelijk. Elena en ik hadden beloofd om opa, oma en Marian vanavond mee uit eten te nemen. Mijn idee was om dat ergens rond San Diego te doen, misschien Mexicaans of vis oid, maar naar onze mening werd helemaal niet gevraagd, we gingen linea recta weer richting Idyllwild (zeker drie uur rijden met z'n drieen opgepropt achterin), waar ze een restaurantje wisten te zitten, en als die dicht was dachten ze aan de Chinees. Aangezien het al laat was, we reuzehonger hadden en het idee om in Amerika naar de Chinees te gaan me nou ook niet echt aansprak, werd m'n humeur er bepaald niet beter op naar mate de reis vorderde. Toen we het restaurant uiteindelijk bereikten, dat open was, waren we er al weer binnen 5 minuten weg, omdat oma de tafels niet schoon genoeg vond. Was ook wel zo, maar was ook zo blij om uit die auto te zijn, en niet naar de Chinees te hoeven! Maar goed, tegen die tijd vond ik alles prima, en zijn we toch naar de Chinees gegaan, die uiteindelijk werkelijk heel erg is bevallen, heerlijk eten. O ja, en onderweg nog "for one more day" van Mitch Albom uitgelezen. Mooi boek, we hadden al eerder boeken van hem gelezen.
    Nu dan eindelijk weer thuis, morgen nu nog weinig op het programma, alleen morgenavond bij vrienden (Nabucco?) op bezoek. Nou ja we zien wel.

    Tot morgen,

    Jelle

    Tuesday, July 24, 2007

    24 juli

    Vanochtend om kwart voor 10 naar Pam gegaan, en om half 11 vertrokken te paard. Ik op Feesta, Pam op Coby. En Elena heeft gefilmd! Een hele mooie rit, zo'n 2 1/2 uur lang, die best goed ging. Minder moe achteraf in ieder geval dan de eerste keer! Het was heerlijk weer, en voor het heetst van de dag, rond enen, waren we weer terug. Coby, het nieuwe paard, bevalt uitstekend. Pam heeft contact gehad met de vorige eigenaar, die vermoedde dat het dier vroeger is mishandeld door een man. Vandaar waarschijnlijk nog de schuchterheid. Met veel geduld, veel praten en veel liefde wordt dit een fantastisch paard, wat hij eigenlijk nu al is. We worden verder op de hoogte gehouden over Willow, maar er is dus goede hoop dat hij een goed pensioen ergens krijgt. Wordt vervolgd.
    Na het paardrijden eerst onder de douche, daarna verder gelezen in Marley & me, tot om 5 uur Hans en Heleen met Esther en Judith kwamen eten. Update van vorige keer: Heleen is dus harpiste waar Marian mee heeft samengespeeld. Judith is hun andere dochter, 13 jaar, en verstandelijk gehandicapt. Dol op paarden, dus hadden we haar beloofd dat ze die middag op Feesta kon rijden. Daarom zijn we gelijk om 5 uur naar Pam toegegaan, omdat Hans voor het donker terug op de camping wilde zijn (het is hier om half 9 al donker, met nauwelijks een schemering). Judith praat niet, maar heeft haar eigen taaltje, met veel gebaren en geluiden. We hebben echt ongelooflijk veel plezier gehad samen, veel knuffelen, hand vasthouden etc. Echt een schat van een kind. Ik werd al gekscherend haar vriendje genoemd, wat ze zelf fantastisch vond.
    Na het paardrijden buiten gegeten, en om 8 uur liepen we weer naar de camper. Weer hand vasthouden, zei ik "even een ding: we slapen apart vannacht". Ze kwam niet meer bij! Verrassend om te zien wat voor besef ze dan wel weer heeft.
    Toen ze op het punt stonden te vertrekken, Heleen stond nog buiten de auto, hoorden we opeens gekraak; naast de weg hing opeens een boom schuin! Even schrikken, gekscherend zeggen dat ze maar snel wegmoeten, valt opeens de boom echt om, om op centimeters afstand van Heleen en de camper neer te komen. Boom totaal verrot. Gelukkig niemand gewond, het had heel wat erger af kunnen lopen.
    De rest van de avond heel ontspannen doorgebracht, ik heb Marly & me uitgelezen, was heel mooi boek. Morgenochtend vertrekken we vroeg naar San Diego, een redelijk grote stad naar het zuiden. Ik hoop morgenavond nog gewoon tijd te hebben om het blog weer bij te werken, maar weet het niet zeker! Anders tot donderdag.

    Jelle

    Monday, July 23, 2007

    23 juli

    Vandaag zijn Elena, Marian, oma en ik de hele dag weggeweest. Hierdoor kon opa eindelijk ook weer eens rustig werken aan zijn kunstprojecten Afgelopen nacht hebben we eindelijk echt regen gehad! Nog niet genoeg om alles weer vochtig genoeg te maken, maar toch de eerste regen sinds april. Hierdoor is het wel wat benauwder, maar niet te erg.
    We vertrokken al vroeg naar Joshua Tree National Park, op zo'n twee uur afstand. Totale woestenij. Het heet Joshua Tree omdat deze boom bijna de enige is die in deze woestenij voorkomt, naast struiken ed. Bloedheet, maar schitterende rotsformaties, deze woestijn is een heel andere schoonheid dan wij gewend zijn, het is even wennen maar zeker wel heel erg mooi. Ook best wat gefilmd daar. Na de lunch zijn we gaan winkelen in een Outlet-winkelcentrum, dit zijn allemaal winkels waar restanten worden verkocht tegen lagere prijzen. Vooral heel veel mode, voor de dames dus een walhalla, voor mij nogal doorbijten, maarja dat hoort er ook soms bij. Daarna zijn we naar een kabelbaan gegaan, die vanaf onderaan de bergketen helemaal naar bovenaan Mountain San Jacinto ging. Schitterend uitzicht hier, ook heel apart om van bloedhitte beneden opeens in de koude lucht boven zit.
    Na nog een winkel bezocht te hebben, terug naar huis. Onderweg nog langsgeweest op het kamp Ronald MacDonald, of beter gezegd het kampeerterrein ernaast waar Esther en haar familie verblijven (zie vorige post). Hebben ze uitgenodigd om morgen te komen eten. Esther's eerste dag was erg bevallen.
    Daarna door naar Pam, om een zak wortels voor de paarden langs te brengen die we hadden gekocht, en om te vragen of ze al wat had gehoord van de man waar Willow nu bij staat. Ze had hem gesproken, het schijnt goed contact geweest te zijn, ze gaan echt proberen om hem bij een gezin met twee jonge jongens te krijgen, zodat hij een rustige oude dag krijgt. Hier hopen we met z'n allen heel erg op, anders zal hij waarschijnlijk een spuitje krijgen. Ook afgesproken dat ik morgen met Pam ga paardrijden, want het leek erop dat Elena al even voor een dag naar het kamp (als ik het vanaf nu over het kamp heb, bedoel ik dus Ronald MacDonald) zou gaan. Heeft er nu niets meer van gehoord, dus gaat misschien toch niet door, maar ze wil toch dat ik ga rijden morgen. Toch leuk!
    O, en we hebben nu het nieuwe Harry Potterboek gekocht, Elena is hem nu eerst aan het lezen, ik bewaar hem voor in het vliegtuig.
    Goed, nog even beneden zitten, en daarna naar bed. Tot morgen!

    Jelle

    Sunday, July 22, 2007

    22 juli

    Vanochtend is Elena samen met Pam gaan paardrijden, Pam op Feesta en Elena op het nieuwe paard, die nu waarschijnlijk Coby gaat heten. Het was afwachten hoe het zou gaan met Coby, maar alle twijfels vooraf bleken ongegrond: ze hebben een groot stuk met ze gelopen, gedraafd en gegaloppeerd, er zijn auto's en motors langsgekomen, en er waren sirenes, maar hij schrok nergens van. Het enige vreemde is dat-ie bang is voor hele wortelen
    Ondertussen had de rest een rustig ochtendje; eerst ontbijten, daarna eindelijk een mail uit Nederland!!!, gelijk even gebeld, blij om jullie weer te spreken en te horen dat alles goed was. Daarna kwamen Esther, haar zus Judith en haar ouders langs. Esther gaat een week interne stage lopen op het Ronald MacDonald Camp voor kinderen met kanker voor haar internationale opleiding, haar moeder kent Marian van het fluitspelen geloof ik, weet het even niet zeker Elena had haar op het idee gebracht om bij het Ronald MacDonald kamp te gaan stagelopen.
    Toen Esther, haar zus en ouders vertrokken waren (ze moesten om 1 uur op het kamp zijn), vertrokken ook Ian en Bebe. Plotseling weer heel erg rustig! Maar goed, Elena en ik zijn ook gelijk vertrokken naar het kamp, zodat Elena even iedereen weer gedag kan zeggen, en voor mij om iedereen te ontmoeten, want over twee weken draaien wij allebei een week mee als vrijwilligers! Best spannend, nog maar niet te veel aan denken.
    Het kamp is zo'n 15 minuten rijden, redelijk dichtbij dus. Heel ruim opgezet, met zo'n 10 tot 15 paarden. Veel heel aardige mensen ontmoet, al een klein beetje meegelopen met de introductie die ik over twee weken zal krijgen. We gaan dus kinderen begeleiden bij het paardrijden. Best spannend voor iemand die drie dagen geleden voor het eerst op een paard zat! Maar zal vast wel goed gaan.
    Terug nog een tijdje gestudeerd op het stuk van Elena. Aanstaande zondag zingen Elena en ik in een kerkdienst in San Pedro, de plaats waar Marian's zus woont. Elena gaat een stuk van Bernstein doen, wat ik ga begeleiden, en ik doe twee stukken van Reger, begeleid door Marian. Ook plannen gemaakt voor wat we nog willen gaan doen: morgen gaan we naar Joshua Tree National Park (in de buurt van Palm Springs) en we gaan met een tram mee naar boven, waar vandaan we een schitterend uitzicht zullen hebben. Ja pa, de camera gaat mee
    Na het eten zijn we naar de bioscoop geweest hier in het dorp, naar de laatste Harry Potter film. Was heel leuk, voor het eerst popcorn met boter gegeten, niet gezond maar wel heel erg lekker!
    Nu gaan we vroeg naar bed, want morgen om 7 uur 's ochtends opstaan.
    Tot de volgende keer,

    Jelle
    ps de foto's laten nog even op zich wachten, de computer hier is niet zo snel, dus het overzetten van de foto's van de cd-rom naar de computer gaat wat moeilijk. Ik doe m'n best!

    Saturday, July 21, 2007

    19, 20 en 21 juli

    Oke, nu in een keer alles bijwerken tot vandaag, heel irritant om de hele tijd achter te lopen!
    Nadat we donderdag heel vroeg waren opgestaan, bleek het uiteindelijk een rustige dag te worden. We waren eerst van plan om samen met Pam naar een paard te gaan kijken op ongeveer een uur rijden, wat ze van plan was aan te schaffen. Dit paard zal dan in de plek komen van Willow, die nu te oud gebleken was om nog mee te kunnen rijden, zelfs de kortste trail die Elena en ik de dag ervoor reden hebben we niet volledig afgemaakt, hij liep ook heel langzaam en was helemaal bezweet bij terugkomst.
    Uiteindelijk werd die afspraak afgezegd, dus hadden we opeens veel tijd over! Die dag hebben we gebruikt om wat uitgebreider het dorp te verkennen, heel veel leuke winkeltjes, uiteraard ook veel souvenirwinkels, maar wel heel leuk. Gelijk een zonnebril gekocht (die heb je wel echt nodig hier), en er was zelfs een winkeltje die het hele jaar door alleen maar kerstspullen verkocht! Allemaal hele leuke hebbedingetjes, we hebben voor Lauren een hanger van een bruid en bruidegom voor in de kerstboom gekocht, en voor ons nog een hanger die jullie thuis wel zien.
    's Avonds heel veel lol gehad samen met Elena, Marian en Lauren (opa en oma waren naar een soupersupper; soep dus), we hadden bier gehaald, echt heel leuk, en ik heb nog wat op de video gezet, dus jullie zien het wel als we thuiskomen! Daarna met z'n allen de film "Ms Potter" gekeken, heel mooi.
    Vrijdag was een dag met een vol schema. Eerst hebben Elena, Marian en ik 's ochtends alle dennenaalden om het huis opgeruimd, zo'n 20 vuilniszakken vol. Dit vanwege brandweervoorschriften, brandpreventie. Het is hier kurkdroog, dus het brandgevaar is heel hoog.
    Daarna 's middags met Elena, Marian en Lauren naar Hemet gereden, een stad op ongeveer een uur de berg af. Eerst Marian afgezet bij het ziekenhuis, Jim (van Pam) was daar net behandeld, en ze hadden gevraagd of Marian ze naar huis kon rijden. Bleek uiteindelijk niet nodig, maar ze is toch mee teruggegaan. Elena, Lauren en ik zijn daarna eerst doorgereden naar Home Depot, een grote winkel waar Marian eerder dode vogels in netten had gezien (zie andere blogs voor details). Naar binnen gegaan, stiekem foto's gemaakt van de dode vogels, en een manager gesproken maar waar overduidelijk niets van te verwachten viel. Daarna gelijk doorgereden naar Target, een grote winkelketen met zo'n beetje alles behalve vers eten. Daar de foto's laten ontwikkelen, en geshopt voor nieuwe kleren: weer een korte broek en twee shirts rijker! Daarna naar Henry's, een grote biologische supermarkt, waar Elena een neusbidet heeft gehaald. Nog iets voor opa opgehaald, en weer terug naar huis. Daar 's avonds de film "keeping mum" gekeken, en toen was die dag alweer voorbij.
    Vandaag was een emotionele dag. Vandaag hebben we Willow, het paard van Pam en Jim, weggebracht en het nieuwe paard opgehaald. 's Ochtends om half 10 waren we er om eerst Willow en Feesta te wassen, en de trailer klaar te zetten. Willow en Feesta waren onafscheidelijk, dus toen we wegliepen met Willow, huilde Feesta aan een stuk door en rende woest door de corall, een hartverscheurend gezicht en gehoor. Ook voor Elena was dit heel moeilijk; ze kent het paard al haar hele leven, en was er heel erg aan gehecht.
    Elena heeft ons toen naar de shoeer (zo heet zo iemand blijkbaar) gereden, in truck met trailer een berg af, echt heel knap! Ging heel goed. Emotioneel afscheid genomen van Willow, en het andere paard meegenomen. Schitterend paard, maar veel littekens. 7 jaar oud. Wel een schat van een paard, zonder enige moeite ging hij met Elena de trailer in. Daarna teruggereden naar huis, en het nieuwe paard bij Feesta gedaan. We hadden een machtsstrijd verwacht, maar die is helemaal niet gekomen! Het nieuwe paard bleek te sterven van de honger, dus binnen notime stonden de twee samen te eten. Tot onze verbazing lijkt tot nu toe het nieuwe paard de baas te worden, een paar keer werd Feesta weggeduwd bij de voederbak.
    Bij thuiskomst waren Ian en Bebe aangekomen. Ian is de broer van Lauren, dus de zoon van Marian's zus. Bebe zijn vriendin. 's Avonds nog een keer langs de paarden gegaan, het wordt Elena's taak om het nieuwe paard in te rijden, Pam moet voorzichtig zijn vanwege eerdere botbreuken. Dit paard heeft gewoon nog geen vriendelijkheid gekent in z'n leven, hij had zelfs nog nooit wortelen gegeten! Voorlopig is hij heel schichtig en vertrouwt hij niets, dus dat heeft tijd nodig. Als iemand dat kan, is het Elena wel; aan het eind van de avond stond ze hem rustig te borstelen, en liet hij haar makkelijk bij zich komen. Een heel mooi proces en gezicht, morgen gaat Elena voor het eerst proberen op hem te rijden. Wordt vervolgd!

    Tot snel,

    Jelle

    Friday, July 20, 2007

    17 en 18 juli

    Zo, half 12 en weer even de tijd om het blog bij te werken.
    Beide vluchten verliepen voorspoedig, we vertrokken op tijd en kwamen op tijd aan. In het begin was er nog onzekerheid of we naast elkaar konden zitten, gelukkig was er een heel aardige jongen die wel met me wilde ruilen, is toch heel wat gezelliger! Elena en ik hebben allebei onze boeken uitgelezen nog voor we in Los Angeles aankwamen Joe Speedboot is een aardig boek, wel een beetje apart, maar goed het heeft me beziggehouden tijdens de vlucht. Verder had ik nog cd'tjes bij me, ook dvd's maar de draagbare dvd-speler die ik had geleend van Arjen deed het niet (blijkbaar verkeerd opgeladen).
    Toen we na de eerste vlucht in Philadelphia aankwamen, begon de hele tour langs alle instanties... We hadden in Nederland al twee formulieren gekregen die we helemaal moesten invullen, met waar je verblijft, al je gegevens. Die moesten we inleveren, er werden vingerafdrukken en een foto genomen. Daarna de koffers ophalen, en door alle andere controles. Lange rijen, we moesten op een gegeven moment zelfs onze schoenen uitdoen! Toen we eindelijk door alle controles waren (duurde zeker anderhalf uur) wat gegeten, en door naar de volgende vlucht. De eerste indruk van Amerika op het vliegveld was bepaald geen goede: onvriendelijke service overal, je kreeg bepaald geen welkom gevoel.
    Toen de tweede vlucht, gelukkig hadden we dit keer plaatsen naast een nooduitgang, waardoor we wat meer beenruimte hadden.
    Doordat we alle controles al in Philadelphia hadden gehad, konden we in Los Angeles zo doorlopen om onze koffers op te halen, dat was wel heel prettig! We werden opgewacht door Marian, Marian's zus en Lauren, haar dochter. Best wel een verrassing (we dachten alleen door Marian opgehaald te worden), en na zo'n lange reis best moeilijk om gelijk heel erg sociaal te doen... Maar goed, wel heel leuk natuurlijk dat ze mee waren gekomen. Daarna met Marian in de auto naar Idyllwild, onderweg nog mijn eerste Farmer Boy's Burger gegeten (heel erg lekker!) en om 23 uur stipt kwamen we aan. Onderweg de hele tijd bijna in slaap gevallen (nu weet ik pas echt wat "vechten tegen de slaap" inhoud), thuis nog even een kopje thee gedronken, en daarna snel naar bed. We slapen deze maand in het Solarium, een apart gebouwtje (1 kamer) waarvan 1 kant helemaal van glas is, waardoor je dus recht de natuur inkijkt. Heel mooi, je kijkt zo naar de sterren, die je hier overigens heel wat beter ziet, echt schitterend.
    We sliepen echt heel snel, maar waren er ook heel vroeg (half zes) uit. Toch wel het gevolg van de jetlag. Op de eerste ochtend stond gelijk een bezoek aan een dedication ceremony gepland; er waren hier vroeger veel indianen, en op een heel groot rotsblok waren nog tekeningen van honderden jaren oud te zien. Elena's opa heeft hier een hek voor ontworpen, zodat de tekeningen beschermd blijven, terwijl toeristen toch mooie foto's kunnen blijven maken. De ceremonie zou om 11 uur beginnen, we kwamen om kwart voor elf aan, was er nog niemand! Pas rond elf uur kwamen de eerste mensen, die gelijk een picknicktafel klaarmaakten, met veel lekker eten (er zou gelijk een lunch aan vast zitten). Het wachten was nu op de twee oude indianen die de ceremonie zouden bijwonen, maar die kwamen pas half 1, of zoals Marian het noemt: Idyllwild-tiijd. De ceremonie zelf duurde maar zo'n 5 minuutjes, met een toespraakje, en wat oeroude indianenliederen, echt heel mooi. Het was leuk om de mensen te ontmoeten, maar iedereen was wel weer redelijk oud, dus wat saai voor ons. Met 1 vrouw (Alice) wel heel erg leuk staan praten, die bleek ook doctorandus in native american (of zoiets) te zijn, mooi gesprek over van alles en nog wat, zij heeft ook nog mooie foto's van ons gemaakt.
    Daarna voor de eerste keer even het dorp ingegaan, gelijk een zonnebril aangeschaft, en nog even een supermarkt ingeweest. Het weer is hier echt schitterend, overdag is het wel heel erg warm (ruim in de dertig graden denk ik), maar de warmte is hier totaal anders, de lucht is veel droger, waardoor je veel meer kunt hebben. Wel smeer ik me hier veel in met zonnebrand-olie, geen zin om te verbranden. Verder is de lucht hier wat ijler vanwege de hoogte, hoewel ik er niet veel van merk. 's Nachts koelt het wel sterk af, best lekkere temperatuur om in te slapen.
    Vervolgens zijn we langsgeweest bij Pam en Jim, twee goede vrienden van Elena en Marian. Pam heeft twee schitterende paarden, Willow en Feesta, waar Elena al jaren op rijdt. Willow is al heel oud (26 jaar geloof ik), Feesta 18 als ik het goed heb. Leuk gepraat, en toen werd maar gelijk besloten dat ik die middag voor het eerst zou gaan paardrijden! Daar moest ik wel eerst even andere kleren voor aan, dus naar huis toegelopen, omgekleed (oude kleren), nog even ontspannen en om 4 uur daar naartoe.
    Kort samengevat: het paardrijden ging heel goed, ik ging op Willow, een heel lief paard dat je eigenlijk niets meer hoeft uit te leggen, hij weet precies waar je naartoe moet. We zijn een heel eind omhoog gegaan, ook wat gedraaft, en na zo'n anderhalf uur waren we weer terug. Toch best wel vermoeiend! Oh, en als je het niet geloofd dat ik heb paardgereden, er zijn foto's )
    Daarna gegeten, en om half 9 echt totaal ingestort, het was toch nog wel even wennen aan het nieuwe ritme. Om half 10 lagen we alweer te slapen, en om half zes alweer op; dat is ook wel het nadeel van die glazen wand, je wordt dus ook wel gewekt door het ochtendlicht.
    Oke, ik hou ermee op voor nu, ik zal proberen om vanavond over gisteren en vandaag te vertellen.

    Tot snel,

    Jelle

    28-07-2007 om 16:59 geschreven door marian, elena en jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's
    Nou, toch nog even een bericht want de nacht is nog jong. Heleen en Hans met de kinderen zijn weer terug naar de camping. Het was heel erg gezellig en  mijn vader en Hans konden heerlijk in het Tukkers samen praten. Elena gaat vrijdag samen met een van de meisjes de bergen in op't paard. Judith, die verstandelijk beperkt is, heeft heerlijk op het paard gezeten en rondjes gereden. Ze is helemaal verliefd geworden op Jelle en wijkt niet van zijn zij.
    Toen ik vanmiddag boodschappen ging doen horde ik een vreemde geluid uit een auto(die van Georgia kwam) komen, daarna geluid naast de auto en daarna vloog een grote hond ,die uit een hele kleine opening van de auto wilde vluchten, langs me heen.Ik er achter aan.Er stond een meneer te kijken en hij kwam weer achter ons aan. Al met al hond weg en ik vragen in de winkels van wie de auto was, zonder succes. Toen ik naar buiten kwam stond de Mexicaan met de hond. Hij kwam naar me toe en zei in het spaans, aub hier heb je je hond terug. Ik maar bedanken maar ondertussen stons ik met een joekele van een beest die ik niet kende. Later komt er een vrouw langs en zegt,'Ik heb net zo'n hond". Toen keek ze goed en zag ze dat het ook haar hond was. Ik even een korte preek gehouden over het feit dat het beest zichzelf heeft gered uit een auto dat verschrikkelijk heet is en toen ben ik maar boodschappen gaan doen. Het ljkt wel steeds dat alles anders verloopt hier dan mijn bedoeling is. Nou ja, zo blijft het leven verrassend.
    tot gauw en groeten, Marian
     Ik heb UITGEBREID de journalist gesproken en alles verteld over de vogels. Hij had er beslist oren naar. Hij gaat er deze week naar toe en wil ook graag de foto's zien dus lieve lieve lieve Otto en Els....zouden jullie de foto's die genomen zijn in Home Depot kunnen mailen? Misschien zijn ze iets duidelijker en makkelijker te openen dan die van Elena. Ik heb zeker een half uur zitten kletsen met die man. Hij was ook benieuwd hoe of het zat met mijn relatie met Idyllwild, en hoe mijn ouders daar ooit zijn beland, en hoe of mijn dochter heet, en wat mijn vader doet, en of ik ooit daar zomers door had gebracht enzo, enzo,enzo. Al met al heeft hij genoeg materiaal voor een aantal artikelen voor zijn krant.Nu maar hopen dat hij niet vergeet om te schrijven over de vogels. Hij komt ook binnenkort om te kijken naar mijn vaders kunstwerken en daar een babbeltje mee te houden. Ik zal hem bellen na zaterdag als ik de vogelmoordenaar meneer weer heb gesproken.   
    Nu ga ik even uitzakken. Veel groeten allemaal en sterkte in je eentje Willy. Hoop dat het droog blijft.
    tot gauw en groet, Marian

    25-07-2007 om 06:14 geschreven door marian, elena en jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    24-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joshua Tree
    Gisteren maar niets geschreven. We haden een lange dag er op zitten maar wel gezellig. Eerst naar Joshua Tree toe, zoals met Otto en Els, toen naar de Outlet winkels en daarna nog verder gewinkeld. Let op Evert en Herbert, ik heb nieuwe hardloop schoenen !!! Ik ga ze nu langzaam inwijden. 
    Jullie zijn lekker aan het fietsen trouwens,Willy en Herbert. Leuk om jullie verslag te lezen.Jullie leren Nederland kennen zoals weinig mederlanders het kennen. 
    Vanavond komen Heleen en gezin eten, de harpste waarmee ik samenspeel in nederland. Elena zal de meisjes ook even een stuk laten paardrijden. Jelle is nu weg met Pam op de paarden. Ze gaan voor een rit van 3 uur !!!! Jelle wist het niet voordat ze vertrokken. Waarschijnlijk gaat Willow, het oude paard, naar een gezin met twee jongetjes. Helemaal zeker is het nog niet. 
    Gisteren belde de journalist van de krant. Wij waren weg maar mijn vader heeft het een en ander uitgelegd. Hij had er zeker oren naar omdat het blijkbaar eerder heeft plaats gevonden in een andere winkel.Ik bel hem zo terug en jullie horen het wel.
     Morgen gaan we naar San Deigo toe, Seal Beach (ja, er zijn ecte eals on the Beach) en naar de kennisen van mijn ouders toe met een huis en stuk land vol met dieren. Allerlei wezens lopen daar rond, inclusief twee stinkdieren in huis.
    Het schijnt een echte beestenboel te zien. Ik ben erg benieuwd.
    Elena is begonnen met het nieuwste Harrie Potter boek. Zij was blij denk ik dat Jelle ging rijden zodat zij kon lezen.
    ::Ik zie haar helemaal niet meer.:roll
    Ik heb Skype geinstallerd op de computer van mijn ouders.Lijkt me wel handig als ik weer in nederland ben. Ik had jouw Skpe adres even erop gezet Herbert zodat ze kunnnen proberen. Mocht iemand anders Skype hebben dan is hun Skype naam Jan en Bep of e mail          fayer@greencafe.com
    Ik ga nu aan de lunch en   dan de journalist belen. Ik wil eerst alles op een rijtje zetten voordat ik hem terugbel.
    Veel groeten allemaal en tot de volgende keer.
    Marian     

    24-07-2007 om 21:53 geschreven door marian, elena en jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rustige dag
    Nou had ik de blog van gisteren  afgesloten met te vertellen dat vandaag een rustige dag zou zijn. Zo begon het ook wel, leker uitgebreid ontbijt na een gezellige avond gisteren met Ian en Bebe en de nodige whisky (Ian en ik) en hapjes. Na het ontbijt ging Elena voor het eerst op het nieuwe paard rijden in de bergen. Het nieuwe paard heet trouwens inmiddels anders, hij heet hoogswaarschijnlijk Coby. Pam moest er nog even over na denken. Hoe dan ook ging de rit uitstekend. Echt ongelooflijk dat het beest in minder dan een etmaal al zo gewend is. Een auto en motor kwam ook langs een hij schrok helemaal niet.
    Toen Elena aan het rijden was waren wij met elkaar lekker aan het lezen en praten. Ineens horen we nederlands praten. Het bleek Heleen te zijn, de harpiste waarmee ik soms samen speel. Zij kamperen in de buurt en hun dochter gaat stage lopen op het kamp waar Elena steeds vrijwillerswerk deed vroeger. Ik wist dat ze zouden komen maar ze zouden bellen. Wat bleek, ze hadden het geprobeerd maar een van de cijfers was fout. Ze hebben via de boswachter achetrhaald waar wij zaten (iedereen hier kent mijn ouders blijkbaar) en kwam even buurten. Heel gezellig maar een beetje lastig voor Ian en Bebe omdat er ineens alleenmaar nederlands werd gesproken. Vroeg in de middag gingen Ian en Bebe weg en ietjes later Heleen. Judith, hun autistisch dochter die ok op mijn feest was, vondt het allemaal geweldig en gaat ook eens paardrijden met Elena en Esther. Judith gaat dan samen met Elena op een paard. Het was dus een hele huis, tuin vol vandaag maar wel gezellig.
    Morgen ga ik met Jelle, Elena en mijn moeder opstap en heeft mijn vader even rust. Zijn kunst projekten blijven maar liggen en hij heeft een paar dagen al niet kunnen werken. Wij gaan dezelfde rit maken als met Otto en Els , naar Joshua Tree en de Palm Springs tram. Daarna winkelen  en op de indiane reservaat even de indiane mevrouw opzoeken die vorige week bij ons was.Jullie horen het allemaal nog....
    tot gauw en lieve groet, Marian 

    23-07-2007 om 04:52 geschreven door marian, elena en jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag
    Hallo allemaal,
     Hoop dat alle regen inmiddels is gestopt. Wel lekker voor even maar dat is het gauw wel genoeg geweest. Hier heeft het vandaag precies 10 druppels geregend op mijn arm (en waarschijnlijk ook wel meer elders) en toen weer volop zon en heet.
    Vanmorgen heb ik gelijk contact opgenomen met de duivenmoordenaars winkel. Ik kreeg een andere meneer aan de lijn maar hij wist me gelijk te plaatsen nav verhalen van de manager. Ze hebben nu rattenvallen geplaatst om alle ratten te doden, die kunnen dan niet meer de zakken met zaad  openkauwen dus zullen er dan uiteindelijk geen net meer nodig zijn voor de duidven en andere vogels die dan steeds binnen komen. Met deze meneer was goed te praten maar..... ik heb verteld dat ik volgende week weer zal bellen om naar de stand van zaken te informeren. Gisteren was Elena daar met Jelle en er lagen weer vogels. Ze hebben foto's genoemen. Fijn dat Otto ook foto's heeft. Ik heb gisteren overgins contact opgenomen met de krant maar de journalist moet nog terug bellen. Ik ga niet gelijk de krant inschakelen maar nu zijn ze wel op de hoogte. Ik geef ze nog een week. Met deze man kon ik wel goed overleggen en hij kon mij wel vertellen waarom sommige dingen zo waren zoals ze zijn. Ik had ook nog een paar opties voorgelegd en we konden tenminste goed praten en overleggen. WORDT VERVOLGD !!!!
    Vandaag een emotioeele dag, Een van de paarden, Willow, moest weg bij Pam omdat hij te oud is om op te rijdens. Hij is 28 en Elena heeft van jongst af aan op hem gereden. Hopelijk kan hij nog onderaan de berg nog van dienst zijn voor een gezin met kleine kinderen. Er zijn twe gezinnen die evt. belangstelling hebben.Elena heeft de paardtrailer gereden om hem weg te brengen samen met Pam en Jelle. Ze hebben daarna het nieuwe paard ingeladen en weer naar boven gebracht. Een schat van een beest. Morgen gaat ze voor het eerst proberen om hem te berijden. De ontmoeting met de andere paard ging ook prima en de verwachte machtstrijd heeft gelukkig niet plaats gevonden.
    Mijn neef Ian is hier met zijn vriendin Bebe. Ze blijven vannaacht slapen. Heel gezellig !
    Morgen gewoon rustig aan doen en tijd doorbrengen met elkaar en met nieuwe paard( hij heet nieuwe paard omdat hij nog geen naam heeft!).
    Tot morgen allemaal en liefs van allen hier. Raar hoor Els en Otto dat jullie niet even op de koffie komen. Dat was wel gezellig.
    Is er al iets bekened over Cliff trouwens?
    Veel liefs ook voor Patricia en Kenneth en familie.
    dag, Marian

    22-07-2007 om 01:50 geschreven door marian, elena en jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    21-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het dorp
    hallo allemaal,
    Bedankt voor de reacties. Gek he Herbert, de zon is zo sterk hier dat het gelijk alle berichten knal geel kleurt hier. Wel vrolijk en je bent gelijk wakker als je het leest.
    De tijd vliegt voorbij hier zoals altijd. steren ben ik met Jelle en Elena het dorp ingelopen. Van alles bekeken en toen op de terug weg een film gehuurt, Miss Potter. Ik kende het al van de biscoop maar Lauren, die hier is, en de rest kende het niet. Gaat over Beatrice Potter (Peter Rabbit boeken)en haar leven.Heel boeiend.
    Vanmorgen hebben Elena en Jelle en ik aan de slag gegaan met de rest van de dennennaalden. Het is verplicht hier om alles 10 feet van het huis op te ruimen ivm brand gevaar. Ik vertelde Jelle dat hij ze eerst moest tellen vordat ze in de zakken ging maar daar trapte hij niet in. Al met al anderhalve truck vl met vuilniszakken vol met dennennaalden. Zo an het weer een jaar vooruit. 
    Daarna gingen Elena Jelle, Lauren en ik naar het plaatste Hemet toe om te winkelen. Ik zou een burvrouw terug rijden die daar voor onerzoek was voor ogen een hoogwaarschijnlijk niet terug kon rijden. Toen we halve wegen waren belde ze om te zeggen dat ze toch kon rijden. Lauren heeft me dus afgezet bij Pam in ik ben gelijk weer de berg op gereden samen met haar. Ben nog nooit zo snel uit en weer thuis geweest hier. De enige reden waarom ik naar Hemet toe wou was om te kijken naar die duivenmordenaar winkel. Elena zou er naar toe gaan en foto's nemen. Als het nog niet opgelost is zal de volgende stap zijn, hem bellen (Ken, the manager) om maar te vertellen dat ik naar de krant toe stap. Hopelijk zal ik blj verraast worden door Elena die mij zal vertellen dat ze andere spul hebben hangen inmiddels en dat het probleem opgelost is. Ik heb alle teefoon nummers klaar liggen en vermoed dat het bericht anders zal zijn.
    Al met al kwam ik thuis uit Hemet en toen bleken er drie wild vreemde mensen in huis te zitten. Ze hadden van mijn vader gehoord in de Nature Center en die wilde kijken naar zijn werk. Hele aardige mensen van Noord California. Zoals altijd zegt mijn vader,"  laat ze niet binnen ze komen gewoon kijken en dan gaan we rusig aan doen." en daan zegt mijn moeder altijd tegen de mensen " Come inside for a cool drink" Al met al zit je een tijd  te kleppen  met elkaar en dan is de dag al bijna weer om. 
    Ik ga nu maar gauw verder. Even fluit en piano studeren voordat de meut weer terug is. Begrijp mij goed, wel gezellig allemaal.
    Hoop dat alles goed is daar Ik hoode van Jelle dat het noodweer is in Nederand. Hoop dat het nu beter is allemaal. 
    Tot gauw en lieve groet, Marian    

    21-07-2007 om 00:37 geschreven door marian, elena en jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste bericht
    Beste allemaal,
    Hier dan de eerste blog. De stand van zaken zijn, Otto ene Els zijn weer veilig in Nederland en Elena en Jelle zijn veilig aangekomen in California.Ik had ze gisteren opgehaald uit LA na een gezellige dag winkelen met mijn zus. Ze waren mooie op ytijd aan en mijn zus en nichtje kwamen mee om ze te begroeten op het vliegveld. Na een auto rit van 3 uur waren we in de bergen bij mijn ouders. Even kletsen en dan maar naar bed toe want het was inmiddeels middennacht. 
    Vanmorgen zaten we allemaal om 7.30 fris (????) en fruitig aan het ontbijt. 
    Later op de ochtend zouden we een "dedication ceremony" hebben van twee Indianen.Mijn vder had een ontwerp gemaakt voor een hek om een heilg gebied en dat werd geplaatst.Eerst hadden we een picknick en toen met een paar Indianen liedjes afgesloten. Wel gezellig maar het liep ontzettend uit. We zitten hier tenslotto op Idyllwild tijd.  De Indianen mevr. kwam mee naar mijn ouders huis toe om zijn beelden te bekijken. Daarna samen wat gedronken en toen kwamen de echte Indianen verhalen. Heel leerzaam en boeiend. Ondertussen waren Jellen en Elena naar de paarden toe van de buren. En..... ja wel.....Jelle heeft voor het eerste paardgereden. Het ging heel goed maar of hij straks nog kan zitten moeten we even zien.
    Lauren, de kersverse bruid is ook hier voor een paar dagen. Ze gaat het website van mijn vader even updaten. Fijn dat ze er is en ze heeft evel foto's van de bruiloft mee, heel leuk. 
    Ik ga nu verder met het avond eten klaar maken.
    veel liefs allemaal en tot morgen, Marian

    19-07-2007 om 03:51 geschreven door marian, elena en jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/mej

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    19-07-2007 om 03:40 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!