Inhoud blog
  • terug met een nachtje verblijf in Normandië
  • Portivy en het mooie kapelletje Notre-Dame de Lotivy
  • te voet naar de bakker vanuit de camping
  • Quiberon, schiereiland met twee zeëen
  • Camping municipal Kerhostin in Quiberon
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    met de caravan naar Quiberon, Zuid Bretagne

    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met de caravan

    Het blijft een leuk idee om de laatste week van mei de caravan aan de auto te hangen en naar Bretagne te reizen. De dagen zijn lang en het weer kan al redelijk mooi zijn. De Kia en de Fendt zijn er om een week lang andere lucht op te snuiven. Bretagne is twee dagtrippen ver en we doen het op ons gemak. We vertrekken 's morgens rond 7-8 uur en zetten de caravan op de camping in de namiddag rond 15 uur.

    We rijden op de E17 naar Lille richting Parijs. Via Amiens blijven we de autoroute volgen naar Le Havre over de Pont de Normandie. Vlak vóór Caen vinden we een camping te Ranville: les Capucines. Dat is een beetje onze vertrouwde stek voor een doorreis naar de westkant van Frankrijk. De afstand van Beveren-Waas naar Ranville bedraagt 500 kilometer: een nette dagetappe. In Ranville is er een klein commercieel centrum met een supermarktje en een bakker. Meer is er niet nodig. Ranville is gekend wegens de landingsoperatie van 6 juni 1944: het was het eerste dorp dat bevrijd werd door de geallieerden. Op 100 meter van de camping bevindt zich de Pegasus-bridge.







    08-07-2010 om 23:11 geschreven door Marc Arthur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camping municipal Kerhostin in Quiberon
    We kiezen voor de gemeentelijke camping Kerhostin in Saint-Pierre-de-Quiberon. Deze camping is eenvoudig: zonder toeters en bellen. Je vindt er een degelijk sanitair blok en de meeste kampeerders in het voorseizoen zijn mensen die hun arbeidsleven achter de rug hebben. Het is er rustig in het laagseizoen. De camping ligt vlak aan de zee, aan de oostelijke baai. Met een trap bereik je een klein strandje. De camping ligt op het smalste deel van het schiereiland Quiberon, vlak bij het fort van Penthièvre.





    09-07-2010 om 23:05 geschreven door Marc Arthur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiberon, schiereiland met twee zeëen

    Het schiereiland Quiberon is langgerekt. Eenmaal het dorp Plouharnel uitgereden begint het schiereiland. Er zijn twee plaatsnamen: Saint-Pierre-de-Quiberon en Quiberon zelf. Aan de ene zijde heb je de rustige baai van Quiberon en aan de andere kant, de westkant, heb je de Côte Sauvage. Hier heb je een wilde zee en wandelaars worden regelmatig gewaarschuwd voor gevaarlijke inhammen. Er loopt een mooi wandelpad langs de Côte Sauvage.













    09-07-2010 om 23:21 geschreven door Marc Arthur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.te voet naar de bakker vanuit de camping
    Iedereen weet dat het Franse brood deel uitmaakt van een geslaagde vakantie. De dichtst bijgelegen bakker bevindt zich op 400 meter van camping Kerhostin. Je kan er elke dag naar toe, behalve op maandag. Wandel vanuit de camping langs het kustpad naar Kerhostin in Saint-Pierre-Quiberon. Bij laag tij kan je ook naar de donderdagse markt in Saint-Pierre-Quiberon. Het pad wordt even onderbroken, zodat je langs het strand kan lopen. Dat kan alleen bij laag tij. Informeer je goed over de getijden, want de vloed komt sneller op dan je soms denkt!





    10-07-2010 om 21:16 geschreven door Marc Arthur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portivy en het mooie kapelletje Notre-Dame de Lotivy
    Op een kwartiertje zuidwestwaarts stappen van camping Kerhostin vind je in Portivy het haventje en de fraaie kapel Notre-Dame de Lotivy. De glasramen zijn heel bijzonder.











    11-07-2010 om 20:34 geschreven door Marc Arthur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug met een nachtje verblijf in Normandië

    De terugreis deden we via Vannes, Rennes, Caen en de Pont de Normandie. We installeerden onze caravan op camping Sainte Claire te Neufchâtel-en-Bray. Deze camping is bijzonder geschikt voor een nachtje tijdens de doorreis. Er moet weinig moeite gedaan worden om de caravan op de juiste plaats te zetten. De beheerder rijdt voor met de fiets en duidt je de plaats aan op de grote overnachtingsweide. De weide helt nogal wat af, maar dat is geen probleem zolang je keggen en blokken gebruikt.
    Vlak bij de camping is er een mega supermarkt.
    Op het moment dat wij er waren, was het er dertig graden warm. Dan leg je een ijszakje op de kop van een Golden Retriever.









    11-07-2010 om 20:53 geschreven door Marc Arthur

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 05/07-11/07 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!