Welkom op mijn blog!
Inhoud blog
  • Franse Slasoep
  • Chocoladetaart met koekjesbodem
  • Varkensgebraad met duvelsaus
  • Lauwe Salade met Scampi
    Zoeken in blog

    FEESTMENU
    Ideetjes voor de kerstmenu
    Gelieve deze blog niet te verwijderen !
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Slasoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • 1/2 krop sla of 1 zakje gemengde sla uit de supermarkt
    • 1 grote ajuin
    • 1L bouillon
    • peper en zout
    • kruidenkaas (boursin)

    15 minuten
    2 personen

    Bereiding

    1. Spoel de sla. Snij de sla en de ajuin in grove stukken

    2. Bak de sla en de ajuin op in een beetje boter en voeg er de bouillon aan toe en laat alles een 5-tal minuten goed doorkoken.

    3. Mix de soep grondig en giet indien gewenst door een zeef.

    4. Kruid af met peper en zout.

    5. Mogelijkheid 1; doe een 3-tal lepels kruidenkaas bij de soep en roer goed om tot alle klontertjes verdwenen zijn.
    Mogelijkheid 2; Schep de soep in borden en leg in het midden van het bord een lepel kruidenkaas.

    Smakelijk!

    02-11-2008 om 11:53 geschreven door Mgeens


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart met koekjesbodem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • 200gr. Koekjes (speculoos, petit beurre)
    • 75gr. boter
    • 225gr. pure chocolade
    • 225gr. boter
    • 1,25dl room
    • 2 eidooiers
    • 120gr. Bloemsuiker
    • 0,5dl amaretto

    45 minuten
    10 personen

    Bereiding

    Verkruimel de koekjes en meng ze met de smeuïge boter tot een kruimelige massa. Verdeel gelijkmatig over de bodem van een kleine springvorm en druk goed aan. Smelt de boter, de room en de chocolade in een kom boven een pan net niet kokend water (au bain marie) tot een gladde massa. Roer er één voor één de eidooiers door, gevolgd door de gezeefde bloemsuiker en de amaretto. Giet het chocolademengsel op de koekjesbodem en laat een paar uren opstijven in de koelkast.

    Tip; Je hebt maar kleine porties nodig! Je kan de taart ook in kleine partjes snijden als “pralines”. Je kan er ook opgeklopte room bij serveren

    02-11-2008 om 11:51 geschreven door Mgeens


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgebraad met duvelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • varkensgebraad van +/- 600 gr.
    • 150ml duvel
    • koffielepeltje graanmosterd
    • 100ml room
    • peper, zout en oregano
    • 150gr. sperzieboontjes
    • 200gr. bloemkoolroosjes
    • 75gr. spekjes

    50 minuten
    2 personen

    Bereiding

    Bak het gebraad langs alle kanten bruin en kruid het goed met de kruiden en doe er de graanmosterd bij. Giet er de Duvel bij en laat met een deksel erop langzaam gaar worden. (eventueel later een beetje lauw water toevoegen). Haal het gebraad uit de ban en bind de saus met de room.
    Leg de sperzieboontjes en de bloemkool roosjes in kokend water en laat ze net niet gaar worden. Laat ze uitlekken en bak ze in een beetje boter en het spek op tot ze gaar zijn.
    Snij het gebraad in sneetjes en dien op met de groentjes en de saus.

    Tip; Alle aardappelgerechten passen hierbij. Let op dat het geheel niet té zout wordt!

    02-11-2008 om 11:50 geschreven door Mgeens


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwe Salade met Scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • 1 krop sla of gemengde salade (of een zakje uit de supermarkt voorgekuiste sla)
    • 1 ui
    • 300gr scampi's
    • tomaatjes
    • 1 blikje (klein) erwtjes/mais
    • Chilipeper, zout, paprika en basilicum
    • Balsamicodressing

    20 minuten
    2 personen

    Bereiding

    1. Spoel de sla grondig en snij ze fijn.

    2. Indien de scampi's nog niet gepeld zijn, kan je dit op voorhand doen.

    3. Bak de scampi's op in een beetje olijfolie en kruid ze iets te overdadig met de chilipeper en de paprikakruiden. (door de salade zal die pittige smaak iets afnemen.

    4. Als de scampi's klaar zijn hou je ze eventjes nog aan kant.

    5. Snij de tomaten in partjes en de ui in hele fijne ringen en meng alles samen met de erwtjes of mais met de sla, en kruid het geheel af met de basilicum en eventueel een snuifje zout.

    6. Voeg op het allerlaatste de scampi's met de olie waarin ze gebakken zijn toe aan de salade.

    7. werk af met de balsamicodressing. Smakelijk!


    Tip: Eet de salade met een ciabatta of ander zuiders brood.

    02-11-2008 om 11:49 geschreven door Mgeens


    >> Reageer (0)


    Mijn favorieten
  • Recepten Startpagina
  • Recepten Magazine
  • Webchef

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek





    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!