Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
M. & Mevr Fooy,
hele lieve mensen,
hebben voor mij
gezorgd voor ik bij
mama en papa
ben gaan wonen.
Je kan even gaan
kijken op :
www.lovealoch.be


Foto
Foto

Hieronder een
paar mooie foto's
van mijn rasgenootjes

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Parson Russell

26-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pad overleeft in maag van hond

Een reuzenpad heeft meer dan een half uur in de maag van een hond overleefd. De hond braakte het beestje uit en het diertje sprong kwakend verder.

Giftig voor honden
Bella was aan het spelen in de tuin in het Australische Blakewell toen de viervoeter de kikker inslikte. "Ik ging de hond eten geven en merkte de pad op. Al etende slikte Bella het beestje in", vertelt Jackson Crews. Crews belde onmiddellijk de dierenkliniek. "Ze gaven Bella een middeltje om te kotsen en dat deed ze onmiddellijk. Alleen kwam er geen pad uit haar muil. Ze kreeg toen een spuitje en pas dan gaf ze de pad over." De dierendokters hebben de reuzenpad geadopteerd en Spew genoemd. Volgens de veeartsen heeft Bella geluk gehad omdat een reuzenpad giftig kan zijn voor een hond. Volgens haar baasje was haar gulzigheid haar redding. "Ze heeft het beestje in een keer ingeslikt en dat was haar redding!"

26-06-2008 om 08:56 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond duwt man in rolstoel


Een dachshund in China duwt de rolstoel van een man. Voorbijgangers merken het beestje nauwelijks op.

Pootje voor pootje
Guai Guai loopt onder de rolstoel en duwt met de voorpoten de rolstoel. Het hondje is zo klein dat voorbijgangers gewoon denken dat het om een gemotoriseerde rolstoel gaat. Het hondje leerde de rolstoel duwen toen het nog een pup was en onder de rolstoel ging spelen. "Toen ik met mijn vader ging wandelen, kroop Guai Guai onder de rolstoel met de voorpoten op de voetsteunen. Zo is het allemaal begonnen", zegt Wang uit Zhengzhou. "In het begin was het niet makkelijk maar pootje voor pootje ging het beter. Toch is het niet zo simpel want mijn vader weegt vijftig kilo. De hond is het nu zo gewoon dat hij helemaal gek wordt als hij een dagje niet de rolstoel kan duwen."

26-06-2008 om 08:52 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hondenman' op rooftocht om huisdieren te voederen

Een Japanse dierenvriend ging wel heel ver om zijn liefde voor zijn vele beesten te tonen. Takaharu Kawata, die van een vervangingsinkomen leeft, overviel winkels om zijn huisdieren te kunnen voederen. Hij deed dat telkens met een hondenmasker op, vandaar zijn bijnaam: de 'hondenman'.

De rooftocht van de 28-jarige Kawata werd vastgelegd door een bewakingscamera. Hij droeg een zwart-wit hondenmasker toen hij met een mes aan het zwaaien was. Dat had hij gezien of televisie. "Makkelijk", dacht hij.

Uitkering van 700 euro
In totaal maakte hij voor ongeveer 3.500 euro aan cash buit. Naar eigen zeggen had hij niet genoeg geld om voor zichzelf en zijn geliefkoosde beesten in te staan: twee honden, vijf katten, vijf schildpadden, twee slangen en een aquarium met tropische vissoorten. De 'hondenman' kreeg een uitkering van goed 700 euro.

Hij werd gepakt toen hij zonder zijn hondenmasker aan ging stelen. Dat had zijn puppy aan stukken gereten. De dierentuin van de Japanner werd overgemaakt aan een dierenwinkel. De overvaller wacht op zijn proces.

26-06-2008 om 08:50 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent schiet hond dood bij innen verkeersboete
BRUSSEL - Een agent heeft in het Belgische Temse een Engelse buldog doodgeschoten toen hij bij de baas van de hond een onbetaalde verkeersboete kwam innen. Dat melden diverse Vlaamse media woensdag.

De politieman zou hebben verklaard door de hond gebeten te zijn, waarop hij het dier uit zelfverdediging een nekschot heeft gegeven. De twee kinderen van het gezin zaten op het moment van schieten tv te kijken in de woonkamer, op anderhalve meter van de hond.

Spelen

De eigenaar van de buldog zegt dat de hond alleen wilde spelen en zeker niet agressief was. In Het Laatste Nieuws vertelt hij dat de agent juist door het lint ging: "Hij sloeg eerst met een stoel op onze hond en greep vervolgens zijn pistool. Waanzin."

De hondeneigenaar dient een klacht in bij de baas van de agent.

20-06-2008 om 11:16 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond springt op trampoline tuin uit.
Harvey is een Staffordshire bull terrier, net zoals deze hond.
Een familie uit York heeft maar een verklaring voor het verdwijnen van hun geliefde viervoeter. De hond is via de trampoline in de tuin verdwenen. Harvey moet zo wel over de omheining gesprongen zijn, beweert haar baasje Laura Kidson.

Groot verdriet
"De omheining is niet zo hoog maar hij kon er niet zomaar overspringen. Hij moet wel via de trampoline over de draad geraakt zijn en zo langs de tuin van de buren ontsnapt zijn. Het is niet de eerste keer dat het gebeurt maar hij bleef nooit lang weg." Haar dochtertje Chloe Beattie weet met haar verdriet geen blijf. "Ze stopt niet met huilen. Ik ben bang dat iemand hem nu zou mishandelen. Ik kreeg hem net na de geboorte van Chloe en ze is dol op hem", besluit Kidson.

20-06-2008 om 11:15 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwaarloosd huisdier als hond onherkenbaar !!!

Schandalig !!!
Wegens het verwaarlozen van zijn poedel Spud, is de 67-jarige Robert Neville Braithwaite uit het Australische Camden Park veroordeeld tot het doneren van 4.400 euro aan de dierenbescherming. Het hondje, door Braithwaite nog nooit naar een hondentrimmer gebracht om het te laten bijknippen, was bedekt met een kilo vervuilde hondenvacht.

De hond zag er zo verwaarloosd uit dat niet je niet eens meer kon zien wat zijn voor- of achterkant was. Daarnaast werd het Braithwaite verboden nog langer huisdieren te houden. Zijn collectie exotische vogels moet hij dus verkopen.

20-06-2008 om 11:11 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Never Give Up !!!

Dit is het mooiste bewijs dat men nooit moet opgeven,
dit geldt voor de mensen en ook voor de dieren.
Hier zouden er veel een voorbeeld aan kunnen nemen.
Gewoon super !!!























03-06-2008 om 11:25 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een poot voor Beatrix

Als koningin moet je nu eenmaal regelmatig nieuwe gebouwen openen door een lint door te knippen. Hoeveel zou onze koningin er in haar lange loopbaan al hebben doorgeknipt? Dinsdag lag er weer een schaar voor haar klaar. Deze keer werd ze niet door juichende mensen verwelkomd, maar door geblaf en kwispelende staarten. - Door Cora van der Weij

Koningin Beatrix ging naar Herpen (Brabant) om er het nieuwe onderkomen te openen van de Stichting Hulphond. Er is plaats voor tachtig honden. De stichting traint jonge honden zodat ze, als ze volwassen zijn, mensen met een handicap kunnen helpen. De honden leren goed te luisteren naar commando's en kunnen ook allerlei taken uitvoeren zoals de post pakken en de was uit de wasmachine halen. Zo kunnen gehandicapten langer zelfstandig blijven. Gehandicapten krijgen de hond gratis van Hulphond.

In een mandje
Voordat de koningin de nieuwe kennel feestelijk opende, maakte zij een rondje langs de golden retrievers en labradors. Af en toe bleef ze stilstaan bij een hok om de honden te aaien. Volgens een plaatselijk krant (Stadskrant Veghel) vroeg Beatrix aan de directeur van de stichting: 'Is het niet moeilijk om steeds een nieuwe naam te bedenken?' Toen de directeur zei dat dat inderdaad zo is, antwoordde de koningin: 'Dat ervaar ik ook altijd bij mijn paarden.' Daarna bracht één van de honden een mandje naar de koningin. Daarin lag een grote schaar. De koningin knipte het lintje door en daarmee was de nieuwe Hulphond-kennel officieel geopend.

03-06-2008 om 10:59 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondburgemeester van Rabbit Hash is overleden

Burgemeester Junior Cochran in betere tijden.

Vanuit Rabbit Hash (Kentucky) bereikt ons het droevige nieuws dat de burgemeester overleden is. Niet zo uitzonderlijk, ware het niet dat de burgemeester een hond was. Het bericht van het overlijden van Junior Cochran werd gebracht door het tv-station WLWT.

Junior Cochran blies donderdag zijn laatste adem uit, twee dagen voor z'n dertiende verjaardag. In mensenjaren is dat de respectabele leeftijd van 91 jaar.

Drieduizend stemmen
De zwarte Labrador werd in november 2004 verkozen tot burgemeester. Hij haalde meer dan 3.000 voorkeurstemmen. De natuurzender Animal Planet bracht in 2006 een documentaire over de hoogwaardigheidsbekleder.

Het is niet duidelijk hoe het 'machtsvacuüm' zal overbrugd worden. Het gerucht gaat dat Marty de ezel en Charlie de kip een gooi zullen doen naar de burgemeesterssjerp, of is het een leiband in dit geval?

03-06-2008 om 10:57 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hondenleven kost ruim 10.000 euro

 
Het luxeleventje van je hond kan heel duur uitvallen.

Paris Hilton staat er om bekend veel geld uit te geven aan haar puppies.
Voor een fikse prijs kan je je overleden huisdier nog altijd laten klonen.

GELD & GEZIN - De economische crisis laat zich steeds harder voelen en maakt in Groot-Brittanië verrassende slachtoffers: de huisdieren. De kosten om een huisdier te verzorgen zijn ook niet min: voor honden en katten lopen de kosten over hun hele leven op tot ruim 10.000 euro.

(m24/the independant) – Nu in Groot-Brittanië heel wat gezinnen problemen hebben om de eindjes aan mekaar te knopen, worden steeds meer huisdieren gedumpt. Vorig jaar steeg het aantal huisdieren dat werd achtergelaten met 27 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. En ook voor dit jaar is er nog geen verbetering op komst.

De economische crisis treft vooral honden en katten, meteen ook de populairste huisdieren. Maar de

verzorging van deze dieren is ook peperduur. De Britse krant The Independent schat dat de verzorging van honden en katten over hun hele leven ruim 10.000 euro kost.

De dieren worden ook niet alleen vaker achtergelaten. Steeds meer diereneigenaars proberen ook de dierenartskosten terug te dringen. Daardoor worden zieke dieren niet alleen minder goed verzorgd, tegelijkertijd worden ze minder gesteriliseerd of gecastreerd met ongewilde kleine katjes of puppies tot gevolg.

Wat kost een dierenleven?

The Independent plakt een vrij accurate prijs op de totale verzorgingskosten voor dieren. De krant baseert zich daarvoor op de gemiddelde levensduur, de gemiddelde hoeveelheid voeding dat een dier nodig heeft, de kostprijs van een dierenhotel of de gemiddelde kosten van een dierenarts per jaar.

Volgens die berekening bedraagt de kostprijs van een hond (die gemiddeld 12 jaar leeft) 12.514 euro. Trek je daar de kostprijs van een verzekering voor huisdieren (wat in Groot-Brittanië heel gebruikelijk is maar bij ons niet) dan kom je uit op 10.607 euro. Katten leven gemiddeld 2 jaar langer, maar over hun hele leven kosten ze amper meer dan honden: 10.690 euro.

En dan zijn er nog konijnen en slangen. Een konijn leeft gemiddeld 10 jaar en kost zo in totaal 4.169 euro. Met een slang ben je misschien nog het beste af. Voor de verzorging – waaronder muizen als voedsel – moet je zo’n 7.620 euro op tafel leggen. Maar de reptielen gaan gelukkig wel gemiddeld 25 jaar mee.

Kloon je huisdier voor 63.000 euro

Wie nooit afscheid wil nemen van zijn huisdier kan misschien overwegen om het te laten klonen. Volgende maand houdt een Amerikaans bedrijf, BioArts, een online-veiling waarbij de vijf hoogste bieders hun huisdier kunnen laten klonen. Ook eigenaars die er toevallig aan dachten hun overleden dier in te vriezen, kunnen een tweede exemplaar van hun geliefd dier laten maken.

Het bieden begint vanaf 100.000 euro (zo’n 64.000 euro). De commentaar van BioArts: “De procedure van klonen is nu eenmaal heel duur. Je kan het bedrag vergelijken met de aankoop van een luxewagen of een vakantiehuis.”

03-06-2008 om 10:53 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden welkom in Zweedse kerk

Kerkgangers in het Zweedse Karlskrona mochten hun honden meebrengen naar de kerk. De honden werden er prima verzorgd.

Honden als voorbeeld
Na de viering was er niet alleen koffie voor de baasjes maar ook water voor de viervoeters. Inger Pettersson nam haar chow-chow mee. "De priester had het over de onbaatzuchtigheid van honden. Hij vertelde ons hoe eerlijk honden wel zijn en hoeveel ze ons geven", aldus Pettersson in de krant Läns Tidning. Dominee Kjell Erik Pettersson nam zijn perzische kat en golden retriever mee. Zijn huisdieren luisterden aandachtig naar wat hun baasje te vertellen had. Pettersson hoopt dat het niet bij die ene keer blijft en wil de honden volgend jaar opnieuw uitnodigen.

03-06-2008 om 10:44 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Duikende' chihuahua steelt de show op de Filipijnen

Een chihuahua in een duikerspak heeft een modeshow voor honden in de Filipijnen op zijn naam geschreven. Uitgedost met een zuurstoffles, zwemvliezen en een duikbril troefde de vijfjarige Mondex alle concurrentie af.

Op de tweede plaats eindigde Tucker, eveneens een vijfjarige chihuahua die een hele dag als cowboy moest rondhossen. De alternatieve 'schoonheidsverkiezing' werd gehouden in een winkelcentrum in Manila.

19-05-2008 om 08:13 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitbull raakt gekneld in motor

Trucker Walter Witthoeft uit Californië ging gisterochtend (07/05/08) even kijken naar het oliepeil van z'n vrachtwagen. Toen hij de motorkap opendeed, hoorde hij een vervaarlijk gegrom. Bleek dat er een pitbull de nacht had doorgebracht in de motor.

Draden doorbijten
De hond was van onderen uit in de truck gekropen en was klemgeraakt. Het dier probeerde zich te bevrijden door een aantal draden door te bijten.

Weer kosten
Witthoeft had vorige week pas zijn vrachtwagen naar de garage gebracht voor een onderhoud. Dat had hem duizend dollar gekost. Nu kon z'n truck weer weggesleept worden om de schade te herstellen. De hond werd heelhuids uit de motor bevrijd en kan nu op adem komen in een asiel.


19-05-2008 om 08:10 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond leidt blind baasje in rivier

 
Twee vrouwen moesten uit een rivier gevist worden nadat een van de dames het water was ingesleurd door haar geleidehond. Dat meldt de BBC

Foutje
De brandweer van Buckinghamshire zegt dat een van de vrouwen slechtziend was en dat haar hond blijkbaar een foutje gemaakt heeft. De hulpdiensten rukten uit met drie reddingsteams om de vrouwen uit de Great Ouse-rivier te helpen. Eén van de dames raakte gewond bij het incident.

19-05-2008 om 07:58 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden kunnen zich verzoenen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vlaamse biologen ontdekken een nieuw gedragssysteem bij de hond: troosten.

Het is al enige tijd bekend dat chimpansees en andere apen zich na een conflict met elkaar kunnen verzoenen. Het gedrag is vooral van bonobo's bekend, omdat die graag overgaan tot collectieve seksspelletjes om spanningen weg te draineren.

Een efficiënt systeem, want in bonobogroepen komt veel minder agressiviteit voor dan bij chimpansees. Ook dolfijnen, hyena's en zelfs geiten zijn tot verzoening in staat, katten - het zal niemand verbazen - daarentegen niet.

Verzoening is een sterk mechanisme om agressie in een groep binnen de perken te houden. De meeste katachtigen leven niet in een hechte sociale context.

Vreemd genoeg was het concept nog nooit onderzocht in honden, hoewel dat in principe toch ook sociale dieren zijn, en zeker de wolven waar onze huishonden van afstammen. Daarom ging gedragsbioloog Mark Nelissen van de Universiteit Antwerpen ervan uit dat ook honden tot verzoening in staat moeten zijn. Hij zette zijn studenten aan het werk om die hypothese te testen.

Annemieke Cools en haar collega's konden dat inderdaad bevestigen. Honden groeten en likken elkaar intens na een conflict. Maar zoals blijkt uit hun verslag in het vakblad Ethology was het zelfs nog interessanter: er werden waarnemingen opgetekend van honden die het slachtoffer van een agressie gaan troosten, zonder dat ze zelf actief bij het conflict betrokken waren.

Honden blijken dus veel hoger te staan op de ladder van sociale organisatie dan men vaak aanneemt.

De Antwerpse biologen ontdekten ook dat honden zich gemakkelijker verzoenen met dieren die ze kennen dan met vreemde individuen. Wat normaal is, want wilde honden of wolven kennen de dieren uit hun roedel goed.

Het is evident dat deze waarnemingen ook voor wolven zullen gelden. Wolven leven samen in complexe roedels, en voor hen zal dit gedrag cruciaal zijn. Onze honden hebben het alleen maar aan hun wilde natuur overgehouden. Domesticatie van de hond heeft niet, zoals bij de kip wel is gebeurd, tot meer sociaal contact tussen dieren geleid, wel integendeel. Maar de basismechanismen zijn intact gebleven.

16-05-2008 om 10:48 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor mijn lieve Yankee

Hier in deze harde wereld,
vol ellende en verdriet,
ben je vaak onzeker,
en vertrouw je je vrienden niet.
Wat is er dan mooier in je korte bestaan,
om met dieren als vrienden door het leven te gaan.
Je kunt ze voor eeuwig vertrouwen,
ze geven vreugde en plezier,
en hun liefde zal je nooit berouwen,
daarom hou ik van het dier!

16-05-2008 om 10:26 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel belangstelling voor biddende hond

De chihuahua Conan heeft de kunst van het bidden afgekeken van zijn baasje. Het dier trekt met zijn 'gebeden' tientallen toeristen naar de Boeddhistische tempel in Japan.

Priester en eigenaar Joei Yoshikuni vermoed dat het dier op het idee is gebracht doordat hij het zijn baasje zag doen. "Het kostte hem maar een paar dagen voor hij alle bewegingen kende," zegt hij tegenover persbureau AP. Yoshikuni wil de hond nu ook leren mediteren. "Of een ieder geval dat hij stil blijft zitten als ik mediteer."





16-05-2008 om 08:27 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woefstock : het belangrijkste hondenfestival van Europa !!!

 

Woefstock vindt plaats op 5/6 juli 2008 op de terreinen van de Royal Antwerp FootbalClub (R.A.F.C.), te Deurne bij Antwerpen.

Met de medewerking van de Stad Antwerpen, Martin Gaus, Royal Canin, het Antwerpse Hilton Hotel, het Antwerpse Novotel en nog vele anderen. De honden staan centraal en kunnen voor zichzelf en hun baasjes leuke prijzen winnen. Wat dacht u van een ontbijt in het Hilton Hotel voor de knapste hond, een weekend in het Novotel voor de moedwilligste hond, een publiciteitscontract voor Woeffi die door de selectie van de Doggy Casting geraakt en nog vele andere ludieke prijzen die regelmatig via de website zullen worden aangekondigd.

Of misschien denkt u zelf aan een leuke verassing voor de deelnemers / kandidaten / winnaars op 4 poten, laat het hun weten en neem zo actief deel aan Woefstock 2008! Wil je er eens een weekendje tussenuit. Zoek niet verder.

Website: www.woefstock.be







16-05-2008 om 08:08 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond ontdekt borstkanker bij Britse vrouw

Volgens experten zouden honden kankercellen kunnen ruiken

Een vrouw uit het Engelse Tewkesbury beweert dat haar Labrador haar leven heeft gered. Dankzij de hond heeft ze immers ontdekt dat ze borstkanker had. Dat schrijft The Sun.

Knobbeltje
Anna Davis, een 38-jarige moeder van twee kinderen, was op pad met Wispa toen het teefje opsprong en met haar klauwen de borst van de vrouw bestastte. "Toen drong het tot me door dat ik pijn voelde in een van m'n borsten. Ik ontdekte kort daarop een knobbeltje", zegt de lerares.

Reukzin
Het knobbeltje is inmiddels verwijderd en Anna ondergaat momenteel een chemokuur. Volgens experten is het niet uitgesloten dat honden kankercellen kunnen ruiken.

15-05-2008 om 13:35 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monument voor ruimtehond Laika
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Russisch straahondje was vijfitg jaar geleden het eerste levende wezen dat een ruimtereis maakte.
In Rusland is vrijdag een officieel Laika-monument onthuld, ter ere van het hondje dat vijftig jaar geleden een ruimtereis maakte en dat met de dood moest bekopen. Het monument, een beeld van een hond bovenop een raket, staat in de buurt van de militaire onderzoeksfaciliteit in Moskou, waar de reis van Laika werd voorbereid.

Ten tijde van Laika's ruimtereis, in november 1957, was weinig bekend over het effect van een dergelijke onderneming op levende wezens. Honden werden door het Russische ruimteprogramma gebruikt als proefkonijnen. Alleen straathonden viel deze eer ten deel, omdat deze dieren geacht werden zich beter aan zware omstandigheden aan te passen. Laika stierf na enkele uren in de ruimte te hebben verbleven aan oververhitting. Na een aantal ruimtevluchten met honden, brachten de Russen op 12 april 1961 wel de eerste mens in de ruimte, Joeri Gagarin.

De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag opdracht gegeven tot de bouw van een nieuw lanceerplatform voor ruimtereizen, de ontwikkeling van een nieuwe stuwraket en het verbeteren van de Russische satellieten. Poetin wil de Russische ruimtevaart stimuleren. Alle Russische ruimtereizen beginnen momenteel op de basis Baikonoer in Kazachstan, maar Poetin wil dat de Russen te allen tijde vanaf eigen grondgebied satellieten en dergelijke de ruimte in kunnen schieten. In de regio Amoer, bij de Chinese grens, zal vanaf volgend jaar een nieuw kosmodroom worden gebouwd.

15-05-2008 om 13:33 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)



Foto

Foto

Over mijzelf
Ik ben Yankee
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke (België) en mijn beroep is bewaakster van mijn huisje.
Ik ben geboren op 14/06/2004 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, spelen .
ik ben zeer aanhankelijk en kan niet zonder mama en papa die ik heel graag zie xxx
Over mijzelf
Ik ben Isabelle
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Administratief assisitente.
Ik ben geboren op 27/07/1983 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, internet en zwemmen.
Yankee is eigenlijk een beetje mijn kindje
Over mijzelf
Ik ben Michaël
Ik ben een man en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Bewakingsagent.
Ik ben geboren op 15/10/1982 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: internet,trainen,lezen en zwemmen.


Archief per maand
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007

    Foto

    Vlaamse vereniging
    voor Dierenbescherming

    Herseltsesteenweg 247
    Aarschot
    uren: 14u - 19u
    weekend tot 18u
    016/56.77.07
    noodgevallen :
    0495/282.282


    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hieronder een paar
    mooie foto's van mijn
    vriendje Taibo
    samen met Celine.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • freddy_en_patty
  • karine_elvis


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!