Een eenvoudig mens
Inhoud blog
  • Hallo, fans van het vrije woord
  • topdag
  • dagboek
  • schroom of schromeloos
  • test

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kernfusie
    Bah bah bah. Dat is wat ik vind van de reactie van Van Den Lanotte, die het anders zo goed kan uitleggen, over de scriptie van de deskundigen over de toekomst van onze energie. Die waren volgens hem betaald door de kernenergielobby. Ja, had dat dan gezegd toen die kommissie zoveel tijd geleden van slag ging, zeg. Had toen van uw oren gemaakt. Maar nee, de platvloerse politiek viert hier hoogtij, er moet gezegd zijn binnenskamers "laat die kommissie maar doen, als ze boven water komen en ze durven het woord kernenergie uit te spreken dan vegen we ze met dat argument met 1 zweepslag van tafel." Om maar niet over de inhoud te moeten praten.
    De volgorde is hout en turf - steenkool - aardolie en aardgas - kernsplitsing - kernfusie. En wederom bah bah bah maar deze keer naar de media toe. Want de kans is groot dat U - eerbiedwaardige lezer - nog nooit over kernfusie gehoord hebt. U hebt verontrustende reportages gezien en gelezen over de energie in de toekomst en uw oren wapperen nog van de windmolens, de biologische koolzaadolie en de zonnepanelen. U weet niet dat de wetenschap al tientallen jaren íets in petto heeft wat bijna te mooi is om waar te zijn: energie uit water. Spreek eens iemand aan over waterstof. En de kans is groot dat het enige is dat deze weet dat dit bij verbranding een schone motor oplevert die alleen zuiver water als emissieprodukt heeft. Dat is hoe dan ook prachtig. Maar men vertelt U erbij dat er heel veel energie nodig is om - uit water - het waterstofgas vrij te maken. Awel, awel - en kernfusie - het proces waarmee de zon energie omzet uit massa volgens de formule van Einstein e=mc2, daar hebben we nog nooit over gehoord. Nochtans is dit de enige manier die de mensheid heeft om een energievoorziening in te richten die in geen eeuwen forfait zal geven en ons niet dwingt om te gaan leven met minder energie.
    ONGELOOFLIJK: ik heb het schrijven deze boodschap even onderbroken om het TV-journaal te zien and GUESS WHAT!?. Een heel item over kernfusie, hoe vele landen gaan samenwerken om in Frankrijk een overeenkomstige energiecentrale te gaan bouwen. Ik hoop dat ik niemand beledigd heb. Wel gaat het nog minstens 50 jaar duren. Zeggen ze. Genoeg tijd om wat groenen in te metselen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 12/03-18/03 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!