Ingrediënten voor 2 personen: 1/2 konijn (steek de andere helft in de diepvriezer of gebruik 2 konijnenbillen), in stukken gesneden olijfolie water 1 wortel, in stukken gesneden 1 ui, in stukken gesneden 1 stengel bleekselder, in stukken gesneden 1 takje tijm 1 bl laurier 1 teentje knoflook, fijngesnipperd 1/2 rode, gele en oranje paprika, zonder vel en pitjes, in repen gesneden 3 tomaten, zonder vel en pitjes, in stukken gesneden 1 el tomatenpuree versgemalen peper en zout 2 takjes peterselie
Bereidingswijze: Kleur de stukken konijn aan in een scheutje olijfolie, dep even af, leg in een stoofpot, giet er water over tot het oversopt en doe er wortel, ui, bleekselder, tijm, laurier en knoflook bij.
Laat op een zacht vuurtje circa 1/2 uur stoven. Voeg indien nodig regelmatig water toe.
Stoom de paprika's beetgaar.
Doe na 1/2 uur de tomaten, tomatenpuree en paprika bij het konijn, roer even om en laat nog 1/2 uur zachtjes sudderen.
Breng op smaak met zout en peper van de molen. Werk af met peterselie.
|