Ingrediënten voor 4 personen: Voor de appel-gembercompote: 4 zoete appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukken gesneden 50 g gekonfijte stemgember snufje kaneel 50 g suiker boter
Voor de panna cotta van geitenkaas: 1 dl room (40%) 500 g verse geitenkaas peper en zout scheutje olijfolie
Bereidingswijze: Stoof voor de compote de appel aan in een klontje boter, doe er de kaneel en suiker bij en laat zachtjes stoven tot de appel gaar is.
Voeg de stemgember toe en mix alles in een blender. De hoeveelheid gember kan je naar eigen smaak aanpassen.
Warm voor de panna cotta de geitenkaas samen met de room op en laat mooi in elkaar smelten. Kruid met peper en zout en wat olijfolie.
Leg een bodempje compote in een glaasje, verdeel daarover de panna cotta en laat opstijven in de koelkast.
Haal uit, dek af met compote, plaats vlak voor serveren 2 min. in een voorverwarmde oven op 120 °C en werk eventueel af met wat Japanse munt.
|