Ingrediënten voor 6 personen: ca. 400 g gemengde sla zoals witloof, rucola, radicchio, frisee, veldsla... 1/2 venkelknol, in dunne plakken gesneden 1 appel (granny smith), in fijne reepjes gesneden
Voor de kruidige walnoten: 225 g walnoten, in stukken 100 g suiker 1 tl cajunkruiden
Voor de vinaigrette: 125 ml honing 60 ml ciderazijn sap van 1 citroen 1 sjalotje, fijngesnipperd 70 ml olijfolie (extra vierge) zout en versgemalen peper
Bereidingswijze: Bak de walnoten in een droge koekenpan ca. 5 min. Roer ze regelmatig door. Doe er de suiker bij en laat roerend de suiker smelten. De noten krijgen een karamellaagje. Meng er nu naar smaak de cajunkruiden onder. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een goed afsluitbaar flesje. Schud krachtig.
Was de sla, zwier droog en zet apart.
Verdeel de sla samen met de venkel en appel over de borden, besprenkel met de vinaigrette en hussel goed door elkaar. Werk af met de walnoten.
|