Ingrediënten voor 4 personen: 1 kip, in stukken gesneden 1 blikje gepelde tomaten, geprakt 4 tenen knoflook, geperst 1 bos peterselie, fijngesnipperd peper en zout
Voor de kwarksaus: 100 g magere kwark sap van 1/2 citroen 2 bosuitjes, fijngesnipperd 1/2 venkelknol, fijngesneden 1 tl gehakte peterselie peper en zout
Bereidingswijze: Braad de kip in een diepe braadpan met antiaanbaklaag op hoog vuur goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
Doe de tomaten, knoflook en peterselie in de pan, kruid met peper en zout en laat onder deksel ca. 30 min. sudderen op zacht vuur.
Voeg de kip toe samen met wat water en laat onder deksel nog ca. 20 min. stoven.
Meng voor de kwarksaus de kwark met het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Doe er ui, venkel en peterselie bij, meng goed en zet tot gebruik in de koelkast.
Serveer met rijst, gemengde sla en kwarksaus.
|