Ingrediënten voor 4 personen: 3 el fijngesnipperde verse tuinkruiden (rozemarijn, tijm, salie, peterselie) 1 el dijonmosterd 2 el olijfolie (extra vierge) 1 grote kip (bio of label rouge), in stukken peper en zout 2 sneden bacon, fijngesneden 1 grote rode ui, fijngesneden koolmengeling: groene kool, boerenkool, Chinese kool, spitskool, in slierten gesneden 200 ml gevogeltebouillon (kant-en-klaar)
Bereidingswijze: Meng de kruiden met de mosterd en olie, leg er de kip in en bedek ze goed met de marinade. Kruid met peper en zout en laat minstens 2 uur, liefst een nacht, in de koelkast marineren.
Leg de stukken kip in een ovenschaal en laat ca. 40 min. in een voorverwarmde oven bakken tot de kip gaar is en het vel goed krokant.
Bak de bacon in een koekenpan, voeg de ui toe en laat ca. 4 min. stoven. Doe er de bouillon en kool bij en laat op een zacht vuurtje beetgaar stoven. Kruid met peper en zout.
Serveer de kip met de kool en eventueel rijst met erwtjes.
|