Griet met asperges
Tip :
Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert m.a.w. altijd twee lichte en twee zwaardere filets op. De zwaarste filets wegen makkelijk het dubbele dan de lichtere filets.
Benodigdheden :
- voor 4 personen -
4 grietfilets 1 bundel Mechelse asperges 15 cl room muskaatnoot een klontje boter peper en zout
Bereidingswijze :
- Snijd de kopjes (5 cm) van de geschilde aspergestengels en houd apart.
- Versnijd de asperges in kleine blokjes of schijfjes. Giet de room in een pot en voeg de aspergestukken toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen onder deksel. Verwijder het deksel en laat inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.
- Stoom de grietfilets samen met de aspergekoppen gedurende 10 tot 12 minuten in de stoompot of -oven.
- Schep de griet op de borden. Laat een klontje boter smelten in de saus.
- Overgiet de vis met de saus en leg er de aspergepunten bij.
|