Op z'n vel gebakken roodbaars en spelt met zuiderse groenten
Tip :
Spelt is een oud-Germaanse graansoort en familie van tarwe, vormt een origineel alternatief voor rijst. De teelt gebeurt biologisch. De korrels hebben een wat nootachtige smaak.
Benodigdheden :
- voor 4 personen -
4 roodbaarsfilets met vel (150 g) 150 g spelt 4 artisjokken, gaar gekookt 2 lente-uitjes, kort aangebakken 100 g rauwe ham, in reepjes gesneden 1 fijngehakte sjalot 4 eetlepels olijfolie peper en zout
Voor de saus: 2 eetlepels balsamico-azijn 1/2 dl gevogeltebouillon 2 eetlepels sojasaus
Voor de garnituur (facultatief): stukjes gedroogde tomaat groene aspergekoppen
Bereidingswijze : (10 + 40 minuten)
- Kook de spelt een half uur in gezouten water, giet af en spoel onder stromend water.
- Bak de spelt in wat olijfolie met de fijngehakte sjalot en ham.
- Meng de ingrediënten voor de saus.
- Kruid de roodbaarsfilets aan beide kanten met peper en zout en bak ze kort in wat olijfolie.
- Leg de roodbaarsfilet op het bord, schik de spelt en de groenten ernaast. Lepel er een beetje saus rond en werk af met olijfolie. Versier eventueel met stukjes gedroogde tomaat en groene aspergekoppen.
|