HOME
Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

Inhoud blog
  • Stoofpotje van wilde rivierpaling met Rogier-bier
  • Sint-jakobsnootjes met risotto
  • Tarbot met bloemkoolpuree en Belotta-ham
  • Kabeljauw met peterseliewortel en hazelnootboter
  • Papillot van tongfilet met tomaat, wortel en prei
  • Soepje van butternutpompoen met bouchotmosseltjes
  • Puree met pompoen en filet van hert
  • Spiesje van pladijs met risotto van wilde paddenstoelen
  • Lotte met een tapenade van algen en zeewier
  • Kabeljauw met puree van pastinaak en sabayon van Oude Geuze
  • Carpaccio van sint-jakobsnootjes met een kruidenslaatje en gember
  • mi-cuit van tonijn met zoetzure dressing
  • Aardappelcroutons met rozemarijn, filet van rund met bloemkoolcrème en paddenstoelen
  • Puree met mozzarella en lamscarré
  • Aardappelgnocchi met gebakken quorn, truffel en morielje-mascarponesaus
  • Krokant en kruidig aardappelrolletje, eend met zoetzuur glazuur en minishiitakes
  • Gebraden heupstukje met stoemp van witloof en reepjes gerookt spek
  • Doradefilet met venkel, puree en blanke botersaus
  • Taijne met lamsvlees
  • Zalm met witte en groene asperges
  • Zalm met linzen, rode biet en waterkerscoulis
  • Klassieke Vlaamse asperges
  • Gebakken rogvleugel met zeekraal en doperwtjescrème
  • Lamsfilet met spinazie en groene-theenoedels
  • Salade met gegrilde peer, venkel en rodebietpickles
  • Tarte Tatin met rode biet, sjalot en fetakaas
  • Spaghetti alla carbonara
  • Tortilla
  • Witte asperges met zeebaars, zeekraal en truffelaardappelcrème
  • Carpaccio van witte asperges met zalmeitjes
  • Gemengde aspergelinten met tagliatelle, botersausje met kaffir en gepaneerde asperge
  • Groene asperges met artisjok, beignet van kruidenkaas en vinaigrette met zwarte olijfjes
  • Gegrilde groene asperges met amandelcrème en geslonken rucola
  • Heilbotfilet met jonge wortelen, verbenaboter en citroenaardappeltjes
  • Tongschar en aardappelpuree met munt en tomaat
  • Konijn met paprika's
  • Panna cotta van geitenkaas met appel-gembercompote
  • Canneloni van eendenborst met tapenade van abrikoos en cashewnoten
  • Wintersalade met cidervinaigrette
  • Provençaalse kip
  • Geroosterde kip met tuinkruiden en kool
  • Griet met asperges
  • Op z'n vel gebakken roodbaars en spelt met zuiderse groenten
  • Langoustines met tomaat en pesto
  • Gebakken grietfilet met groentemix en citroensap
  • Gegaarde kabeljauwfilet
  • Lasagne met tongschar en zalm
  • Schar met langoustine, prei en champignons
    mijn favoriete gerechten
    Lekkere Vis en VleesGerechtjes
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langoustines met tomaat en pesto

    Langoustines met tomaat en pesto


    Tip : 

    Langoustine is een nichtje van de kreeft. In het Italiaans heten langoustines ‘scampi’. Langoustines hebben een zeer korte kooktijd. Ze zijn gaar in een wip. 

    Benodigdheden : - voor 4 personen - 

    24 verse langoustines
    4 tomaten
    1 sjalot
    1 teentje knoflook
    olijfolie
    peper en zout

    Voor de pesto:
    1 bosje verse basilicum
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel pijnboompitten
    1 eetlepel gemalen Parmezaan
    5 cl goede olijfolie
    peper en grof zeezout


    Bereidingswijze : 

    1. Maak eerst de pesto. Doe de blaadjes van het bosje basilicum in de beker van de staafmixer. Voeg de grof gehakte knoflook en de pijnboompitten toe. Peper ruim. Voeg wat grof zeezout toe. Giet er de olijfolie over. Mix tot een glad papje is ontstaan. Voeg de gemalen Parmezaanse kaas toe en lepel die onder de pesto. Zet apart in de koelkast.
    2. Schil en ontpit de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
    3. Maak de langoustines schoon: breek de koppen van de langoustines. Snijd met een schaar de onderzijde van de staart open. Breek het pantser van het staartvlees. Trek er de staart uit. Snijd het darmkanaal uit het vlees.
    4. Laat wat olijfolie goed warm worden in een pan met antikleeflaag. Leg er de langoustinestaarten in en bak ze gedurende 4 minuten langs elke kant. Schep ze uit de pan en houd even warm.
    5. Doe de gehakte sjalot en gehakte knoflook in de pan. Laat 2 minuten bakken op zacht vuur.
    6. Voeg de tomatenblokjes toe. Peper en zout. Laat 5 minuten bakken op hoog vuur zodat een mooie grove tomatensaus is ontstaan.
    7. Verdeel de tomaat over de borden. Leg er de gebakken langoustines op. Laat telkens een eetlepel pesto uitdruipen rond de langoustines. Serveer.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!