Op lage temperatuur gegaarde kabeljauwfilet met asperges en lamsoor
Tip :
Door garing op lage temperatuur blijft het visvlees stevig en sappig. De oventemperatuur mag niet hoger dan 110°C worden.
Benodigdheden :
- voor 4 personen -
4 kabeljauwfilets uit het haasje van 140 g
1 eetlepel olijfolie
peper en grof zeezout
garnituur:
gebakken asperges en verse lamsoren
Bereidingswijze :
1. Spoel de kabeljauwfilets onder koud water en dep droog. Wrijf de kabeljauwfilets in met olijfolie.
2. Leg de filets in een ovenschaal of pan, kruid de filets met peper en weinig zout. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 110°C. Laat 10 à 12 minuten garen in de oven.
3. Schik de filet op een bord en serveer met gebakken asperges en lamsoor.
Garnituurtip:
Gestoofde prei, groentepuree, aardappelpuree...
Alternatieve vissoorten: zalm, heilbot, zeebaars, koolvis, schelvis, pollak, leng, zalmforel, Groenlandse heilbot
|