Gebakken grietfilet met groentemix en citroensap
Tip :
Griet kan best wat aandacht gebruiken. Deze smakelijke vis wordt immers weinig thuis bereid. Aan bereidingsmogelijkheden alvast geen gebrek. Kleinere exemplaren kunnen worden gebakken of gesmoord. Griet kan ook perfect op de barbecue.
Benodigdheden : - voor 4 personen -
4 grietfilets van 200 g 400 g jonge wortelen 400 g aardappelen 2 courgetten 2 sjalotten 2 takjes wilde kervel het sap van 1 citroen 20 g boter 6 eetlepels arachideolie 4 eetlepels bloem 1 citroen 2 takjes kervel peper en zout
Bereidingswijze : (20 + 20 minuten)
- Was de groenten en maak schoon. Snijd de wortelen, aardappelen, sperzieboontjes en courgetten in grove julienne.
- Kook de verschillende groenten een tiental minuten in licht gezouten water. Koel onmiddellijk af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Pel de sjalotten, hak fijn en fruit in boter. Voeg de groenten toe, laat even meestoven tot alles gaar is en houd warm.
- Kruid de grietfilets met peper en een weinig zout, wentel door de bloem en bak 3 minuten aan elke kant bakken in arachide-olie.
- Schik het groentemengsel aan één kant van warme borden, leg de visfilets aan de andere kant en besprenkel met het citroensap.
- Garneer met kervel en gekartelde schijfjes citroen. Serveer met gekookte aardappeltjes.
|