HOME
Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

Inhoud blog
  • Stoofpotje van wilde rivierpaling met Rogier-bier
  • Sint-jakobsnootjes met risotto
  • Tarbot met bloemkoolpuree en Belotta-ham
  • Kabeljauw met peterseliewortel en hazelnootboter
  • Papillot van tongfilet met tomaat, wortel en prei
  • Soepje van butternutpompoen met bouchotmosseltjes
  • Puree met pompoen en filet van hert
  • Spiesje van pladijs met risotto van wilde paddenstoelen
  • Lotte met een tapenade van algen en zeewier
  • Kabeljauw met puree van pastinaak en sabayon van Oude Geuze
  • Carpaccio van sint-jakobsnootjes met een kruidenslaatje en gember
  • mi-cuit van tonijn met zoetzure dressing
  • Aardappelcroutons met rozemarijn, filet van rund met bloemkoolcrème en paddenstoelen
  • Puree met mozzarella en lamscarré
  • Aardappelgnocchi met gebakken quorn, truffel en morielje-mascarponesaus
  • Krokant en kruidig aardappelrolletje, eend met zoetzuur glazuur en minishiitakes
  • Gebraden heupstukje met stoemp van witloof en reepjes gerookt spek
  • Doradefilet met venkel, puree en blanke botersaus
  • Taijne met lamsvlees
  • Zalm met witte en groene asperges
  • Zalm met linzen, rode biet en waterkerscoulis
  • Klassieke Vlaamse asperges
  • Gebakken rogvleugel met zeekraal en doperwtjescrème
  • Lamsfilet met spinazie en groene-theenoedels
  • Salade met gegrilde peer, venkel en rodebietpickles
  • Tarte Tatin met rode biet, sjalot en fetakaas
  • Spaghetti alla carbonara
  • Tortilla
  • Witte asperges met zeebaars, zeekraal en truffelaardappelcrème
  • Carpaccio van witte asperges met zalmeitjes
  • Gemengde aspergelinten met tagliatelle, botersausje met kaffir en gepaneerde asperge
  • Groene asperges met artisjok, beignet van kruidenkaas en vinaigrette met zwarte olijfjes
  • Gegrilde groene asperges met amandelcrème en geslonken rucola
  • Heilbotfilet met jonge wortelen, verbenaboter en citroenaardappeltjes
  • Tongschar en aardappelpuree met munt en tomaat
  • Konijn met paprika's
  • Panna cotta van geitenkaas met appel-gembercompote
  • Canneloni van eendenborst met tapenade van abrikoos en cashewnoten
  • Wintersalade met cidervinaigrette
  • Provençaalse kip
  • Geroosterde kip met tuinkruiden en kool
  • Griet met asperges
  • Op z'n vel gebakken roodbaars en spelt met zuiderse groenten
  • Langoustines met tomaat en pesto
  • Gebakken grietfilet met groentemix en citroensap
  • Gegaarde kabeljauwfilet
  • Lasagne met tongschar en zalm
  • Schar met langoustine, prei en champignons
    mijn favoriete gerechten
    Lekkere Vis en VleesGerechtjes
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met tongschar en zalm

    Lasagne met tongschar en zalm



    Benodigdheden :

    - voor 4 personen – 

    400 g tongscharfilet
    200 g Atlantische zalmfilet
    2 stuks prei, fijngesneden
    2 uien, fijngesneden
    200 g wortelen, in blokjes
    15 lasagnevellen
    200 g gemalen Nazareth-kaas
    2 liter court-bouillon
    3,5 dl visfumet
    3,5 dl kreeftensoep
    5 dl room
    100 g boter
    100 g bloem
    0,5 l olijfolie
    een mespuntje cayennepeper
    enkele blaadjes marjolein
    peper en zout

     


    Bereidingswijze : (25 + 50 minuten) 

    1. Stoof de groenten aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
    2. Kook de lasagnevellen beetgaar in licht gezouten water (ook de voorgekookte lasagne), koel af in koud water en laat uitlekken.
    3. Snijd de zalmfilet in dobbelsteentjes en de tongscharfilets in de lengte doormidden. Pocheer de visfilets 3 tot 4 minuten in de court-bouillon.
    4. Bereid een blonde roux met de boter en de bloem. Breng de visfumet, de kreeftensoep en de room samen aan de kook, giet over de afgekoelde roux en meng. Breng aan de kook en laat twintig minuten al roerend indikken op een zacht vuur tot een gladde, vrij dikke saus. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
    5. Stel in een beboterde ovenschaal de lasagne samen: begin met een laag lasagnevellen, daarop 1/3 van de groenten, dan 1/3 van de vis en 1/3 van de saus. Herhaal deze werkwijze twee keer. Neem de laatste laag saus ruim en bestrooi met de gemalen kaas.
    6. Plaats de lasagne in een voorverwarmde oven van 200°C en laat 25 minuten bakken tot de kaas mooi is gegratineerd.
    7. Verdeel de lasagne in porties en serveer op warme borden.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!