Lasagne met tongschar en zalm
Benodigdheden :
- voor 4 personen
400 g tongscharfilet 200 g Atlantische zalmfilet 2 stuks prei, fijngesneden 2 uien, fijngesneden 200 g wortelen, in blokjes 15 lasagnevellen 200 g gemalen Nazareth-kaas 2 liter court-bouillon 3,5 dl visfumet 3,5 dl kreeftensoep 5 dl room 100 g boter 100 g bloem 0,5 l olijfolie een mespuntje cayennepeper enkele blaadjes marjolein peper en zout
Bereidingswijze : (25 + 50 minuten)
- Stoof de groenten aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
- Kook de lasagnevellen beetgaar in licht gezouten water (ook de voorgekookte lasagne), koel af in koud water en laat uitlekken.
- Snijd de zalmfilet in dobbelsteentjes en de tongscharfilets in de lengte doormidden. Pocheer de visfilets 3 tot 4 minuten in de court-bouillon.
- Bereid een blonde roux met de boter en de bloem. Breng de visfumet, de kreeftensoep en de room samen aan de kook, giet over de afgekoelde roux en meng. Breng aan de kook en laat twintig minuten al roerend indikken op een zacht vuur tot een gladde, vrij dikke saus. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
- Stel in een beboterde ovenschaal de lasagne samen: begin met een laag lasagnevellen, daarop 1/3 van de groenten, dan 1/3 van de vis en 1/3 van de saus. Herhaal deze werkwijze twee keer. Neem de laatste laag saus ruim en bestrooi met de gemalen kaas.
- Plaats de lasagne in een voorverwarmde oven van 200°C en laat 25 minuten bakken tot de kaas mooi is gegratineerd.
- Verdeel de lasagne in porties en serveer op warme borden.
|