Burger van zeeduivel met mozzarella, koriander en soja
Benodigdheden : - voor 4 personen -
400 g zeeduivel filet 1 mozzarella groenten (wortel, bloemkool, venkel, komkommer, paprika, etc) 500 g suikersiroop (250 g water, 250 g suiker) 200 g azijn 50 g mayonaise 20 g koriander 10 g sojasaus 1 ijsbergsla
Voor het broodje: 325 g bloem 8 g zout 15 g suiker 25 g boter 8 g gist 200 g melk ½ ei wat sesamzaadjes en gezouten melk voor afwerking
Bereidingswijze :
- Kneed alle ingrediënten voor de broodjes. Laat ½ uur rusten, rol op en laat nogmaals rijzen. Bestrijk met gezouten melk en sesamzaadjes. Bak 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C . Laat afkoelen op een rooster met handdoek erover, zo blijven de broodjes zacht.
- Ontvlies de zeeduivel volledig. Snijd in fijne plakjes en bak kort in boter.
- Meng de suikersiroop met azijn en warm op. Snijd de groenten fijn en laat gedurende minstens 1 dag marineren in de suikersiroop.
- Mix de mayonaise samen met de koriander en de soja.
- Was en droog de sla.
Bordschikking : Snijd het broodje doormidden en warm op. Leg de zeeduivel op het broodje, daarop fijne sneetjes mozzarella, sla, groenten en mayo.
|