Groene asperges met artisjok, beignet van kruidenkaas en vinaigrette met zwarte olijfjes
Aantal personen: 4 Ingrediënten 16 groene asperges, de uiteinden schoongemaakt 1 citroen, in tweeën gesneden 12 jonge artisjokjes, de steel en de buitenste blaadjes verwijderd Kippen- of groentebouillon Zout en peper
Voor de dressing 80 g zwarte olijven, in ringetjes gesneden 3 el olijfolie 1 el balsamicoazijn Zout en peper
Voor de beignets 300 g kruidenkaas (bv.Boursin) 2 el bloem Bereiding Blancheer de asperges in water met zout, laat afkoelen en snijd in vieren. Snijd de artisjokjes in vieren en wrijf in met citroen. Zet de artisjokjes onder met de bouillon en kook ze in ca. 30 minuten zacht. Neem ze uit en laat uitlekken. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Roer kruidenkaas en bloem goed door elkaar tot een beslag. Laat kleine eetlepels van het beslag in de friteuse glijden (180°C) en frituur ze goudbruin. Meng de aspergestukjes met de artisjokjes en de dressing. Verdeel over de borden en serveer met de warme beignets.