Gegrilde groene asperges met amandelcrème en geslonken rucola
Aantal personen: 4
Ingrediënten 16 groene asperges, de uiteinden schoongemaakt 80 g belegen kaas, geraspt 2 handvol blaadjes munt 2 handvol platte peterselie 3 el gemalen amandelen 1 teentje knoflook Olijfolie Peper en zout 60 g rucola, gewassen en gedroogd
Bereiding Maak een pesto door de amandelen, peterselie, munt, knoflook en belegen kaas te mixen. Voeg zoveel olijfolie toe tot je een smeuïg geheel hebt. Kruid met peper en zout. Stoom de asperges voor de helft gaar. Neem uit, koel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Wrijf de asperges lichtjes in met olijfolie. Laat een grillpan zeer heet worden, leg de asperges op de grillplaat, gril ze aan twee zijden en kruid ze met peper en zout. Laat de rucola in wat olijfolie slinken. Kruid met peper en zout. Verdeel de asperges over de borden en werk af met de pesto en de rucola.