Heilbotfilet met jonge wortelen, verbenaboter en citroenaardappeltjes
Heilbotfilet met jonge wortelen, verbenaboter en citroenaardappeltjes
Aantal personen: 4
Ingrediënten 600 g heilbotfilet Olijfolie 120 g zwarte ontpitte olijven, fijngesneden 3 el gehakte platte peterselie 1 bos jonge worteltjes, schoongemaakt 125 g boter 2 el verbena (ijzerkruid/verveine), gedroogd Sap en rasp van 1/2 citroen 600 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden 3 dl kippenbouillon Peper en zout
Bereiding Leg de heilbot in een ingeoliede ovenschaal. Meng de olijfjes met de peterselie, kruid met peper en zout, verdeel het mengsel over de vis en zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. Kook de aardappelen samen met de citroenrasp en de bouillon tot ze gaar zijn en het meeste vocht verdampt is. Smelt de boter samen met de verbena en laat 15 minuten rusten. Haal de verbena uit de boter, verwarm de boter opnieuw, voeg de worteltjes en het citroensap toe en kruid met zout en peper. Zet na 5 minuten het deksel op de pan en laat gaarsudderen.