Inhoud blog
  • PAELLA
  • GEBAKKEN KIP
  • BASIS Menu S
  • SCAMPI'S IN CURRIESAUS
  • VOL AU VENT
    Email-mij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    KOKEN als beginneling
    KOOKBOEK
    Dit zijn menu s die ik zelf heb gemaakt in de eerste plaats voor mijzelf,maar ook als ik iemand hiermee kan helpen , zou dit mij plezieren.
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROZE ZALM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ROZE ZALM  UIT DE OVEN  VOOR 2/3 PERSONEN            BEREIDINGSTIJD 40MIN.


    Ingrediénten  400gr roze zalm  -aardappel puree-1/2kg spinazie- 3 eetlepels olijfolie -1tomaat - 1/2 citroen - 1mes tipje  sambal - 2 sjalotten - peper en zout.

    BEREIDINGSWIJZE
    Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en laat de sjalotten (of ajuin) stoven op het fornuis.
    Voeg er de, in schijfjes gesneden tomaat aan toe , en laat nog even samen stoven.
    Doe dit alles in een vuurvaste schotel , en schik hierop de zalm.
    Strijk de vis nog even in met SAMBAL en een beetje olijfolie.
    Laat intussen de oven opwarmen tot 150 graden .
    Laat 20min. bakken . Wanneer klaar pres 1/2citroen over de vis.
    Serveer met Aardappel puree  en Spinazie(zie vorige menu)
    Smakelijk



    17-10-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDAPPELEN met SPINAZIE en SPEK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekker en heel simpel
    Aardappelen met spinazie en spek.voor 2 / 3  personen
     INGREDIENTEN  Aardappelen   -   1/2 kg verse spinazie  -    1/2 kg spek -  1 sjalot  -    snuifje zout en peper  naar smaak.100gr bakboter of scheutje olie - ALPRO soya kookroom

     BEREIDING

    Spinazie       ontdoen van de harde steeltjes , en 2 tot 3 maal wassen in veel water.
    4 tot  5 min. laten koken      (jonge blaadjes hebben minder tijd nodig om gaar te worden).
    In een vergiet doen en laten afkoelen .
    Laat boter smelten (of olie) versnipper daarin de sjalot en laat bruinen
    Stoof de doorgelekte spinazie in de boter doe hierbij peper en zout naar smaak.
    Afwerken met 2 eetlepels room.

    Aardappelen     geschild en gewassen voor 15min laten koken in zout water .

    Spek      in een pan bakken zonder boter zonder zout of peper tot je een mooi bruin korstje hebt.
                                     Alles gereed in minder dan 1/2uur     EET SMAKELIJK

    07-10-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIP CURRIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    INGREDIENTEN      Voor 2/3 PERSONEN

    500 gr. kipfilet - 1 eetlepel currie -   2eetlepels olijfolie -   1 ajuin - 2 tomaten  -1 rode paprika - 100ml melk. 1 aardappel . 200 gram rijst
    2 bananen -2tomaten - 3 schijfjes ananas -1 appelsien -  maismeel  en een snuifje zout

    BEREIDING

    Bak de kipfilet  bruin in een beetje olijfolie, Haal het vlees uit de pan,Doe 1eetl. olijfolie in de pan , laat de ajuin , de paprika gelijk met de currie 5min. stoven en doe er 1 tomaat bij .en laat 5min. sudderen.  Leng aan met  100ml melk (of beter cocosmelk) Voeg   er de in 4 stukken gesneden aardappel en de kip er bij . laat alles nog een 30Min. koken . Aandikken met maismeel .


    Dien op met rijst.  En  versier  met sneetjes banaan   stukjes tomaat ananas en appelsien.

    Smakelijk

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCAMPI DIABOLIQUE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediènten  Voor 2/3 personen        
        20 scampi s   -   2 grote tomaten   -   1 sjalot -  3 EL tomatenpuré  -    1 EL peterselie
    100ml droge witte wijn  -  olijfolie -  1 rode  peper -  een tipje zout -  100ml room - 1 visbouillon blokje
    200 gr rijst .

    BEREIDING

    Pel de scampi's,en verwijder het darmkanaal.
    Snij de sjalot in kleine blokjes en laten fruiten tot ze glazig zijn.
    Doe er de tomaten en tomatenpuree bij, laat even sudderen . Blus met witte wijn en het bouillon blokje .
    Bak de scampi's in een beetje olijfolie en kruiden met zout en de , in kleine stukjes gesneden rode peper . Doe alles bij de saus en giet er de room over,dien op en bestrooi de schotels met een beetje peterselie
    Serveer met rijst .    SMAKELIJK

    24-08-2011 om 00:00 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 25/06-01/07 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!