MijnGezondheid
Alles over (mijn) gezondheid
28-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagballon in Antwerpen en omgeving

Dr. Van Vlodrop en Dr. Gerkens zijn twee gerenommeerde artsen die gespecialiseerd zijn in maagballonnen voor de behandeling van obesitas. Beide artsen zijn onder andere werkzaam bij Allurion Kliniek in Ninove, in de buurt van Antwerpen. Zij gebruiken doorslikbare maagballon om mensen te helpen gewicht te verliezen zonder hun toevlucht te moeten nemen tot een gastric bypass operatie, wat een dure optie kan zijn met lange hersteltijden. 

Dr. Van Vlodrop is een internist die gespecialiseerd is in de behandeling van obesitas door middel van het plaatsen van maagballonnen, terwijl Dr. Gerkens een gastro-enteroloog is die ook gespecialiseerd is in maagballon plaatsingen en andere maagdarmproblemen zoals GERD en IBS. Beiden hebben hun carrière gewijd aan het vinden van effectieve maar veilige behandelingen voor mensen in Antwerpen en omstreken die aan obesitas gerelateerde aandoeningen of ziekten hebben. 

Dr. Van Vlodrop en Dr. Gerkens hebben beiden veel ervaring met maagballonnen en hebben veel procedures met succes uitgevoerd bij hun patiënten in Antwerpen en omgeving. Zij worden door hun collega's beschouwd als experts op hun gebied vanwege het succes van hun behandelingen, die vaak resulteren in aanzienlijk gewichtsverlies zonder grote bijwerkingen of complicaties voor degenen die een maagballon plaatsing ondergaan. 

Maagballon België

Maagballonnen worden geplaatst om patiënten te helpen met afvallen. De maagballon wordt in de maag ingebracht, waar hij ruimte inneemt en de patiënt sneller een vol gevoel geeft. Hoewel maagballonnen een effectieve manier zijn om zwaarlijvigheid aan te pakken, zijn er kosten en bepaalde verzekeringsmogelijkheden in België die moeten worden overwogen voordat aan deze reis wordt begonnen. 

In België kunnen maagballonprocedures duur zijn. Gemiddeld kosten maagballonnen tussen € 4.000 en € 8.000, met bijkomende kosten zoals een verblijf in het ziekenhuis of aanvullende medische zorg. Het is belangrijk om met uw arts te overleggen voordat u een beslissing neemt, omdat de kosten door de individuele behoeften van elke patiënt aanzienlijk kunnen afwijken van bovenstaande schattingen. 

Maagballon en ziektekostenverzekering

In België wordt de plaatsing van een maagballon gelukkig gedekt door de ziektekostenverzekering. Het is belangrijk om dit vooraf met uw verzekeraar te overleggen, omdat de dekkingsmogelijkheden per verzekeraar verschillen. Sommige verzekeraars kunnen aanvullende medische of psychologische tests vereisen voordat zij de procedure dekken, terwijl andere verzekeraars specifieke vereisten kunnen hebben, zoals een minimum BMI of lichaamsvetpercentage waaraan moet worden voldaan om voor dekking van een maagballon in aanmerking te komen. 

Kortom, maagballonnen zijn een effectief middel om gewichtsproblemen aan te pakken, maar er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden als het gaat om de bijbehorende kosten en verzekeringsdekking. Het is belangrijk om met uw arts te overleggen en de beschikbare opties te onderzoeken voordat u een beslissing neemt, omdat de individuele behoeften van elke patiënt aanzienlijk zullen verschillen.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • Maagballon in Antwerpen en omgeving
  • De beste comfortschoenen voor ouderen
  • Hoe werkt een vaderschapstest?
  • Veel ongelukken met scootmobielen: wat is de oorzaak/oplossing?
  • Dit doe ik om rimpels tegen te gaan
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 27/02-05/03 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 14/03-20/03 2022
  • 26/10-01/11 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 22/06-28/06 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!