Vogelvereniging
Inhoud blog
  • Overzicht Tentoonstelling
  • Oprichting Vogelvereniging

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    agenda

    Belangrijke data Onderlinge Tentoonstelling Klank en Kleur M07 Mill, openings tijden 24 november van 14.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.30 uur


    Welkom op mijn blog van Klank en Kleur M07 Mill !

    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht Tentoonstelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-02-2010, 00:16 geschreven door Klank en Kleur Mill

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichting Vogelvereniging
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geschiedenis van "Klank en Kleur"

    In het najaar van 1953 hebben enkele vogel liefhebbers uit Mill met elkaar gesproken over de oprichting van een vogelvereniging. Een van de grote initiatiefnemers voor het oprichten van de vereniging was wijlen hoofdonderwijzer de heer H. Claassens.

    Er is nog altijd 1 persoon lid van onze vereniging sinds de oprichting in 1953, n.l. de heer Ben Linders, die toentertijd ook nog in het oprichtingsbestuur zitting had.

    Op 15 december 1953 was de oprichting van vogelvereniging "Klank en Kleur" in Mill dan ook een feit.

    Op 1 januari 1954 startte de vogelvereniging “Klank en Kleur” met 23 leden. Enthousiast werd gestart met als doel om in het najaar van 1954 de eerste vogelshow in de regio te organiseren. Er werden 92 vogels ingezonden door 22 inzenders.

    Het ledental van de vereniging schommelt rond de 65 leden waarvan 7 ereleden en 4 jeugdleden.

    Het overgrote deel van de leden (ongeveer 91%) zijn woonachtig in de gemeente Mill.

    Het doel van de vereniging is het bevorderen en verbeteren van de vogelsport, het houden en kweken van vogels in de ruimste zin van het woord. Het organiseren van lezingen evt. met dia's het evt. begeleiden van beginnende leden en het houden van tentoonstellingen.

    Voor de een betekent dit het kweken en showen van vogels, voor een ander het houden en verzorgen van vogels, een aantal van deze vogelliefhebbers hebben dan ook enkel maar een gezelschapsvolière, waarin allerhande vogelsoorten kunnen zitten. De vogelsport wordt in het algemeen thuis beoefend en men behoefd echt niet over veel ruimte te beschikken om deze hobby te kunnen uitoefenen. Dit geldt echter niet voor alle vogelsoorten.

    Het onderlinge contact onder de leden is er vaak tijdens de kweek, ze gaan bij elkaar op bezoek om te kijken wat ze al gekweekt hebben en om evt. ervaringen uit te wisselen. Ook door de goede verstandhouding binnen de vereniging blijven leden dan ook langdurig lid.

    Verder houdt de vereniging minimaal 2 maal per jaar een ledenvergadering. In september staat de vergadering vooral in het teken van de a.s. tentoonstelling, en in januari wordt de jaarvergadering gehouden.


    Begin november worden de leden in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan de jaarlijkse onderlinge tentoonstelling, zo kunnen de met veel zorg en kunde gekweekte vogels aan elkaar en aan de bezoekers getoond worden. De jaarlijkse tentoonstelling is toch wel het hoogtepunt voor de meeste leden van "klank en kleur". Verder mogen er vogels ingeschreven worden in de Open Klasse en als Overjarig eigen kweek.

    Voor jeugdleden hebben we in de tentoonstellingsruimte een aparte afdeling ingericht en het prijzenschema is ook helemaal anders dan bij de andere leden. Dit is gedaan om de jeugdleden te stimuleren voor het houden en kweken van vogels.

    Onze vereniging is aan gesloten bij de Kring van Noord Oost Brabant.

    Dit jaar (2010) organiseren we in het eerste weekend van december nl op 10 – 11 – 12 december de Regionale vogeltentoonstelling, aan deze tentoonstelling doen 10 zuster verenigingen mee deze zijn aangesloten bij de Kring van Noord Oost Brabant, we hopen dat we er ± 900 vogels te kunnen showen.

    Ook is er in de tentoonstellingsruimte op zaterdag en zondag een verkoopklasse aanwezig, hierin zijn door de leden van "Klank en Kleur"een aantal vogels in ondergebracht die door belangstellenden gekocht kunnen worden.


    Ook proberen we ieder jaar een plaatselijke of regionale hobbyist of kunstenaar uit te nodigen om onze tentoonstelling op te fleuren. Ook heeft de plaatselijke dierenspeciaalzaak een stand ingericht op het gebied van vogelbenodigdheden, tevens zorgt ons plaatselijk tuincentrum jaarlijks voor een mooi tuintje tijdens onze vogelshow.

    Enkele dames van onze vogelvereniging zorgen voor de enveloppenkraam (tombola) tijdens onze tentoonstellingen, deze staat opgesteld in de ontmoetingsruimte en trekt dan ook veel belangstelling van de bezoekers.

    Eveneens organiseert de vereniging jaarlijks een loterij, waarbij de leden ook worden ingeschakeld voor het verkopen van de loten. De trekking van deze loterij is altijd op zondagmiddag om 14.00 uur tijdens de tentoonstelling, en wordt al jaren verricht door een wethouder van de Gemeente Mill & St. Hubert.

    Dan wil ik nu eindigen met de woorden die onze eerste gouden jubilaris Dhr. Ben Linders ooit eens boven de ingang van een vogelshow schilderde.

    Wees zuinig op alles wat leeft, groeit en bloeit.

    Bijlagen:
    Driekl.man_NEW.jpg (43.4 KB)   

    13-02-2010, 00:00 geschreven door Klank en Kleur Mill

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    Archief per week
  • 08/02-14/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!