Inhoud blog
  • De deugden van de ziel
  • Nieuwe blog met ingang van 21 mei 2013
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Succes met uw blog.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Laatste commentaren
  • Bezoekje (Dirk)
        op De deugden van de ziel
  • Redpoppy (Milly-Antoinet)
        op Nieuwe blog met ingang van 21 mei 2013
  • vorig blog (redpoppy)
        op Nieuwe blog met ingang van 21 mei 2013
  • Een interessant adres?
    La Tercera Edad
    Pensionada
    24-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De deugden van de ziel
    De deugden van de ziel© 

     Het is zeer heet die dag. Meer dan 40 graden in de woestijnzon. In de schaduw van een kleine overkapping smeer ik mijn keel met de laatste druppeltjes mineraalwater. Mijn vierde bezoek aan Egypte. Luxor is favoriet. Vandaar uit ben ik met de nachttrein gependeld naar Caïro. De stad met miljoenen inwoners en even zoveel auto’s. 

    Over enkele dagen trouwt de jongere broer van mijn ‘tijdelijke man’. Een uitnodiging die ik meer uit nieuwsgierigheid heb aanvaard dan uit plichtpleging. Mijn ‘tijdelijke man’ wil pronken met zijn ‘westerse vrouw’ en ik wil weten wat dat met zich zal mee brengen. Niet omdat ik zo dapper ben, neen, ik ben avontuurlijk. En als het te heet wordt onder de voeten kies ik ’t hazenpad. Om naar Caïro te kunnen afreizen als toerist heb ik een gids nodig. Mijn uiterlijk werkt niet mee. Ik word aangezien als ‘één van hen’. Het lijkt mij daarom verstandig een gids te kiezen die werkzaam is in het hotel. Hij zal mij niets aandoen want tenslotte wilt hij zijn baan niet kwijt. Niet verstandig als je vrouw, kinderen en je oude moeder moet onderhouden. Hij is een oudste zoon dus met deze kennis ga ik mij meer en meer op mijn gemak voelen. Als wij van de advocaat komen, die ook huwelijksmakelaar is, wordt mij nadrukkelijk verteld, dat, indien er zonen uit onze relatie voortkomen, deze in dit land zullen worden opgevoed. Bij de vader! Ik teken. Geen bezwaar. Wat zij niet weten is dat ik alles wat kinderen kan voortbrengen heb laten verwijderen. Mijn doel is Caïro.

     Wat ik over ’t hoofd heb gezien is de filosofie van Plato. Deze heeft zich gebogen over de vier hartstochten van de ziel. En in de Oudheid was er een wagenmenner die deze in bedwang moest houden. De Egyptenaar heeft zich vereenzelvigd met deze metafoor. Hoe kon ik dat weten? Voor een goede beheersing moet de mens beschikken over vier hoofddeugden; om zo de hartstocht in bedwang te houden. Iets wat mijn ‘tijdelijke echtgenoot’ niet van plan was in te zetten. Mijn geluk is dat ik, met dank aan de religie, nog drie deugden heb verworven. Geloof, hoop en liefde. Alleen reizen brengt je veel wijsheid. Je hebt lef nodig en vooral veel vertrouwen en geloof in die Hogere Macht. Prudentia, wijsheid, een deugd die je hachelijke situaties doet inzien. Het vergt wel een meer dan gemiddelde fortitudo, dapperheid, om je doel te bereiken. In mijn geval heb ik geen iustitia kunnen toepassen. Rechtvaardigheid is van meer voordeel voor de ander dan voor zichzelf. Die deugd beheers ik niet; het is ‘my way or no way’. En dat stukje papier, waarbij een gids wordt gebombardeerd tot ‘tijdelijke echtgenoot’ daar moet je bij mij niet mee komen. Met temperantia – gematigdheid – heb ik laten weten dat mijn reis voortreffelijk verlopen is. En ons huwelijk? Dat is door verscheuring van de documenten ontbonden.

     In de vrouwengroep voel ik mij veilig. De vrouwen dansen met elkaar, zijn levendig, klappen vrolijk en lachen luid. En als ik eindelijk het bruidspaar mijn cadeau mag geven is het ver na middernacht. Gelukkig kent Luxor ook een MacDonalds. Met mijn pakketje in de hand stiefel ik uitgehongerd de trap op. 


    Milly-Antoinet 23-05-2013

    24-05-2013 om 18:23 geschreven door Milly-Antoinet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe blog met ingang van 21 mei 2013
    Jarenlang, tijdens de laatste jaren van mijn loopbaan, heb ik bij Seniorennet een blog bijgehouden. Ik werd ziek. Ziek van mijn werk en ziek van de lange jaren waarbij ik nooit de gelegenheid heb gehad, mijn psychische belemmeringen te verwerken.

    En toen was daar eindelijk die éne dag. 
    'Je bent boventallig', verklaarde mijn werkgever.
    Blij? Paradoxaal niet. Ik heb mijn leven lang gewerkt. En dit is nooit een droom van afscheid geweest. En toch was ik blij. Nu kon ik eindelijk mijn leven op een rijtje zetten en die dingen begrijpen die voor mij, jarenlang, een duistere vlek zijn geweest.

    Ik hoop dat ik nu met een nieuwe start aan de slag kan. Misschien kan ik mijn plezier in schrijven hier kwijt;  mijn nieuwe hobby Haken presenteren, mijn vertrek voor langere tijd naar een warm eiland in de Caraïben met jullie kan delen en ook mijn Spaanse lessen oefenen. Al bij al is mijn leven totaal veranderd. 

    Sociale media, zoals Facebook, hebben mij geleerd dat er zoveel op de wereld gebeurd en dat 'delen' een bijzonder fenomeen van en voor deze tijd is.

    Ik ben blij terug te zijn. Veel foto's ben ik kwijt geraakt in mijn vorige blog. Jammer, dat ik daar niet meer in kan komen. Wel dwingen deze omstandigheden mij te leven in 't NU en heden. 

    Milly-Antoinet
    Facebook:  Milly-Antoinet Meyer




    21-05-2013 om 13:58 geschreven door Milly-Antoinet

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/milly_antoinet

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    21-05-2013 om 13:11 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 20/05-26/05 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!