Ja iets minder dan 40 jaar heb ik voor het fornuis gestaan zodus hier een lekker dessertje eenvoudig maar lekker schil een appel haal met een boor het klokhuis eruit snij deze in 2 , elke helft net niet in schijfjes snijden, neem een plak bladerdeeg en plaats deze op een baklpaat (eerst een beetje vetstof) met een vork prik je een paar gaatjes in het midden plaats daarop de 2 helften appel zo dat al de boorden van het bladerdeeg nog vrij zijn besrooi alles met een mengsel van kristalsuiker en een beetje kaneel + een klontje boter en plaats het in een voorverwarmde oven 200c voor ongeveer 10 a 12 minuten daarna uitnemen en weer een beetje bestrooien met het mengsel van suiker en kaneel en klontje boter en nog eens in de oven tot alles mooi gekarimeliseerd is en de appel gaar is ongeveer 10 a 12 min, op bord plaatsen eventueel een bolletje ijs bij, vanille of nog beter amandel en bedekken met een leppeltje half opgeklopte room hehe voordien mag je het ook besprenkelen met een paar druppels Calvados, zeker weten gegarandeerd zalig
|