!!!!!!!!!!!! Blog van Nele Ffun !!!!!!!!!!!!!
Inhoud blog

  • Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    !!!!!!!!!!!!!!! Jeanettes Cova Cook !!!!!!!!!!!!
    ################################################################# "Hoe lekker Je ook eet, het is vooral van belang met wie Je eet"...... "En liefst aan een niet te grote tafel, zodat Je mekaars voeten, gewild, schijnbaar ongewild, nu en dan eens kunt raken". "En dan die glimlach..... zalig....." "Zal ik nog wat wijn bijschenken?" ##################################### Nele Ffun
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     

    Babbeles (beo.c@pandora.be

    verzonden: 20/10/2008 13,51u

    .........origineel bericht.........


    &&&&&&&&&&&&

    Voorgerecht: Rapensoep.

    Ingrediënten: 3l water, 2 blokjes groentebouillon, 1/2 kg aardappelen, 2 ajuinen, 1 selder, 4 rapen, tijm, laurier en marjolein, peper en zout.

    Bereidingswijze: ajuin aanstoven, water en bouillonblokjes bijvoegen, fijngesneden groenten toevoegen, alsook de kruiden. Laten gaarkoken. Je kunt de soep zo eten of je kan ze ook mixen. Smakelijk!
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    &&&&&&&&&&&

    Hoofdgerecht: Rog met botersaus en aardappelpuree.

    Voedingswaarde
    Rog is een magere vissoort (85 kcal/100g) die rijk is aan eiwitten (20,7 g/100 g), vitamine A en mineralen (vooral kalium en fosfor).

    Ingrediënten: puree: - 1kg aardappelen, melk, 1 eidooier, 50 gr boter, peper,
    zout en muskaat.
    rog: - 1/2 kg rog, 70 gr boter, peper en zout.

    Bereidingswijze: kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer, kluts de eidooier door een tas melk en voeg toe, roer er de boter mee onder en kruid naar smaak.
    Laat de in stukken gesneden rog in gezouten water gaarkoken. Laten uitdruipen en opdienen bij de puree met de gesmolten boter. Smakelijk!
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    &&&&&&&&&&&


    Dessert: Appelen met honing en cider.

    Ingrediënten
    : 6 appelen (renetten), 6 koffielepels honing, 175 gr boter, 1/4 l zachte cider.

    Bereidingswijze: de appelen schillen en klokhuizen verwijderen, plaats ze dan in een flink beboterde vuurvaste schotel, de holten in de appels opvullen met 1 kl honing en een nootje boter, ze besprenkelen met de cider en +/- 40 min. bij 150° in de oven laten gaar stoven. Warm of lauw serveren. Smakelijk!

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    babbeles



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 01/12-07/12 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Welkom op het blog van Nele Ffun


    Welkom op het blog van Nele Ffun

    We zijn de 19de week van 2024



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!