Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    newmixedmediaprojects

    30-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Spoorlijn Lanaken – Maastricht medio 2009 operationeel

    LANAKEN - Deze week is het licht op groen gezet wat betreft de financiering van het goederenspoorproject Maastricht - Lanaken. Het was nog wachten op geld van Pro Rail en Interreg. Maar nu kan definitief worden gestart met de heropening van de lijn.  De kostprijs bedraagt 23.600.000 euro in totaal , waarbij er tal van toelagen zijn voorzien. De spoorlijn moet medio 2009 terug operationeel zijn.  De reactivering is op zich een uiterst belangrijk gegeven voor de economische ontsluiting van de Maaslandse regio. Lanaken vormt immers één van de vijf logistieke poorten in de provincie. Het spoorproject steunt op drie onlosmakelijke trajecten. Zo zal Infrabel het goederenspoor aan Belgische zijde vanaf de N78 tot aan de grens aanleggen. De Nederlandse spoornetbeheerder Pro Rail neemt 6 kilometer tot aan de Belgische grens voor rekening. En er komt een aftakking naar het industrieterrein onder beheer van het Autonoom Gemeentebedrijf.. Tegelijk met de heropening van de spoorlijn opent men een rangeerbundel met vier rangeersporen en twee overslagkades. Het transportbedrijf GOBO plant op deze locatie een grote privé-investering, waardoor het mogelijk wordt trein- en wegverkeer te combineren voor bulk, stukgoed en containervervoer. Gekoppeld aan de bouw van deze spoorlijn is er de inbreiding van de industriezone Europark. Hier moet 20 Ha bouwrijp worden gemaakt, goed voor een investering van 4,6 miljoen euro. Ook deze werken worden betoelaagd. Het Autonoom Gemeente Bedrijf zal na aanleg van de infrastructuur beroep doen op een professionele exploitant om het geheel uit te baten. Hierover lopen momenteel al onderhandelingen.
    Verder wordt het grensoverschrijdend bedrijventerrein Europark en Lanakerveld ingekleurd in de bestemmingsplannen, goed voor 112 Ha in totaal. Dit moet de aantrekkingskracht voor Maastricht als Lanaken binnen de bedrijfssector versterken. Als groene bufferzone is het Zouwdal voorzien. De stad Maastricht en de gemeente Lanaken gaan een grensmanager aanstellen die het beheer van dit bedrijventerrein zal waarnemen. Zelf onderhouden Maastricht en Lanaken op bestuurlijk vlak overleg binnen de zgn. ‘Albertknoop’. Daar worden de nodige afspraken gemaakt om tot een onderlinge afstemming te komen wat betreft de ontwikkeling van het gebied. Zowel op het vlak van de inrichting, de zonering, de verkeersontsluiting als het beheer wordt gestreefd om te komen tot een gezamenlijke visie. Zo heeft men in concreet al voorzien dat er op de Brusselseweg een ontsluitingsweg komt, waardoor de deelgemeente Smeermaas wordt ontlast van woon-werkverkeer. De westelijke randweg rond Maastricht komt er niet en aan de Vlaamse Gemeenschap wordt gevraagd via een bestemmingswijze af te zien van het voorziene Cabergkanaal omdat dit kanaal de bedrijvenzone volledig zou dwarsen, terwijl de aanleg ervan niet meer aan de orde is.  - WJL

     

    30-03-2007 om 16:57 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Stefan Christoffels zorgt voor een nostalgische uitvaart.

    LANAKEN – Chocoladeverkoper Stefan Christoffels heeft als kind reeds de microbe te pakken gekregen voor paarden en koetsen. Hij is sindsdien gefascineerd voor al wat met nostalgie te maken heeft.
    “ Ik heb veel geleerd van Hennie Jacobs. Samen met hem ben ik al 25 jaar begaan met paarden en koetsen. Als je ziet hoe vernuftig die oude rijtuigen in elkaar zitten. Ik denk dan aan reisaccessoires , kacheltjes, spuwdozen voor de koetsier e.d. Ik heb me dan ook vooral gericht op de dienstrijtuigen. Tuigen die in functie waren van het personenvervoer in de stad. En ik ga daarin heel ver. Zo volg ik de etiketteregels van weleer. Een koetsier had zakjes in zijn jas, een groom niet, want die hoefde geen fooi te incasseren. En aan het aantal knopen op de rug van een jas, kon je zien welke stand men had. Hoe meer knopen, hoe lager de stand.”
    In de stalhouderij aan de Bessemerstraat zie je o.a. een zomerse open Victoriakoets, een landauer, een Landalette, goed voor een 18-tal koetsen en karren. Het is een uit de hand gelopen hobby voor Stefan Christoffels.
    “ Ik heb niet alleen een grote gezelschapswagen voor bruiloften gerestaureerd, maar ook een rouwkoets. Ik denk zowel aan de blijde, als de droeve dagen.  Die koets heb ik via internet in Apeldoorn ontdekt. Het is een Weense koets. Ik heb er twee jaar werk aan gehad. De doeken waren versleten, een engeltje had een gebroken vleugel en het houtwerk verdiende een poetsbeurt. Stoffen vond ik in Erpe-Mere en mijn buren, Knops en Begas, beiden werkzaam in de textiel, staken een handje toe. Om het geheel terug in de originele staat te krijgen, baseerde ik me op de rijtuigen van Museum Het Loo in Nederland. “
    Stefan Christoffels is fier. Hij heeft de koets al drie keer mogen uitrijden. Vooral in Nederland. “Daar heeft men meer gevoel voor traditie. Het zijn ook vaak families waarvan de overledene voeling had met paarden.”
    Ofschoon het erg emotioneel is, weet Stefan toch de klik te maken, eens hij op de bok zit.
    “Ik werk samen met een begrafenisondernemer. Deze vangt de familie op.”
    Van de nabestaanden krijgt de Lanakenaar alleen maar goede reacties. “ Het is meer dan een dagtaak wanneer ik de koets en de paarden moet optuigen, maar dat heb ik er graag voor over. Ik krijg heel wat respect en voldoening van de families terug. “ - WJL

    28-03-2007 om 11:07 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Jeugddienst zoekt monitoren

    LANAKEN - De Jeugddienst is op zoek naar enthousiaste jongeren die tijdens de zomervakantie als monitor willen meewerken aan onze gemeentelijke speelpleinwerking? De speelpleinwerking biedt alle kinderen tussen de 3 en 15 jaar een fijne, speelse en creatieve vakantie aan op het centraal speelplein, maar ook door langs te trekken in de verschillende wijken met, onze mobiele speelpleinwerking.

    Als monitor of monitrice krijgt men de kans om nieuwe ervaringen op te doen en de leefwereld van kinderen te leren kennen.  Ook een nieuwe vriendenkring zit er dik in !

    Als vrijwilliger ontvangt men per dag een kleine vergoeding doch de prettige werksfeer is niet te betalen. Eind april (28 en 29 april) gaat de jeugddienst op voorbereidingsweekend. In juni gaan ze ook paintballen en tijdens de vakantie houden we een barbecue of doen we andere leuke dingen met de moni’s.

    Wie in de vakantie vrije tijd heeft en geïnteresseerd is om mee te werken aan de speelpleinwerking, geeft liefst een seintje, voor donderdag 29 maart. De eerste kennismaking is voorzien voor vrijdag 30 maart 2006.

    Wie nog meer wil weten over speelpleinwerking, kan een kijkje nemen op de website: www.jela.be of men kan bellen op het nummer: 089/73 26 28- WJL

    28-03-2007 om 11:06 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Steve Stevaert erechevalier Confrérie Limburgse wijn

    HOENSBROEK - Onlangs introniseerden de Limburgse wijnboeren gouverneur Steve Stevaert tot 'Ere-Chevalier'. Dat gebeurde tijdens het gala van de Confrérie van de Limburgse wijn op kasteel Hoensbroek. Daar verzamelden de wijnboeren uit de beide Limburgen. Na een blindproeverij door een uitgelezen proefpanel werden 23 producenten en 80 Limburgse wijnen die minstens 70 procent haalden genomineerd. De onderscheiding ‘Wijnboer van het Jaar’ ging naar Marcel Neven van St. Mauritius in Schin-op-Geul. Hij scoorde met vijf verschillende wijnen. Daarenboven is Neven een bio wijnboer.
    Maar de beste wijn van de keuring bleek de Pinot Noir 2003 van Wijnkasteel Genoelselderen te zijn, goed voor 90 procent!.
    De Confrérie vroeg gouverneur Stevaert bij de overheid te bepleiten dat de modaliteiten voor het wijnverkeer tussen de beide Limburgen zou worden vereenvoudigd. Bedoeld wordt de ingewikkelde administratie en de diverse aanslagvoeten van accijns, wanneer men een fles wijn uit Maastricht naar Lanaken wil uitvoeren of vice-versa. De gouverneur had hier wel oren naar en voelde zich betrokken bij de problematiek. Terecht want de Limburgse wijnbouw zit serieus in de lift. Zo kreeg de Haspengouwse wijn zelfs een tijdje terug een eigen 'appellation'.
    En er is meer. Momenteel staan er drie Limburgse wijnen in de beroemde internationale wijngids ‘Most exiting Wines’ en 25 restaurants plaatsen al Limburgse wijn op hun kaart. De Confrérie wil daarom strijden voor een eigen Limburgse Appelation Controlée. Ook ijvert men voor meer aandacht in de horeca-opleidingen en gaat het Wijngenootschap een vast degustatiecentrum  inrichten.
    Momenteel bottelt men in de beide Limburgen 350.000 flessen. Verwacht wordt dat dit verdubbelt tegen 2012. Het merendeel van de wijn is wit, er wordt slechts drie procent rode wijn gemaakt. Vorig jaar was een goed wijnjaar met wijnen die breed inzetbaar zijn als geëigende partner bij tal van gerechten. - WJL

    28-03-2007 om 11:05 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Jefke Nivelle is de 10.000e


    LANAKEN - In het gemeentehuis werd de 10.000e elektronische identiteitskaart uitgereikt. Het was de heer Jef Nivelle uit Gellik die ze kreeg overhandigd van burgemeester Willen. De heer Nivelle mocht meteen ook een geschenkmand met streekproducten in ontvangst nemen.
    ” Ik was aangenaam verrast, “ vertelt de 74-jarige gelukkige. “ Ik neem wekelijks deel aan de gezondheidswandelingen in mijn dorp. Ik denk dat ik mijn medewandelaars eens goed ga trakteren.” De nieuwe identiteitskaart van Nivelle is vijf jaar geldig.
    Tegen 2009 moeten er nog zo’n 6000 identiteitskaarten worden uitgereikt. In totaal zullen er dan ongeveer 17.000 Lanakenaren in het bezit zijn van de elektronische identiteitskaarten. - WJL

    28-03-2007 om 11:04 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    ONBEGRENSD LANAKEN GAAT DOOR!

    LANAKEN – Onbegrensd Lanaken, de nieuwe partij die afgelopen jaar voor het eerst aan de raadsverkiezingen deelnam en op enkele tientallen stemmen na net geen zetel scoorde, gaat door. Dat hebben de lijstkandidaten en sympathisanten besloten. Voorzitter Denis Geurts: “De 812 stemmen die wij voor de eerste keer gehaald hebben is een serieuze basis om op door te gaan. Die kiezers en de andere inwoners van Groot Lanaken willen wij laten weten dat onze partij geen eendagsvlieg is, maar een degelijke groep betrokken mannen en vrouwen die de schouders willen zetten onder een nog beter Lanaken.”
    “Het zou ook te mooi om waar geweest zijn, dat wij met slechts vier maanden voorbereiding een zetel zouden halen waar andere zes jaar mee bezig zijn”, stel Geurts die bij de vorige verkiezingen de lijst trok. Inmiddels heeft Onbegrensd Lanaken de VZW (Vereniging Zonder Winstoogmerk) waarin zij haar activiteiten onderbracht, geactiveerd en de lijstkandidaten en andere sympathisanten gevraagd daadwerkelijk lid te worden van de vereniging. Tevens is er besloten maandelijks met Onbegrensd Lanaken bijeen te komen; de laatste dinsdag van het kwartaal voor een formele vergadering en de andere laatste dinsdagen van de maand roulerend in de etablissementen van Groot Lanaken voor een zogenaamd ‘Praatcafé’. Deze Praatcafés, zijn bedoeld ter versterking van de onderlinge band en om zich regelmatig in alle kerkdorpen te openbaren. Daarnaast zullen de leden op toerbeurt de Lanakense Gemeenteraadsvergaderingen bezoeken.
    De Vereniging Onbegrensd Lanaken heeft als doelstelling: “Het bevorderen van het welbevinden van de inwoners van Lanaken in de ruimste zin, de integratie en inburgering van de Belgische en niet-Belgische inwoners van deze gemeente zowel op socio-cultureel als politiek vlak.”  Geïnteresseerden kunnen hun belangstelling voor het lidmaatschap kenbaar maken via de website www.onbegrensdlanaken.be waarop ook de activiteiten en verdere wetenswaardigheden te lezen zijn. Aan het lidmaatschap is een contributie van € 25,00  per jaar verbonden. - WJL

     

     

    28-03-2007 om 11:03 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Heeft Lanaken duurste schepencollege ooit ?

    LANAKEN – Op de gemeenteraadszitting van 29 maart a.s. staat de goedkeuring van een nieuw gemeentelijk reglement op de agenda. Het gaat over de vergoeding van de gemaakte onkosten voor burgemeester en schepenen. CD&V-N.VA heeft daar heel wat bedenkingen bij en zal zich openlijk distantiëren van het nieuwe reglement.
    Vera Jans en Freddy Stouten: “ Een schepen in Lanaken verdient momenteel 3278 euro per maand, de burgemeester krijgt 5463 euro maandelijks, zonder het vakantiegeld en de eindejaarstoelage. Een mandataris dient vergoed te worden voor zijn taak, de huidige regelgeving komt hierin ruimschoots tegemoet en zou moeten volstaan voor een deeltijdse job. Want uitgezonderd één persoon, oefent het volledige schepencollege nog een andere job uit. Maar dit alles is blijkbaar onvoldoende. De allereerste beleidsdaad is het maken van een reglement dat bovenop deze weddes nog eens een extra toelage voorziet voor gemaakte telefoonkosten (20 euro per maand) en extra kilometervergoeding of reis- en verblijfskosten buiten de gemeentegrenzen, incluis diners, hotelkosten of toegangstickets. Zo zet men de deur open voor misbruiken, zoals eerder gezien bij de stad Antwerpen of het Limburgs provinciebestuur. “ Volgens Jans en Stouten staat dit nieuwe reglement in schril contrast tot het recent gestemde huishoudelijk reglement waarin gemeenteraadsleden geen recht hebben op terugbetaling van gemaakte kosten. “ We betreuren deze vorm van eigenbelang, trouwens op het gemeentehuis heeft elke schepen beschikking over alle infrastructuur als een dienstwagen, telefoon, pc’s enz.”
    Guido Willen zegt geen behoefte te hebben in te gaan op de aantijgingen. Toch verduidelijkt hij: “ Mijn verdiensten zullen niet geïndexeerd worden, hetgeen in het verleden wel het geval was. Vroeger deelde men persoonlijk zijn onkosten in bij het schepencollege, nu worden we bij decreet verplicht ze voor te leggen aan de gemeenteraad. In het verleden kon ik forfaitair bellen voor 38 euro als burgemeester, nu leg ik de lat gelijk met de schepenen. Of er een deur wordt opengezet voor misbruik, betwijfel ik. Elke schepen zal vrij zijn om zijn onkosten terug te vragen en zoals gezegd komen ze op de gemeenteraad. Ze worden openbaar.”
    Ook over de opmerking dat de komende gemeenteraad de opcentiemen van de belasting handhaaft, is burgemeester Willen kort: “ Deze discussie is aan de orde bij de presentatie van de begroting in april.” - WJL

    28-03-2007 om 11:02 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/newmixedmediaprojects

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    28-03-2007 om 11:00 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 26/03-01/04 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!