Inhoud blog
  • De a-sociale ouderen in Nederland
  • Miljoenennota 2007 Nederland
  • Bewustwording omtrent ziektekosten.
  • Maandelijks kom ik veel geld tekort.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Zoeken in blog

    Nuttige links
  • SeniorenNet.be
  • Atma Asia Travel
  • Motorleo
  • Seniorweb
  • Digitale Consument
  • JWG camperbouw
  • VakCar camperbouw
  • Haagse Harry
  • Motorrijders Aktie Groep
  • IFAW
    Meer nuttige links
  • Pinnacle Systems Videobewerking
  • Woophy: de hele wereld kijkt naar uw foto's
  • Computer NERD
  • Maak uw eigen fotoboek met tekst
  • WNF
  • Amnesty International Afd. Nederland
  • WSPA
  • Skype - Gratis telefoneren via uw computer
  • Een prachtige katholieke podcaster
  • Een ander joods geluid
    Toekomstige links
  • Ik ben van mening:
    Juist senioren moeten hun mening uitdragen
    Dit blog is ondergebracht bij Seniorennet Belgie. Ik ben woonachtig in Nederland. Indien ik meningen verkondig waar u geen plaats of land in kunt ontdekken dan moet u er van uitgaan dat mijn mening een situatie in Nederland aangaat.
    20-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De a-sociale ouderen in Nederland

    De a-sociale ouderen in Nederland 

     

    Regeren is vooruitzien. Dat schijnt een leus te zijn die vaak in Nederland wordt gebruikt.

     

    Vooral van de overheid wordt verwacht dat zij vooruitziet. De overheid is de enige organisatie die alle middelen ter beschikking heeft om een meerjaren beleid uit te stippelen.

     

    Decennia lang heeft de Nederlandse overheid geen enkel merkbaar gebruik gemaakt van deze mogelijkheden.

     

    Plotseling hadden wij in Nederland een grijze golf. Iedere Nederlander wist dat deze eraan zat te komen behalve de dames en heren van de regeringen. Plotseling waren er te weinig werkenden om al die ouderen van een inkomen te voorzien. Plotseling moesten wij allemaal tot ons 75e levensjaar door blijven werken. Plotseling waren alle ouderen die met de VUT waren gegaan of met pensioen volstrekt a-sociale wezens die de jongeren aan het uitbuiten waren – zo meldden de diverse ministers in Nederland.

     

    Nog geen 5 jaar gelden moesten 50 plussers met de VUT om plaats te maken voor jongeren. Je was een a-sociale “hond” als je niet in de VUT wilde maar juist wilde doorwerken tot aan je pensioen gerechtigde leeftijd van 65 jaar. Als je niet met de VUT wilde vertrekken dan kreeg je – in sommige gevallen – een andere, vaak mindere baantje aangeboden om toch vooral doorstroming van jonger talent te laten prevaleren.

     

    Anno 2006 zijn die vutters – die dus om aandrang van overheid en werkgevers waren vertrokken – plotseling a-sociale mensen die eigenlijk niet met de VUT hadden mogen gaan maar tot hun 75e door hadden moeten werken.

     

    Wie is er eigenlijk debet aan deze onverkwikkelijke discussie? Precies die zelfde overheid die deze mensen thans voor a-sociaal uitmaakt. Weliswaar niet met deze bewoordingen maar zo tussen de regels door, zodat je die overheid niet kunt “pakken” op negatieve uitspraken. Z ze zeggen het niet maar bedoelen het wel.

     

    Als vutter heb ik geen spijt dat ik ben weggegaan. Ik geniet elke seconde dat ik nu mijn eigen gang kan gaan. Hoe meer de overheid over dit onderwerp hypocriet zit te zwammen, hoe meer ik geniet.

     

    Er zit wel een grote maar aan mijn genot. Ik heb kinderen en die moeten verder in een totaal afglijdende leefgemeenschap en nog veel erger: hoe met onze kleinkinderen?

     

    Kom op a-socialen: Geniet nog meer van je vrijheid en houdt de hand op de knip.

     

    Veel plezier in je VUT en zeker ook met je pensioen

     

    Normen Waerdenburch

    20-09-2006 om 13:54 geschreven door Normen Waerdenburch

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenennota 2007 Nederland

    Dinsdag 19 september 2006

     

    Vandaag is in Nederland de begroting voor 2007 door de regering aan de bevolking van Nederland gepresenteerd.

     

    Omdat wij in november 2006 nieuwe verkiezingen krijgen hebben de beide regeringspartijen een lovende begroting ingediend om zodoende reeds en voorsprong te nemen op die komende verkiezingen.

     

    Alle inwoners van Nederland gaan er in 2007 1% financieel op vooruit zo wordt ons voorgehouden. Indien je nu bv. € 1.000,- per maand ontvangt dan ga je er dus € 10,- op vooruit. Iemand die nu € 2.000,- ontvangt gaat er dus € 20,- op vooruit, enzovoort.

     

    Dus hoe meer je thans verdiend, zo veel meer krijg je straks in handen. Dit houdt dus in dat alweer de financieel zwaksten in onze samenleving de zwaarste lasten gaan dragen. Terwijl de leus van de overheid toch was: de sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen.

     

    Zoals de inwoners van Nederland weten gaan in 2007 de volgende kostenposten veranderen:

     

    1.       De huren gaan met minimaal 2,5 % omhoog

    2.        De energiekosten gaan minimaal 3 % omhoog

    3.       De kosten voor gezondheidszorg gaan nog forser omhoog i.v.m. de marktwerking

    4.       kosten voor water en waterschapsbelasting gaan omhoog

     

    Een greep uit de – per 2007 – te verlagen voordelen:

     

    1. Huursubsidie gaat fors omlaag
    2. De WW uitkeringsperiode gaat teruggebracht worden naar nog maar 1,5 jaar terwijl de wachtgeld regeling van kamerleden en ministers hetzelfde blijven – enige JAREN !
    3. De wet bijzondere bijstand is al afgeschaft en de toeslag voor ziektekosten gaat omlaag.

     

    Wellicht ben ik een aantal financiële lasten nog vergeten.

     

    Moraal van dit verhaal: de bevolking wordt een rad voor ogen gedraaid door de huidige regering. De mensen met een laag inkomen gaan er niet op vooruit maar stellig  er juist weer op achteruit. Men krijgt maandelijks misschien iets meer in handen maar er zal weer meer uitgaan zodat men uiteindelijk met een MIN overblijft.

     

    Aantrekkende economie? De wereld economie zal wellicht iets beter zijn geworden, maar daar merkt de bevolking helemaal niets van. En hoe kan het nu dat die economie in een bestek van ongeveer 2 jaar plotseling kan omslaan van zorgelijk onder de min naar een ongekende groei ? Nederland doet toch iets verkeerd.

     

    Het A-sociale beleid van  3 kabinetten Balkeneinde moet nu toch eens gestopt worden. Maar heeft u een alternatief? Denken wij werkelijk dat een regering met meneer Bos ons positiever zal doen denken over het gekonkel der politici en het – door hen - uitdelen van fopspenen en sigaren uit eigen doos ?

     

    Ik wens u veel wijsheid bij de komende verkiezingen,

     

    Normen Waerdenburch

     

     

    20-09-2006 om 13:53 geschreven door Normen Waerdenburch

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewustwording omtrent ziektekosten.

    Bewustwording omtrent ziektekosten.

    In Nederland is na veel geharrewar een nieuwe ziektekosten regeling per 1 januari 2006 in werking getreden. Alle inwoners van Nederland moeten tegen ziektekosten verzekerd zijn. Indien men niet tegen ziektekosten is verzekerd dan riskeert men zware boetes.

    Voor veel mensen is de huidige ziektekosten verzekering de zoveelste financiële aderlating die in de afgelopen vier jaren door de Nederlandse overheid is doorgevoerd en die veel mensen in grote financiële problemen heeft gebracht.

    Om een aantal verzekerden tegemoet te treden heeft de overheid een zg. no-claim korting op de premiekosten in het vooruitzicht gesteld. Dit houdt in dat: hoe minder ziektekosten men heeft hoe groter de teruggave aan het eind van het jaar zal zijn. De maximale no-claimkorting is 255 euro.

    Een draak van een uitvinding. Want zoals u begrijpt zullen alleen de thans nog gezonde mensen hiervan kunnen profiteren. Het heeft niets met leeftijd te maken omdat er natuurlijk ook jonge patiënten zijn die veel medische zorg nodig hebben.

    Enige vorm van solidariteit onder de bevolking is hier niet aan de orde. De huidige overheids “kreet” - Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid - is een “vertaling” voor: ieder voor zich – de sterkste wordt sterker en de zwakkere wordt zwakker. Jammer dan voor die zwakkere in onze samenleving.

    De uitleg van de overheid voor de invoering van die no-claim korting is dat de mensen hierdoor kostenbewuster zullen worden met betrekking tot de ziektekosten.

    Lariekoek natuurlijk !

    Het is natuurlijk een gotspe om te denken dat zieke mensen, die medische zorg gewoon nodig hebben, zullen gaan denken: “Hoewel ik ziek ben moet ik maar niet naar een dokter of medisch specialist gaan en zeker geen medicijnen gebruiken want het is toch al zo kostbaar.”

    Natuurlijk niet! In onze geciviliseerde westerse samenleving met een dure en verplichte ziektekostenverzekering is het wel heel dwaas door de overheid geredeneerd dat zieke mensen nog maar zieker moeten worden om zodoende kostenbewust te worden ten opzichte van de ziektekosten. Wanneer je chronisch ziek bent dan ben je dat beslist niet voor je lol. Indien medicijnen bijvoorbeeld 100 euro per maand kosten dan kan die zieke patiënt daar ook niets aan doen.

    Mensen die op dit momnet het geluk hebben weinig medische zorg nodig te hebben zullen ook niet bewuster worden ten opzichte van de ziektekosten, want zij worden er immers niet mee geconfronteerd ! Maar elk gezond mens die thans profiteert van terugbetaling van de no-claim korting kan morgen plotseling dodelijk ziek worden en de meest dure behandeling en medicijnen nodig hebben. Moet die nieuwe patiënt dan plotseling die ontvangen no-claim korting dan niet eigenlijk terugbetalen om zodoende bewust te worden van de hoge ziektekosten?

    De Nederlandse overheid schiet zijn doel voorbij. Zij vormt de basis voor een duidelijke tweedeling in de bevolking waarbij solidariteit wordt weggesneden. Deze ontwikkeling zal zeker mede oorzaak zijn van de verharding en vergroting van de onverschilligheid die onder de bevolking aan het ontstaan is. En diezelfde overheid vraagt zich af waar dat nu door komt. Zij vindt die groeiende verharding en intolerantie bij de Nederlandse bevolking onbegrijpelijk.

    Nou overheid: het is voor mij zo klaar als 1 klontje. Jullie zijn daar zelf voor een groot deel debet aan! Het is niet voor niets dat de heer P. Fortuin plotseling zo’n grote aanhang kreeg.

    U heeft van die hele “Fortuin omwenteling” nog steeds niets begrepen en daarom verdient u geen teruggave van een no-claim. Sterket nog: U zult bij de komende 2e kamer verkiezingen wederom een groot verlies gaan leiden. Inleveren dus !

    Normen Waerdenburch

    06-04-2006 om 21:51 geschreven door Normen Waerdenburch

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandelijks kom ik veel geld tekort.

    Maandelijks kom ik veel geld tekort.


    Daarom bezoek ik regelmatig mijn directe chef om daarover te praten.

    Ik wil gewoon meer geld voor mijn werkzaamheden.

    Dat is mij een aantal keren gelukt. Maar telkens weer kom ik geld te kort.

     

    Mijn chef werd dat – nadat ik een aantal keren per jaar kwam praten om salarisopslag - helemaal zat en hij verzocht mij heel dringend mij eens te melden bij een soort budget voorlichting.

     

    Een heel vriendelijke mevrouw van een Voorlichtingsbureau voor Budgettering hoorde mijn relaas geduldig en begrijpend aan. Na mijn urenlange monoloog stelde zij mij voor om een lijst samen te stellen van mijn inkomsten en uitgaven.

     

    Huur van de woning, gas, licht, water, verzekeringen, autokosten, kosten voor mijn motorfiets, zakgeld, kosten voor levensonderhoud zoals eten en drinken, reservering kleding en aanverwante zaken, ziektekosten, telefoonkosten voor het vaste net en natuurlijk voor mijn mobieltjes, kabelinternet, kabel TV, regelmatig aanschaffen van de nieuwste computers en laptops. etc.

     

    Kortom: de normale uitgaven die u en ik nu eenmaal hebben.

     

    Ook natuurlijk mijn maandelijkse reserveringen voor het geval ik plotseling ergens geld voor nodig zou moeten hebben.

     

    In de loop der jaren heb ik een alleszins redelijk bedrag daarvoor gereserveerd. Op moment van bespreking was dat ongeveer 350.000,- euro. Dit bedrag staat op een spaarrekening van een bank en wordt door mij maandelijks aangevuld met een reservering van ongeveer 300,- tot 350,- euro netto.

     

    Bij mijn volgende bezoek aan de mevrouw – met die prettige stem – van dat Voorlichtingsbureau voor Budgettering, bestudeerde zij aandachtig mijn financiële overzicht.

     

    “U heeft dus ruim 350.000,- euro op de bank staan voor onverwachte uitgaven en u vult dat maandelijks nog steeds aan met zo’n 300,- tot 350,- netto per maand? Ondanks uw redelijke salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden heeft u een maandelijks tekort op uw netto inkomen, hetgeen u wilt aanzuiveren door regelmatige salarisverhogingen?”  stelde zij in vragende vorm vast, terwijl zij mij over haar charmante leesbril indringend aankeek.

     

    Reeds na deze twee ontmoetingen en mijn - kennelijk - duidelijke financiële overzicht kwam deze mevrouw tot een - voor mij - totaal verbijsterende conclusie:

     

    “U moet eens proberen een aantal uitgaven te heroverwegen en te verminderen. Tevens is het verder oppotten van uw reserve kapitaal in uw situatie volstrekt overbodig en kunt u die maandelijkse reserveringen beter aanwenden om uw maandelijks terugkerende uitgave posten te betalen. Daardoor zal uw financieringstekort vrijwel- of geheel zijn opgelost”.

     

    Inmiddels heeft u bij het lezen van dit artikel – over mijn financiële problemen - reeds rode vlekken in de nek gekregen en is uw stijgende verbazing omgeslagen in afgrijzen en onbegrip. Dit alles gelardeerd met een flinke scheut opkomende agressie. Wellicht merkt u bij uzelf dat u thans ernstige hartkloppingen heeft, een droge mond en dat u eens heeeeeel diep moet ademhalen.

     

    Natuurlijk is dit kletskoek, maar …………

     

    Uit zeer betrouwbare bron – de Nederlandse Minister van Onderwijs – heb ik begrepen dat zij (ja het is een vrouw) heeft ontdekt dat (praktisch) alle hoge scholen en universiteiten in Nederland enorme financiële reserves op bankrekeningen hebben staan.

    “Voor het geval dat…….” 

     

    Elk jaar komen deze instellingen met zielige verhalen over tekorten en ernstige budgetteringsproblemen bij hun Minister klagen over de thans ontstane grote financiële tekorten en dat de Minister van Onderwijs moet zorgen voor forse extra bijdragen uit de schatkist.

     

    Onze zuur verdiende week- en maandlonen worden o.a. met steeds hogere belastingen  naar beneden bijgesteld, terwijl blijkt dat grote sommen geld niet alleen voor het onderwijs worden aangewend maar ook om die enorme reserves op pijl te houden en verder uit te bouwen. Als ik de berichten goed heb gehoord dan gaat het hier om reserves van miljoenen euro’s.

     

    Het is natuurlijk te gek voor woorden dat wij belasting betalen om het onderwijs in Nederland op peil te houden terwijl wij ook nog eens betalen voor reserveringen die al maar aanzwellen.

     

    Ik zou zeggen: Minister dwing deze instellingen om al die enorme reserves voor die zaken in te zetten waar ze voor bedoeld zijn nl.: ONDERWIJS.

     

    Daarmee levert u een stevige bijdrage aan verlaging van de lasten van de inwoners van Nederland en een aanzienlijke koopkrachtverbetering. 

     

    U en uw politieke collega’s verdringen elkaar bij de nieuwsmedia om om het hardst uit te kramen hoe graag u, de overheid, de stagnerende economie in Nederland weer draaiende  krijgt. 

     

    Er ligt dus een schone taak op u te wachten. Eerst de miljoenen gebruiken en dan pas verder over overheidssubsidie praten.

     

    Tenslotte moeten burgers ook eerst hun opgespaarde kapitaal opmaken om financiële steun van de overheid te krijgen wanneer ze in een bejaarden- of verzorgingshuis terecht (moeten) komen.

     

    Normen Waardenburch

     

     

     

     

    31-03-2006 om 12:12 geschreven door Normen Waerdenburch

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per dag
  • 20-09-2006
  • 06-04-2006
  • 31-03-2006

    Wil je mij een mailtje sturen?

    Druk dan op onderstaande knop


    Gastenboek
  • AMGV
  • Bezoekje,lieve groetjes
  • Bezoekje
  • Hallo.
  • een nieuwe week gestart...

    Als je in mijn Gastenboek wilt schrijven druk dan op onderstaande KNOP. Alvast dank voor je leuke reactie !





    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    willy_dekindt
    blog.seniorennet.be/willy_d
    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!