OKRA trefpunt Wevelgem
Inhoud blog
  • Monoloog
  • Start Fietsseizoen
  • ontspanningsnamiddag
  • OKRA-academie
  • Curve-Bowling

    Zoeken in blog


    informatie
    26-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lourdesbedevaart 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen OKRA-Lourdesbedevaart 2009
    De 3- jaarlijkse Lourdesbedevaart wordt opnieuw een hoogtepunt in de OKRA-werking voor 2009!  Een eigentijdse belevenis te Lourdes met extra tijd voor ontmoeting, rust & bezinning, uitgewerkte vieringen, natuur- en natuurbeleving, maar ook sport- en ontspanningsinitiatieven staan op het programma.
    Deze bedevaart gaat onder het thema: “Zegen het leven”.
    Periodes:
    TGV: van donderdag 4, tot/met dinsdag 9 juni 2009
    Autocar: dinsdag 2, tot/met woensdag 10 juni 2009
    Vliegtuig: vrijdag 5, tot/met maandag 8 juni 2009
    Fiets: vrijdag 29 mei tot/met dinsdag 9 juni (beperkt aantal plaatsen)
    Prijzen: TGV: 535 euro - autocar: 695 euro - vliegtuig: 480 euro - Deze bedevaart is  erkend door het bisdom waardoor winnende loten van de “Vrienden van Lourdes” in aanmerking komen voor reductie.
    Inschrijvingen en/of vrijblijvende aanvullende inlichtingen bij Paul Mispelaere, Roodbaardstraat 12 Wevelgem, 056 41 13 00 of via E-mail: paul.mispelaere@pandora.be


    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKRA-wandeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de wandeling van februari trekken wij naar de gemeente St.-ElooisWinkel! Vertrekken om 14u aan het Guldenbergplein. De wandeling start om 14u30 aan het restaurant "Het kleine Meer". Je kan er ook per fiets naar toe, maar wees dan tijdig aanwezig om de start niet te missen. Er is opnieuw een kortere wandeling voorzien voor diegenen die dit wensen. Datum : donderdag 26 februari 09.


    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curve-Bowling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Curvebowling houdt zowat het midden tussen sport en spel ! Het is een bij uitstek plezante activiteit om in beweging te zijn. In OKRA is deze sportdicipline bijzonder goed in trek. Méér dan 20% van onze leden nemen hieraan deel. Deze zaalsport vindt plaats in  de sporthal "De vlaschaard". Kom eens een kijkje nemen, vrijblijvend natuurlijk, op één van de volgende namiddagen: Voor maart 2009: dinsdag 3, dinsdag 10, donderdag 12, donderdag 19 en dinsdag 24 maart. Het startsein  is telkens om 14u.  Je mag gerust ook eens komen kijken en... supporteren! Vanaf de maand april starten wij terug met ons fietsseizoen ! zie verdet


    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKRA-academie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De geschiedenis van ons koningshuis
    Mark De Bie
    , auteur en voordrachtgever schreef cursiefjes, toneel en televisiespelen met o.m. 'De paradijsvogels' en 'Alfa papa tango'
    Hij is een kenner van het Belgische koningshuis waarbij zeker Leopold III en de koningskwestie en ook de geliefde koning Boudewijn I, de man die eigenlijk geen Koning wilde zijn, aan bod komen.
    Afspraak op dinsdag 10 februari in het OC "d'Iefte" te Deerlijk. OKRA-leden betalen 4,00 €, anderen : 6,00 €. (drankje inbegrepen) Met een zesbeurtenkaart is de 6° bijeenkomst gratis. Onderling is af te spreken voor de verplaatsing.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ontspanningsnamiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdag 5 maart,  maandelijkse ontspanningsnamiddag met manillen - kleurmanillen - tafel- en volksspelen. We starten stipt in de voorzaal van het jeugdheem om 14u met een potje koffie met tractaat en wat mededelingen door de voorzitter.


    01-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start Fietsseizoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De lentekriebels dwingen ons terug op de fiets! Gelukkig maar! Ons 15-koppig kapiteinsteam o.l.v. Gerard Scherpereel en Lionel Mispelaere begeleiden onze fietsers opnieuw deskundig door de verkeersperikelen. Wij verwachten de fietsende OKRA-leden aan de start op dinsdag 7 april aan de Wijnbergkerk voor de 1° tocht van het seizoen. Om 13:45 inzegening van de fietsers door ons proost Marc Demeulemeester. Nieuwe fietsgegadigden nemen vooraf contact met de fietsleiding Gerard voor het in orde stellen met het OKRA-sportdecreet, o.a. de sportverzekering. Verder een deugddoende fietsrit op maat van onze leden.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monoloog
    Tobias Schiff was 17 jaar toen hij in 1942 als Antwerpse Jood op transport werd gezet naar Auschwitz. Alles werd hem afgenomen, zelfs zijn naam. hij werd het nummer 160275. Als een van de weinigen die de holocaust overleefde kwam hij alleen terug. Meer dan honderd familieleden werden vermoord. Deze monoloog brengt het verhaal van Tobias Schiff over deze onbeschrijfelijke en haast oninvoelbare gruwel, opdat zijn getuigenis zou blijven bestaan als nagedachtenis aan de doden en als vermaning voor ons allen, mensen van vandaag, dat dit nooit meer mag gebeuren. Waar halen mensen de onvermetele ideën om te durven beweren dat dit onbeschrijfelijk gebeuren niet heeft plaatsgevonden. Deze monoloog waarop elke (brug)gepensioneerde is uitgenodigd vindt plaats op dinsdag 14 april 2009 om 14u in het cultuurcentrum "Guldenberg" Toegang : € 5,00 ( inclusief drankje) Gelieve vooraf contact te nemen met een OKRA-bestuurslid of met de voorzitter.


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!