Inhoud blog
  • Onze trouwe Triksi is van ons heen gegaan.
  • Bohemish Zwitserland
  • Wie zijn wij
  • Onze reis door Tsjechië 2007
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
    Onze Reisverhalen

    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze trouwe Triksi is van ons heen gegaan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    03-08-2008 om 00:00 geschreven door Romain

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bohemish Zwitserland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Enkele foto's van onze reis door het Bohemish Zwitserland in Tsjechië.

    01-05-2008 om 00:00 geschreven door Romain

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zijn wij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij zijn Romain en Olga

    Wonen in Ravels

    Zijn regelmatig onderweg met onze motorhome en onze trouwe viervoeter Triksi.

    30-11-2007 om 15:37 geschreven door Romain

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze reis door Tsjechië 2007

    Reis door Tsjechië

    Vertrek op 01 juni vrijdag om 03.00 uur in de ochtend

    Wij vertrekken in de vroege uurtjes en dat is drie uur .

    We rijden richting Arendonk en daar tanken we de MH vol, zo zijn we toch een 600 tal km gerust.

    De Snelweg op en loos kan het gaan richting Eindhoven en dan Venlo, voor Venlo een omleiding .

    Dan richting Keulen daarna richting Frankfurt A Mainz.

    Dan richting Cetnov, de grens over en juist voor de grens noch maar eens getankt zo zijn we zeker gerust.

    Zo rond een uur of 6 rijden we van de autobaan om wat te slapen, zo zijn we wat uit gerust als we in Cetnov aan komen.

    Rond 10.30 uur worden we wakker en na de ochtend was en een hapje eten vertrekken we rond 12.00 uur terug richting Cetnov.

    In Cetnov aan gekomen zoeken we daar naar een camping maar vinden ze niet, dan maar door naar Cheb, hier vinden we en camping juist buiten Cheb. Het is nu 17.00 uur.

    Ze is na aanmelding toch nog duur 524, - CZ kronen omgerekend 19,95 Euro. Alles inbegrepen, mag ook wel voor dat geld, het is wel een propere camping met nieuwe douchen en sanitair. Morgen ergens CZkronen gaan halen uit de muur want ze tellen er niet naast in euro’s.

    Na ons avondmaal gaan we nog even met onze Triksi wandelen want de camping sluit om tien uur en je kunt niet meer van of op de camping. Je mag niet met de hond op de camping wandelen om zijn toilet te laten doen.

    Daarna een lekkere douche en ons bedje in want we zijn wel wat moe en niet veel geslapen.

    Zaterdag 2 juni

    S'morgens op gestaan rond 7,30 uur.

    Na de ochtend hygene een tas koffie en een boterham kunnen we vertrekken?

    Na nog een kleine wandeling en een tas oplos koffie in het restaurantje op de camping.

    We vertrekken rond 11.00 richting Karlovary, ginder aan gekomen stoppen we op een parking aan de stad rand en betalen 3,50 Euro voor drie uur te staan.

    Is wel bewaakt en dat stelt ons gerust naast ons komt nog een Duitser staan en verteld ons dat zij met Kampingcheks werken en zo komen ze goedkoper uit op de campings.14,00 Euro per nacht, natuurlijk waar men de check aan neemt

    We wandelen eens rond langs de groenten en fruit kraampjes, veel assortiment van groenten is er niet, geen prei of selder wel tomaten en sla maar niet zulke kroppen gewone sla zoals thuis, look, paprika, in alle soorten en kleuren.

    Daarna halen we wat geld uit de muur want met euro’s betalen is niet zo aan te raden men telt voor 1 euro 25 Kronen en normaal is dat 28 kronen?

    We wandelen eens door de stad, het zijn wel mooie woningen die hier staan en de kleding winkels zijn niet zoals bij ons precies oudere kleren die hier hangen .

    Er is eigenlijk weinig volk in de winkel straten niet zoals bij ons op een zaterdag waar je over de hoofden loopt.

    We gaan terug naar de parking en onder weg eten we een wafel is zoals een grote galet voor op de ijscreem te steken maar dan 20 cm doorsnee en smaakt naar vanille.

    Onderweg terug naar de MH eten we nog een soepje op een terras.

    Aan de parking is een winkel waar we enkele broodjes kopen, Olga vindt 50 CZ kronen in de ingang van de winkel (hopelijk brengt dat ook wat geluk).

    In de MH eten we en vertrekken we richting Hrensko, daar aan gekomen op zoek naar een camping maar die is nog gesloten en sturen ons een 5 tal km verder op Intercamp MOSQUITO in Jetrichovice.

    Hier betalen we 220, - CKr is stukken goedkoper dan op de vorige.

    Daaraan gekomen zoeken we ons een plekje, we installeren ons en maken het avond eten, het is lekker weer en eten buiten.

    Daarna doen we nog een kleine wandeling en gaan iets drinken in de Cafetaria van de camping , het is er druk want vele komen hier iets eten.

    Rond tien uur gaan we terug naar de MH en gaan vroeg te bed.

    Kan slecht de slaap vatten, waarschijnlijk van de koffie, ja Turkse koffie is niet van de slapste en dan nog twee drinken met enkele slivovitc er bij .

    Rond drie uur hoor ik dat het begint te regenen.

    Zondag 3 juni

    S'morgens op gestaan om 07.00.

    Wat gaan we nu doen normaal waren we zinnens naar de natuurlijke brug te wandelen, maar nu met die regen, hopelijk houd het op met regenen.

    We gaan dan toch maar wandelen, het houdt op met regenen, we rijden tot aan de parking in het dorpje Hrensko daar vertelt men ons dat een wandeling naar de brug 8 km is, maar het is regenachtig en dan is het niet zo aan geraden. De tour van de Edmundova met de bootjes is +- 3 km, Om dat het weer zo somber is gaan we de tour van de Edmundova Soutesko maar doen, die zou 2 km zijn en dan met een bootje ongeveer 1 km varen. En daarna nog eens 1 km wandelen en terug met een bootje varen. Dan doen we morgen maar de Natuurlijke Brug wandeling. We zijn nog maar juist vertrokken of er staat zo een kiosk om te betalen, 20 CKr per persoon.

    Het was een mooie wandeling, aan de bootjes gekomen moesten we nog eens betalen 30, - CKr/persoon na een mooie vaartocht met uitleg over de verschillende rots uitsteeksels die een naam mee gekregen hadden, na de boottocht was er nog een stukje te wandelen en dan konden we over een brug en dan naar boven, maar wel 150 treden naar boven naar Mezna en dan 12 km naar de parking in Hrensko of je kon verder gaan 500 meters en daar nog eens de boot nemen, dan 5 km tot aan Mezni Louka en daar kon je de bus nemen naar de parking in Hrensko. Of je kon weer terug gaan maar dan moest je de bootjes weer betalen. Dus kozen we voor nog een stukje met het bootje te varen, terug 30 CKr/ persoon en dan 5 km te wandelen .

    Boven in Mezna Louka waren we 15 minuten te vroeg voor de bus, goed uit gerekend, de regen heeft ons met rust gelaten tot we op de bus zaten, de bus koste nog eens 60, - CKr tot in Hrensko. Het was wel een toffe bus zo eentje van vroeger maar dan helemaal opgeknapt.

    Terug in Hrensko zijn we naar de camping Mosquioto gereden om er nog een nachtje door te brengen. Aan gekomen op de camping hebben we dadelijk een lekkere douche genomen en zijn we in het restaurant wat gaan eten, alles bij elkaar waren we 540, - kronen kwijt maar dan ook lekker gegeten en gedronken Twee hoofd schotels een fles wijn twee desserts en elk twee koffies en twee sterke dranken.

    Na nog een wandelingetje om Triksi eens uit te laten zijn we ons bedje in gekropen om eens lekker te slapen.

    Maandag 4 juni

    Als we opstaan is het regenachtig en somber dus vandaag ook de wandeling van de brug toch maar niet.

    Na het ochtend ritueel vertrekken we rond 11.00 uur en rijden richting Decin om naar Pec Pod Snezkuo te gaan om de berg van 1600 meter te gaan bekijken.

    Onderweg stoppen we aan een wegrestaurant om er soep met brood te eten, we betalen 78, - kronen voor 2 grote borden soep 6 broodjes en 2 koffies, van goedkoop gesproken

    We vertrekken verder naar Pec Pod Snezkou daar aan gekomen rond 16 uur gaan we een wandeling doen en wat brood kopen in de supermarkt maar de supermarkt bestaat niet meer, enkel nog enkele kleine winkeltjes met kleren.

    We wandelen wat rond maar om naar de top van de Snezka te gaan is het te slecht weer men ziet niets door de mist en er is geen volk, de zetel lift zou wel werken maar om dat het slecht weer is en er geen volk is ligt hij stil.

    Dus dan maar opzoek naar een camping, we komen morgen maar terug en hopen op beter weer.

    Op de eerste camping was niets open, geen Restaurant of geen broodjes te krijgen, er stonden twee Duitsers, van de eigenaar was niets te zien die zou S’morgens even komen kijken.

    Dan maar verder zoeken, in Vrchlabi op Euro Air Camp kan men met de ACSI kaart korting krijgen.

    We betalen 10 Euro per nacht en het restaurant is open . De meeste caravans die er staan zijn Nederlanders, de camping is goed bezet. Maar nog plaats genoeg.

    We zoeken ons een plaatsje en gaan iets eten in het restaurant Alles er op en er aan voor 2 personen 725,- CH kronen.

    Nog een wandelingetje gemaakt en dan ons bedje in.

    Dinsdag 5 juni

    Vandaag opgestaan om 7 uur en een mooi zonnetje verwelkomt ons, eerst een douche en daarna gaan we eten in het restaurant.

    Na het eten nog een wandelingetje gemaakt en daarna rijden we naar het dorp, maken een kleine wandeling door de straten en halen nog wat geld uit de muur.

    Verder trekkend op onze reis door Tsjechië komen we langs een mooie route verschillende kleine dorpjes tegen.

    Op zoek naar een volgende camping stuurt de GPS ons langs een mooie weg maar waar de camping zou moeten zijn is er niets dan bos en afgrond.

    We kunnen niet draaien en moeten verder door tot de weg dood loopt van hieruit vertrekken verschillende wandelwegen langs een rivier en door het bos, maar het is al laat en we willen ergens een camping om te eten want we beginnen honger te krijgen, we geven de volgende camping in de GPS, onder weg komen we langs een dorp OPOCNO en daar staat een plaatje dat er op 500 meter een camping is Broumar, wij slaan af en ja daadwerkelijk er is een camping, klein maar proper en kort gras en aan een groot meer, waarschijnlijk opnieuw aan gelegd want alles lijkt nog nieuw.

    Er staan twee Nederlanders we vragen waar we ons moeten aan melden, want we zien geen gebouw of receptie, wij moeten langs een tennis plein naar het hoofd gebouw daar zijn de toiletten en douches als ook een keuken waar je je potje kan koken er is ook een kleine kantine en een grote lig weide met een olympisch zwembad proper en netjes, met nog een speeltuin.

    Wij vullen onze gegevens in en gaan een koffie drinken op het terras, eten is er niet veel juist wat snacks.

    We besluiten het dorp in te gaan dat is maar 1 km verder. Zo gezegd zo gedaan.

    In het dorp gaan we in een hotel eten het is er lekker en zoals altijd goedkoop. Voor 389 kronen hebben we een volledige maaltijd met drank voor twee personen en een koffie .

    We gaan terug naar de camping en na nog een koffie gedronken te hebben neem ik een douche naast de MH, het is lekker verfrissend want vandaag is het voor het eerst een warme dag geweest .Dan gaan we te bed en doen een rustige slaap.

    Woensdag 6 juni 2007

    Opgestaan om 7.30 uur na de ochtend hygiëne en het nodige om de inwendige mens te sterken, schrijven we enkele kaartjes om naar het thuis front te sturen, Olga legt zich lekker in het zonnetje in haar ligstoel en ik vul het reisverslag aan.

    Wat we vandaag gaan doen weten we nog niet.

    Vanmiddag een steak gebakken met sla en lekker gegeten.

    Deze namiddag gaan we van de zon genieten, Olga heeft haar bikini aangetrokken en ligt van de zon te genieten, ik lig in mijn luie zetel onder de luifel .In de namiddag krijgen we een onweer maar geen regen het zonnetje gaat soms weg maar niet voor lang, ergens moet het goed regenen, maar hier blijft het mooi weer.

    Vanavond mijn laatste brood opgegeten was te laat om nog naar de winkel te gaan , deze was al dicht, hier sluiten de winkels om 17.00 uur.

    Dan morgen vroeg maar brood gaan halen in het dorp want op de camping is er geen te krijgen.

    Na het eten nog een wandeling gemaakt naar het dorp Opocno, vanavond nog even het verslag bij geschreven terwijl Olga een kaartje legt.

    Rond 23.30 uur gaan we slapen.

    Donderdag 7 juni

    Opgestaan om 6.45 en ons eerste werk onze hygiëne, daarna even naar de winkel gereden om brood te halen want we hebben niets meer om te eten.

    Op het pleintje is er markt waar wij eens langs lopen, was niet zoveel, enkele groente kraampjes en dan verschillende kraampjes met kleren, maar niets bijzonders.

    Dan maar terug naar de camping om daar dan ons ontbijt te nemen.

    Na het ontbijt rommelen we wat op en ledigen we het toilet en het vuil water. Hebben ook nog het vers water ton leeg gemaakt want op een van de vorige campings hebben we zand mee in de waterton getankt; deze eerst leeg gelaten en uit gekuist daarna terug gevuld.

    Nu kunnen we vertrekken het is ondertussen 11 uur.. We zijn nog maar enkele km verder of het word donker en zien we in de verte bliksemschichten en horen we het donder.

    Het begint te regenen, zoals het er naar uitziet is het voor de ganse dag, onderweg op sommige plaatsen heeft het niet geregend en als we willen zeggen dat het voorbij is begint het opnieuw, het is alsof we de regen achter ons aan slepen, overal waar we komen begint het te regenen.

    Wij gaan richting Jesenik onderweg komen we langs mooie plaatsjes , rond de middag stoppen we om wat te eten op een pleintje in een dorp ook hier begint het te regenen en nog goed ook, maar na een tiental minuutjes stopt het.

    Verder onderweg passeren we een ski lift waar we een koffie drinken. Ook hier begint het weer te regenen.

    Juist voor Jesenik in het dorp Bobrovnic stoppen we op de camping Kemp Bobrovnic, na ons ingeschreven te hebben en betaald 358,- kronen zoeken we ons een plaatsje, is niet moeilijk de ganse camping is voor ons alleen. Enkel zijn er een vijftig tal kinderen die in de bungalows logeren, niemand anders te zien op zulke grote camping .

    Het houd eindelijk op met regenen.

    Wij doen even een inspectie van het sanitair, oei niet al te netjes onder houden,oud en versleten maar ja , we kunnen ons behelpen in de MH.

    We eten en doen een kleine wandeling en gaan nog een koffie drinken in de kantine.

    Onder tussen is het 21.30 en gaan terug naar de MH.

    Hier zoek ik nog wat op waar we morgen naar toe rijden en werk mijn verslag nog wat bij , Olga legt zoals elke avond nog een kaartje en daarna een douche en gaan we slapen.

    Vrijdag 08 juni

    Opgestaan om 7.30 na de ochtend hygiëne en ontbijt vertrekken we richting Jessenik.

    Onderweg komen we een bordje tegen met daarop dat er bronnen zijn, zoals we ons Olga kennen rijden we daar naar opzoek.

    Aan gekomen boven op de berg kunnen we ons parkeren op een parking maar bij het stoppen zie ik dat de temperatuur van de motor tamelijk hoog is, ik ga kijken onder de motor kap en zie geen water meer in het bijvul bakje van de radiator en zie onder de wagen dat er een lek is en nog geen klein beetje, na controle lijkt het van de waterpomp te komen ja dan maar water bijvullen en na 7 liter is het reservoir vol .

    Dan maar Touring gebeld en gezegd dat we met panne staan in Lipova Lazne.

    Ze zullen een depannage wagen sturen , na een telefoontje van de depannage zouden ze rond 14.00 uur daar zijn. We hebben nog even tijd voor een wandeling , na op een terrasje een koffie gedronken te hebben gaan we terug naar de MH om ons middagmaal te nuttigen.

    Onder de MH staat terug een plas water.

    Na onze maaltijd nog even de afwas, Olga was juist begonnen komt de depannage wagen aangereden het is 13.00 uur.

    De depanagewagen is natuurlijk te klein om er eentje van 7,5 meter er op te zetten en nog eens te hoog want achteraf blijkt dat we onder een brug door moeten die maar 3,5 m hoog is en de MH zelf is al 2,75 m hoog

    Dan maar zelf rijden tot aan de garage.

    Na terug water bijgevuld te hebben rijden we naar Sumperk naar een Fiat garage, onderweg vullen we nog eens water bij en de temperatuur blijft goed dus geen probleem.

    Bij de garage aangekomen na ongeveer 50 km.

    Vertellen ze ons dat ze pas maandag aan de wagen kunnen beginnen en dat hij misschien dinsdag klaar is.

    Nog eens gebeld met Touring en alles uitgelegd . Omdat de mobi pas kan hersteld worden na het weekend mogen we kiezen tussen een huurwagen of een hotel om te overnachten.

    Dan maar een huur wagen zo kunnen we nog ergens naar toe rijden om wat te bezichtigen in de buurt.. Het is ondertussen 14.30 uur.

    Om 15.30 nog een telefoontje van Touring dat ze op zoek zijn naar een huurwagen en dat ze ons terug zullen bellen.

    We besluiten even naar de winkel een 500 m verder wat broodjes te halen voor vanavond te eten.

    Om 16.25 krijgen we een telefoontje van Touring dat ze op het moment nog geen auto gevonden hebben en dat ze waarschijnlijk eentje in Brno moeten gaan zoeken , ze vragen of ik misschien niet even in de garage kan vragen of zij geen vervang wagen hebben , zij konden het niet uitgelegd krijgen, in de garage verstaan ze geen Engels of Frans en spreken enkel Tsjechjes. Touring zou terug bellen na 10 minuten. Wij haasten ons terug naar de garage en komen er aan om 16.35uur en zien dat de deur van de showroom dicht is en al de wagens weg zijn, in de hersteldienst zelf is nog juist de persoon van het werkhuis aanwezig maar deze is alles aan het afsluiten, ik vraag hem of hij misschien een huurwagen heeft tot maandag maar hij antwoord mij dat ze geen vervang wagens hebben , ik vraag hem of er in de buurt misschien een verhuur bedrijf is van wagens maar krijg een nee als antwoord. Pech.

    Terug van af.

    Dan maar wachten tot Touring belt. Na tien minuten belt Touring en ik geef hun het nee antwoord van de garage en doe ook mijn beklag dat deze mensen niet zo geïnteresseerd zijn in het herstellen van de wagen, ze hebben nog geen enkel gegevens opgevraagd van de wagen, anders hadden ze toch al de vervang stukken kunnen bestellen, indien ze die niet in voorraad hadden, tenslotte de wagen is al van 1991 en zou best kunnen dat ze geen onderdelen in stok hebben.

    Maar nee, niks vragen ze, maandag zullen ze er naar kijken en misschien is hij dinsdag hersteld.

    Touring ging eens nazien wat ze eventueel konden doen.

    Dus nu wachten we op een telefoontje van touring naar een oplossing.

    Het is nu 17,35 uur en we wachten Olga maakt ondertussen het avond eten klaar.

    Telefoontje van Touring om 17,45uur morgen kunnen ze een huurwagen brengen eerder is er geen vrij, dat is al een goed begin en ze zouden morgen nog eens naar de garage bellen om er wat spoed achter te zetten.

    Dus ze gaan ons nog laten weten om hoe laat de wagen er zal zijn.

    Rond 18.30 telefoon , een dame die vraagt of ik Frans spreekt verteld me dat ze morgen een wagen voorbij zullen brengen rond 11.00 uur en dat het een Skoda Fabia is.

    Ok nu weten we wat en hoe dus we besluiten dan maar de fiets vanavond te nemen om eens de stad te gaan verkennen, we hebben opgemerkt bij het winkelen dat het niet al te veel bergop is.

    Maar eerst nog wat water bijgevuld, want de MH kan hier niet blijven staan er is bewaking in de nacht en er loopt een hond rond die bij het minste beweging of geluid begint te blaffen verteld ons de vrouw die de bewaking doet. Het is misschien beter aan de andere kant van het gebouw de MH te plaatsen, dus dat dan maar gedaan.

    Dan de fietsen van de drager en hop een toertje doen.

    Na onze tour door de stad komen we terug aan de MH en daad werkelijk de hond zet zijn keel open zolang hij beweging ziet.

    Ik monteer de fietsen terug op de drager en gaan dan nog een wandelingetje doen om Triksi zijn avond behoefte te laten doen en onder tussen ons beetje huisvuil ergens in een vuilbak te deponeren.

    Als we terug aan de MH komen begint die hond weer zijn stem te verheffen. Goed dat we ons aan de andere kant van het gebouw geplaatst hebben .

    Onder tussen dat Olga de reis tas voor morgen inpakt schrijf ik mijn verslag.

    We hebben besloten om morgen met de auto een trip te doen en ergens te overnachten in een hotel of op een camping in een bungalow die zijn hier overal te vinden.

    En nu een douche nemen en slapen.

    Zaterdag 9 juni ’07

    Op gestaan rond 7,30 uur gewassen en gegeten en dan maar wachten tot de vervangwagen komt, iets voor 11 uur is hij er het is een Skoda Fabia met een rood kleurtje.

    Na de nodige formaliteiten breng ik de chauffeur naar het station want hij moet terug naar Brno.

    Terug bij de MH laden we alles in voor onze trip van twee dagen met overnachting.

    We vertrekken rond 12 uur, rijden langs de winkel om een paar broodjes uit te halen om deze middag wat te eten.

    Onderweg naar Petrov stoppen we om wat te eten en rijden na een half uurtje verder wij gaan opzoek naar een camping in de buurt maar vinden ze niet wel staan er enkele caravans bij een gewoon huis, maar meer is er niet te vinden.

    Wij rijden verder naar Jindrichov daar over de 369 naar Olsani van daaruit over de 11 naar Bukovice dan over de 44 naar Stity onderweg naar Stity stoppen we om er iets te drinken maar door mij achter uit te parkeren langs de weg rijd ik achter op een ijzer dat schuin uit de grond steekt in het hoge gras , ik kan niet meer voor of achteruit, de auto hangt als het ware van de grond achter links.

    Aan de overkant van de weg zijn ze hout aan het zagen, we gaan er enkele balkjes halen om de wagen er over te laten rijden maar het lukt niet, er waren al twee Tsjechen komen helpen maar het lukte niet tot ik de wagen omhoog krikte en er plankjes en balkjes onderstak tot het ijzer de wagen niet meer raakte en zo over balkjes en plankjes zou rijden met het linker achterwiel , gelukkig lukte het nog ook en konden we na mij een beetje gewassen te hebben in de rivier die er juist naast liep, iets gaan drinken (gezweet dat ik heb), de wagen was achteraan ligt beschadigd, zullen wel zien wat de verhuur firma ons aanrekent.

    En dan naar Jedli , Drozdov, Pivonin, Zabreh dan over de 44 naar Mohelnice van daar over de 444 naar Unicov en zo naar Sternberk waar we opzoek gaan naar de camping met de zelfde naam, wij wilden een huisje huren om te overnachten maar alles was volzet om dat er in Sternberk een zang wedstrijd zou door gaan dit weekend en er meer dan 5000 deelnemers waren.

    Dus alle pensions en hotels zaten vol.

    Misschien was er nog iets vrij een beetje verderop in een pension volgens de uitbaatster van de camping ze zou even bellen.

    Na het telefoontje wist ze te vertellen dat er nog één kamer vrij was voor twee personen , dus wij er naar toe, was niet zover 500 m.

    Na de formaliteiten alles naar de kamer gebracht en een lekkere douche genomen en dan iets eten, lekker gegeten, nadien nog een koffie en een slivovich.

    Rond tien uur nog een wandelingetje gemaakt met Triksi en nog eventjes in de bar een slaapmutsje gedronken daarna ons bedje in.

    Zondag 10 juni

    Rond 7.30 uur opgestaan een lekkere douche en een ontbijt dat inbegrepen was.

    We vertrekken rond 9.30 uur en maken nog een mooie tour, mooie plekjes tegen gekomen.

    Onderweg eten we in de avond in een soort weg restaurant, zeer lekker gegeten en dat voor maar 180 kronen.

    Daarna rijden we terug naar de garage om in de MH te slapen. Een douche genomen en nog een wandelingetje gemaakt en dan ons bedje in.

    Maandag 11 juni

    S’morgens op gestaan om 06.00 uur na onze ochtend hygiëne eens in de garage gaan kijken rond 06.30, ik mag de MH binnen rijden wat ik ook doe.

    In de garage kijkt de mechanieker naar de motor en zegt dat de waterpomp kapot is, maar dan komt het probleem hoe kunnen ze er aan want de brug waar hij opmoet is te klein en een andere heeft hij niet, probleem ze kunnen hem niet herstellen.

    En nu, vraag ik hem , hij haalt zijn schouders op en doet teken met zijn handen dat de brug te smal is en de MH te breed.

    Ja en, wacht of zoiets zegt hij en gaat naar zijn bureel komt terug met een andere persoon en deze vertelt mij, in zijn beetje engels dat hij kent, dat ze de MH niet kunnen herstellen maar dat de patroon een oplossing zoekt en dat hij in 15 minuten terug is .

    Na een kwartiertje komt hij terug en zegt dat ik hem met de MH moet volgen naar een andere garage waar het wel kan.

    OK wat water bijgevuld en ik erachter aan.

    2 km verder stoppen we aan een garage, hier komt de garage houder naar ons toe en kijkt ook eens naar de motor samen met een werknemer, ja de water pomp moet vervangen worden , ik mag de MH aan de kant zetten en ze zullen er woensdag aan beginnen dan is hij donderdag klaar.

    Ja jong, weer een paar dagen wachten , maar er is een ander probleem de poort gaat s’avonds dicht en kunnen we niet in de MH blijven overnachten.

    Hij wil ons een vervang wagen geven tot donderdag, nee dankjewel we hebben er eentje.

    Hij vraagt om binnen te komen om mijn adres en telefoon te noteren zodat hij mij kan verwittigen als de MH klaar is.

    Na de papieren ingevuld te hebben met de gast die Engels spreekt komt de baas terug en zegt wat tegen de gast deze vertaalt dat ze dinsdag kunnen beginnen aan de MH want de pomp zou dinsdag binnen komen en dan zou de MH klaar zijn dinsdag avond of woensdag morgen ten laatste.

    Toch nog wat goed nieuws 1 dag vroeger klaar..

    Dus wij te voet opstap om de huur auto aan de vorige garage te halen want die kwiet van de Fiat garage is er vandoor, nog thans had hij belooft om mij mee te nemen voor de huur wagen te komen ophalen. Nu zover was het niet ik had het op de gps gezien en het was maar twee km.

    Ginder aangekomen de auto in en terug naar de andere garage.

    Hier alles weer ingeladen voor twee dagen want we moesten weer ergens een onder komen vinden voor enkele dagen.

    Na alles nog eens nagekeken te hebben of we niets vergeten waren, zijn we tegen over nog een tas koffie gaan drinken, het was onder tussen half twaalf en de garage houder en zijn personeel waren ook gaan eten in het restaurant tegen over.

    Na onze koffie vertrekken we naar de camping Opoco waar we de vorige week waren, op deze camping was er een zwembad en enkele bungalows, het was al enkele dagen lekker warm geweest en zou nog blijven, dus wat luieren aan een zwembad zat er wel in.

    We hadden op voorhand gebeld naar de camping of er iets vrij was, er was nog plaats in een klein huisje voor vier personen en konden we hebben voor tweehonderd kronen.

    Ginder aan gekomen, eerst naar het dorp om wat broodjes te halen en nog wat groenten, daarna melden we ons aan op de receptie, ze herkenden ons van de vorige week, ze vertelde ons dat de bungalows allen verhuurd waren maar dat ze nog wel de huisjes had waar je kon slapen en de volgende dag zouden de bungalows vrij komen.

    Wij naar de huisjes, och nee het waren oude wijn tonnen die omgebouwd waren in slaap gelegenheden, je kon er met vier inslapen maar dat is het dan ook, binnen gaan, links en rechts twee bedden boven elkaar in het midden nog geen halve meter breed.

    Maar voor ons twee en Triksi ging het juist, op de onderste bedden konden we ons materiaal leggen en in de bovenste konden we slapen.

    De etenswaren konden we in de koelkast in de keuken kwijt, waar er kook gelegenheid was dus alles wat we nodig hadden was er.

    Na alles wat opgekuist te hebben en de matrassen buiten gelegd om te verluchten, zijn we eerst het zwembad ingedoken, het water was wel fris maar eens er in, was het zalig,.

    Daarna hebben we ons verder geïnstalleerd voor zover we plaats hadden in ons tonnetje.


    Olga heeft daarna ons avond maal gemaakt en hebben we lekker gegeten. Wij hadden alles van eten mee gebracht want de koelkast van de MH konden we niet laten opstaan tot we terug kwamen. En op de camping hadden we toch een koelkast waar we onze etenswaren konden in bewaren.

    Daarna nog een wandelingetje gemaakt en iets gaan drinken in de cafetaria, daarna ons tonnetje in om te slapen.

    Slapen ja Olga wou dat het licht bleef branden want het was wat aan de nauwe kant, maar door de warmte die de lamp afgaf en in zo een kleine ruimte was het veel te warm om te slapen. Dus dan het licht toch maar uit, aan de achter kant was er een klein raampje en hier door kwam er wat licht van de straat verlichting dus het was er niet echt pikke donker, en nu proberen te slapen.


    Olga was even daarna al in slaap maar ik nog niet, ik had last weer van mijn vinger gekregen die mij zo pijn deed dat ik niet wist hoe te gaan liggen en dan had ik nog niet zo veel plaats.

    Slapen, waker, slapen, waker zo de ganse nacht, af en toe de deur open gezet om dat het te warm was,

    Dinsdag 12 juni

    Om half zes waker en het was er weer zo warm dat we beiden zijn opgestaan en even buiten gaan rond wandelen zijn en eens naar het toilet geweest terwijl de deur laten openstaan en nu was het er fris in.

    Terug ons bedje in en om negen uur zijn we wakker geworden, dat was het langste wat ik geslapen had die nacht.

    Op gestaan een douche en dan achter broodjes in het dorp.

    Na gegeten te hebben en wat opgeruimd , eens lekker gaan zwemmen.

    Nog wat lui lekker op het zonnetje gelegen , opeens telefoon om 14.30 , het was de garage de MH was hersteld en we konden hem terug komen halen.

    Liefst voor 17.00 uur want dan was alles gesloten.

    Het zou ons 9700,- CZ kronen kosten als we contant betaalde en als we geen factuur wilden, anders kwam er nog eens 20% bij.

    Dus wij in alle ijl onze spullen pakken en de camping betalen, normaal dus 200 kronen ik gaf 200 kronen en ze gaf mij 100 kronen terug is goed zo zij ze, allee meegenomen dus.

    Alles pakken en zosnel mogelijk vertrekken want we moesten nog 97 km rijden en het was ondertussen al vijf na drie.

    Na een snelle rit, zijn we aangekomen in SUMPERK om 16.25 uur maar eerst nog geld afhalen en de wagen tanken want deze bleef aan de garage staan en kwamen ze een van de volgende dagen ophalen, had ik ook al voor gebeld.

    In de garage was nog de Engels sprekende gast aanwezig die mij uitlegde wat werk ze gedaan hadden en dat hij er 8 uur aan gewerkt had, want het was een moeilijke klus geweest, je kon er bijna niet bij en er waren verschillende onderdelen die moesten verwijderd worden om er bij te kunnen.

    Maar alles was goed verlopen en ze hadden ook al een test rit gedaan en de motor bleef op temperatuur.

    Betalen en weer alles over laden in de MH, daarna de huurwagen een beetje uitgekuist en nog gauw ruitenwissers vervangen op MH voor 370 kronen .

    Om vijf uur reden we van de garage weg, richting Sternberk naar de camping waar we enkele dagen voordien ook waren geweest en dit was maar een vijftig tal km ver en was in de richting dat we onze reis wilden verder zetten.

    Ginder aan gekomen was het dezelfde vrouw die ons over enkele dagen door verwezen had naar het pension even verder, ze herkende ons en vroeg of alles nu in orde was met de MH.

    Na ons ingeschreven te hebben ,we zouden twee nachten blijven en afgerekend te hebben 504,-CZ kronen (met 36 kronen korting met ACSSI Kaart)dat viel mee.

    Een plaatsje zoeken en iets gaan eten in de kantine , was niet veel te krijgen dus dan maar frietje met een braadworst.

    Het smaakte want we hadden honger.

    Dan een lekkere douche en nog even wandelen met Triksi, tasje koffie en dan slapen., terug in ons eigenbedje, heerlijk.

    Woensdag 13 juni

    S’morgens opgestaan om 08.30 heerlijk geslapen, ochtend hygiëne en koffie en een broodje.

    Vandaag is er gepland om de was te doen, Olga heeft vier wasmachines nodig om alles weer netjes en proper te krijgen.

    Het weer zit wat tegen de eerste was bijna droog begint het toch niet te regenen zeker, alles binnen halen tien minuten later gedaan met regenen terug op de draad gehangen, natuurlijk duurt het nu wat langer eer de was droog is want het is nu wat vochtiger als voorheen.

    Dus vandaag was het een was dag, ik heb lui in mijn zetel gelegen en af en toe een babbeltje met onze Nederlandse buren gedaan.

    S’avonds na het eten nog een wandelingetje gemaakt en een koffie gedronken in de kantine. Op onze wandeling komen we tot de vaststelling dat er op 100 m van de camping een zwembad is , maar het is in een betonnen bassin met gewoon water uit het riviertje dat er naast stroomt, dus daar gaan we zeker niet in, het water is niet helder en proper.

    Olga gaat Triksi nog een bad geven en dan nemen wij nog een douche en kruipen tussen de fris gewassen lakens.

    Donderdag 14 Juni

    Opstaan de gebruikelijke hygiëne en de maag vullen met pannenkoeken , geen brood meer en het is drie km tot bij de bakker.

    Alles wat opgeruimd en klaar om te vertrekken, we gaan vandaag naar Sternperk, rijden langs schilderachtige wegen met kronkelende wegen, S bochten, bergop, bergaf, mooie uitzichten.

    Aangekomen in Sternperk ligt de camping juist naast het gemeentelijk open zwembad.

    Bij de receptie ingecheckt en naar ons plaatsje, op vier percelen elk voor een caravan of zes staan er Engelsen verspreid.

    Op ons stuk waar ik nog plaats gevonden had aan de rand staan 3 pick-ups, 2 phorche Carera en 2 caravans Hobby met dubbele as dus extra grootte.

    Op een ander perceel staat 1 zulke grootte caravan plus een pic-up en nog een bestelwagen wasmachine en droogkast huishoudelijk model..

    Op het perceel naast ons staan 2 grootte caravans 2 pick-ups, wasmachine, droogkast, boksbal, een home trainer met gewichten, een scwat, en een hoop matten en andere rommel, juist op de rand naast de weg staat er nog een MH van een CZ, dus hier was geen plaats voor nog iemand bij te gaan staan.

    Op het vierde perceel stond er 1 grootte caravan een Bently en een pick-up, en in het hoekje een Nederlander met zijn auto en een vouwwagen(aanhanger met vouwtent)

    Schouw tot en met door de Engelsen met al hun wagens en bijhorigheden. Wij gaan net buiten de camping om de hoek iets drinken en Olga heeft geen goesting om nog eten te maken, we gaan terug naar de MH, wij doen een praatje met het Nederlands echtpaar rond de 50+ en nemen daarna een douche en maken een wandelingetje naar de stad waar we nog wat geld uit de muur halen en gaan in een restaurant buiten op het terras iets eten.

    Na nog een kleine wandeling komen we terug op de camping de Nederlanders spreken ons aan en vragen om even bij te komen zitten, wij praten tot in de late uurtjes, middernacht en besluiten om toch maar eens te gaan slapen.

    Vrijdag 15 juni

    S'morgens na het ontbijt ruimen we alles op en vertrekken naar Stramberk, volgens de Nederlanders zou het de moeite zijn om dit stadje met zijn burcht toren te bezoeken.

    Het is echt een mooie stadje met mooie huisjes, de wandeling naar de toren is wel klimmen maar aan de toren gekomen kun je de toren nog eens beklimmen mits 20 kronen dus wij naar boven het zijn vermoeiende trappen en dan nog zoveel, maar eens boven , loont het de moeite je kan rondom genieten van mooie vergezichten. Nadien kunnen we langs de andere kant van de toren naar beneden en komen terug op het markt plein met zijn kraampjes en terrasjes, op een ervan eten we iets en besluiten daarna om nog een wandeling te maken in het park waar we de MH parkeerde , weer klimmen maar ook dit loonde de moeite eens boven konden we weer genieten van het mooie uitzicht , onderweg komen we ook nog grotten tegen waar je naar binnen kunt en aan de andere kant uitkomt, ik ben er binnen gegaan maar ben er aan de andere kant toch maar niet naar buiten gekropen het was er nat en de bodem was glad en je moest over de rotsen klimmen, was eigenlijk wel wat gevaarlijk.

    Dan zijn we de zelfde weg maar terug naar beneden gegaan.

    Terug bij de MH, onder tussen was het drie uur, we vertrokken richting Roznov Pod Radhostem, onder weg in Ostravice stoppen we aan de bus statie waar er naast de weg verschillende kleine winkeltjes staan het eerste was een dieren zaak en Olga wou wat shampoo voor Triksi kopen met dat ze wou uitstappen sluiten ze de winkel en vertrekken, het is rond 15.30.

    Olga gaat even wandelen met Triksi om eens te gaan kijken aan de info borden ik bekijk de landkaart nog even en rijd dan verder tot op de andere hoek van de parking waar Olga de info borden met landkaart en foto’s van de omgeving aan het bekijken is , naast ons stapt een vrouw met pet flessen van coca cola gevuld met rode en witten wijn in haar auto, zij komt uit het laatste kraampje op de parking juist achter de MH, wij bekijken elkaar en vragen ons af wat dat wel mag zijn.

    Wij dat winkeltje binnen en zien tot onze verbazing dat je hier wijn kunt kopen die afgetapt word in allerhande lege pet flessen. Ik vraag of we een glaasje wijn kunnen kopen om hier te drinken en zij tapt ons een glaasje witten wijn af van het vat, 15 kronen voor 20cl.

    Wij gaan buiten aan een tafeltje zitten en proeven van de wijn, hij is nog lekker ook. Wij besluiten wat van deze wijn mee te nemen, ik het winkeltje terug binnen en vraag of ik van deze wijn mag kopen , ze haalt van onder de toonbank twee flessen naar boven een van 1,5 liter van een soort water en de ander een 2 liter fles, ik wijs op de 1,5 l fles en ze weegt eerst deze fles af op een weegschaal op de toonbank en zet de weegschaal op nul daarna tapt ze de fles vol en zet deze terug op de weegschaal en tikt de prijs in per ???? ik zie de totaal prijs van 72 kronen staan en deze vraagt ze me ook, ik betaal en terug bij Olga vertel ik haar dat men hier de wijn niet per liter koopt maar per kilo, ze gelooft het niet en wij gaan terug binnen, deze keer willen wij ook de rode wijn eens proberen, de vrouw achter de toonbank schenkt ons in twee kleine glaasje van de twee rode soorten wat in om te proeven, eentje was wat aan de zoete kant en de andere viel wel in onze smaak. Olga nam een glaasje rode wijn van 10cl en betaalde 7,5 kronen. We vroegen ook nog eens te mogen proeven van de duurste witte wijn die er was en kregen ook hier van een proevertje Olga vond deze extra lekker en wou ook hiervan een fles, maar dan geen 1,5 l

    Ze haalde een kleine fles van een soort plat water onder de toog vandaan van 75 cl, ok die nemen we , weer de lege fles op de weegschaal en dan vullen, daarna weer op de weegschaal , alsjeblief 51 kronen. Na onze wijn te hebben gedronken vertrekken we verder.

    Wij nog wat aan het napraten over de wijn verkoop per kilo, verderop de politie, jaja aan de kant, ai ik had ook een klein glaasje wijn gedronken.

    De politie man komt naar ons toe en zegt vriendelijk goedendag en vraagt onze paspoorten die ik hem dan ook geef, hij gaat er mee naar de achterkant van de politie wagen en blijft een hele tijd bezig met een toestel, welk kan ik niet zien het duurt wel even dan nog even naar de voorkant van de politie wagen waar zijn collega met iets bezig is, na een vijftal minuten , in totaal is hij toch wel tien minuten bezig geweest met onze paspoorten komt hij terug en zegt Ok je mag verder rijden en groet ons nogmaals.

    Raar dat men zolang bezig is om de paspoorten te controleren.

    Maar niet gemopperd gelukkig niet moeten blazen want ik had ook enkele malen geproefd van de glaasjes wijn die Olga genomen had.

    Een beetje verder stoppen we aan een restaurantje om een koffie te drinken en rijden nadien verder naar Roznov P.R.

    Aan gekomen op de camping daar installeren we ons en Olga begint aan het avond eten onder tussen was het al 20 uur.

    Ik ga even een babbeltje slaan met een Duitser ook met MH, een van de eerste die we tegen komen in Tsjechië.

    Hij vertelt me dat er hier in R.P.R een mooie open lucht museum is van vroegere gebouwen uit Tsjechië.

    Na onze maaltijd nog even nagenieten van een koffie en een borreltje , dan een douche en onder de wol.

    Zaterdag 16 juni

    S’morgens op gestaan met lawaai van rollende ijzeren buizen.

    Even buiten kijken, op het zwemdomein naast ons zijn ze een tent aan het op stellen.

    Wassen en wat eten, daarna brengen we een bezoek aan het openlucht museum.

    We mogen enkel met de Triksi zonder muilband in het watermolen museum en het berg dorp museum binnen , in het stadscentrum museum mogen we met Triksi zonder muilkorf niet binnen en moeten voor hem nog eens 40 kronen bijbetalen, in totaal betalen we 260 kronen.

    Het was echt de moeite om dit te bezoeken , alle huizen waren uit ganse bomen gebouwd, en volledig uit hout tot de dakbedekking toe, volgens mijn berekening kom je met 200 bomen niet toe om er zo eentje te bouwen, toch de ietwat grotere.

    Om vijf uur zou het sluiten dus wij waren juist op tijd rond.

    Daarna zijn we nog eens tot het stads plein gewandeld om opzoek te gaan naar een winkel maar komen tot de conclusie dat de winkels al dicht waren vanaf 13.00 uur, dan zijn we maar langs het stadspark terug naar de MH gewandeld.

    Onderweg komen we een tennisplein tegen waar er een soort openlucht restaurant was.

    Met BBQ en een bakoven.

    Omdat we honger hadden en geen brood meer, zijn we hier wat gaan eten, lekkere goulash op CZ manier dus eerst vlees in de kom af wegen en daarna de saus erover, je kon er brood zoveel als je wilde bij nemen.

    Wij namen mes en vork om te eten maar de man achter het buffet maakte ons duidelijk dat we met een lepel moesten eten, dus dan zomaar gedaan.

    We hebben lekker gegeten voor 100 kronen voor twee portie. En dan nog eens 25 kronen voor een Cola.

    Onderweg naar de MH passeren we het zwembad hier was er een toeloop van jonge mensen want van avond om 20.00 uur begon er een openlucht concert. De tent van het orkest staat met de rug tegen de camping, dat word weinig slaap vannacht.

    Wij drinken nog een koffie en praten nog wat na over ons bezoek aan het museum, de muziek valt nog wel mee alleen verstaan we er niets van wat men zingt, als Olga terug komt van de douche stopt de muziek rond 23.00 uur en gaan de jonge lui ervandoor, gedaan dus dat valt dan nog mee. Ik ga ook een douche nemen maar hoor dan dat ze wat ze van morgen opgebouwd hebben terug beginnen af te breken, dat word dan nog wat gerommel met buizen vannacht. We kruipen maar tussen de lakens.

    Zondag 17 juni

    Om0800 uur opgestaan.

    Al bij al viel het lawaai nog mee, hebben goed geslapen.

    Vandaag gaan we verder trekken, het word weer lekker warm vandaag zo te zien. We rijden langs binnen wegeltjes zo rijden we door kleine dorpjes waar het mooiste te zien is van dit land.

    We rijden naar Napajedia.

    Onderweg passeren we mooie dorpjes en landschappen, echt een mooie streek hier in Tsjechië.

    We stoppen in Hranice waar er grotten te bezichtigen zijn wij doen een mooie wandeling door het park van het plaatselijk kuuroord en komen zo aan de grotten, maar we mogen er niet in met Triksi dus gaan we maar terug naar de MH. Spijtig had graag de stalagmieten wel willen zien maar ja niet met de hond dan gaan we ook niet.

    Onderweg komen we aan de plaatselijke bron, stoppen en gaan een bus van vijf liter vullen aan de bron, terug in de MH proeven we van het water het is bruisend en tamelijk zout ,we vinden het echt niet lekker om te drinken, toch komen er hier veel mensen flessen vullen voor thuis. Is niet voor ons zo zout water te drinken is misschien goed om er een bad mee te nemen maar om te drinken , nee danke.

    We stoppen in de avond op camping Pahrbek in Napajedia.

    Juist aan de ingang van de camping is een kart baan in open lucht er zijn enkele karts aan het rijden en maken een hels lawaai, ik vraag of dit lang duurt aan de receptie maar deze verstaat weinig of geen Duits en knikt van ja, dus dan maar afwachten.

    Wij zoeken een plaats maar er staat op de mooie plaatsjes nog lang gras en aan het water is het gras kort maar staan we in open veld, maar aan gezien het al wat later is staat de zon al laag en is het nog te doen, voor de warmte. De karters zijn het moe om rond te snorren en het lawaai stopt, is nu wel wat rustiger ,buiten ons staat er niemand op de camping enkel een paar huisjes zijn bezet.

    We steken de BBQ aan en drinken een aperitiefje, nadien eten we nog eens thuis.

    We maken nadien nog een wandelingetje om Triksi zijn plasje en kakje te laten doen.

    Aan het meer zitten verschillende vissers op karper te vissen.

    Nadien drinken we nog een koffie en praten nog wat na over de afgelopen dag

    We nemen een douche in de MH, want de douches van de camping zijn betalend en is wat aan de verouderde kant, de toiletten daar en tegen zijn deftig en proper en dan tussen de lakens.

    Maandag 18 juni

    Het belooft weer een warme dag te worden het zonnetje straalt knal voor ons en het is al goed warm en het is nog maar 07.30 uur. We verplaatsen ons tussen de bomen waar ik een plaatsje gevonden heb waar het gras wat korter is. We eten en ruimen daarna op en vullen onze voorraad verswater bij en trekken weer eens verder.

    Onze reis gaat richting het Lipno meer. Zoals steeds nemen we binnen wegen en rijden langs Hodonin, Breclav naar Dorni Vestonice om het meer over te steken naar Stradhotin.


    Onderweg passeren we zoals steeds mooie dorpjes en landschappen in het plaatsje Lednice stoppen we op het pleintje aan het info kantoor er staat op de parking nog een MH met De eerste Belgische nummerplaat die we zien op onze ganse door reis door Tsjechië tot nu toe. Er is hier een kasteel en een mooie park te bezichtigen, na wat inlichtingen, krijgen we te horen dat op maandag het kasteel gesloten is. Buiten op de parking komen de mensen van de andere Mh juist terug van een korte wandeling in het park.

    Na een korte begroeting vertellen ze ons dat het veel te warm is in het park en dat ze terug gekeerd zijn.

    We praten nog wat en drinken iets, na ander half uur gaan we ieder onze weg verder zetten, zonder dat we van het plaatsje iets gezien hebben.

    We komen rond 16 uur aan in Stradhotin op de camping Free Star, het is een kleine nieuwe camping vlak aan het meer er is een klein zwembadje waar we na ons te hebben geïnstalleerd gretig gebruik van maken, het is lekker verfrissend al is het maar een klein zwembadje amper 6 meter op 3 m en ovaal. Het is vrij nieuw aan gelegd zoals al de rest van de camping, wc en douches zijn in Containers. De douches zijn te betalen langs deze kant precies overal tot nog toe.

    Wij maken ons avondmaal klaar en drinken nadien nog een koffie om rond 20 uur een wandelingetje te maken in het dorpje. Op een terrasje drinken we nog een glaasje wijn en keren terug naar de MH.

    Na onze avond hygiëne kruipen we in ons bedje, het is nog warm in de MH.

    Maar slapen toch vrij snel in.

    Dinsdag 19 juni

    Vandaag rijden we richting het Lipno meer, over Znojmo, weer nemen we de binnen wegen door de kleine dorpjes.

    In Strimilov gaan we op de camping Autokemp Komornik-Strimilov, hier betalen we 260,- CZkronen, hij had zich misrekend toen ik hem om de prijs vroeg en later wanneer ik ging betalen vroeg hij of ik een rekening moest hebben en zij van niet, liet hij mij de normale prijs zien en deze was 274,- kronen.

    Er stond nog een Nederlander op de camping en dat was alles.

    De NL begroeten ons en vroegen van welke richting we kwamen.

    Na ons avond eten hebben we gezellig bij onze buren de avond door gebracht, deze wisten ons enkele goede campings aan te prijzen want zij kwamen al 15 jaar in Tsjechië, ook wisten ze ons te vertellen waar we op moesten letten in dit land.

    Het was een gezellige babbel, rond 0.30 zijn we gaan slapen de tijd was sneller gegaan als we dachten.

    Woensdag 20 juni

    Vandaag trekken we dan eindelijk naar het Lipno Meer we nemen afscheid van de NL en gaan nog een koffie drinken in de cantine, ook de NL vertrekken maar deze reizen de andere richting uit.

    We rijden via Jindricguv Hradec ,Trebon, Ceske Budejovice over Ceske Krumlov naar Frymburk, vandaar naar Autokemp Modrin in Lipno nad Vlatavou. Hier was het 470, kronen voor een nacht, we zijn nog wat verder gereden naar de camping Karlovy Dvory II maar dit was ver van de bewoonde wereld en was niet echt onze smaak om er enkele dagen te vertoeven, verder gereden tot autokemp Caravan Na Plazi, hier zou het nog gaan maar de mooiste plaatsjes waren ook bezet en ook de prijs was het zelfde enkel kon je hier op de asfalt staan, maar aangezien het zo warm was en de asfalt nog eens een warmte weerkaatste besloten we om terug te keren naar Lipno nad Vlatavou. Onze Moby had weer zijn kuren deze keer wilde de start motor niet aan slaan, na een klein half uurtje proberen lukte het ons en vertrokken we naar Lipno.

    Op de receptie op Autokemp Modrin was niemand meer aanwezig er stond dat men zich de volgende morgen kon aanmelden als er niemand meer was, dus dan maar een plaatsje gaan zoeken die wat schaduw gaf maar zoals verwacht waren deze allen bezet door tentjes en caravans. Er was nog plaats genoeg maar niet zo voor een MH, ze zijn nogal ongelijk, we hebben een gans uur rond gezocht naar een geschikt plaatsje, tot we maar besloten om eentje in het midden van de camping te nemen in volle zon , raar maar we stonden dadelijk pas zonder ook maar een blok te gebruiken.

    Het is een volledig vernieuwde camping met modern sanitair, douches en warm water zijn te betalen als ook wasmachine en droogkast.

    Omdat het al wat laat was geworden zijn we maar naar de kantine iets gaan eten, de prijs viel best mee, ik had een varkens steak gevraagd met champignons en groenten met frietjes, maar in de plaats daar van kreeg ik een steak met een spiegelei, de prijs was wel 100 kronen meer ik heb hem maar opgegeten nadien hebben we de rekening gevraagd en moesten we 504- CZkronen betalen.

    Nadien hebben we nog een kleine wandeling gemaakt en hebben we nog even met een Belg met MH een babbeltje geslagen, die juist achter ons was toe gekomen, raar koppel die graag een glaasje lusten te horen aan hun praat. Zij kwamen van Praag en vonden het de moeite om er naar toe te gaan al waren ze niet zo voor steden bezoek.

    Terug aan de MH hebben we nog een douche genomen en zijn tussen de lakens gekropen.

    Donderdag 21 juni

    S'morgens bij het opstaan scheen het zonnetje al goed om 07.00 uur, na de ochtend hygiëne en een broodje, luieriken we tot de middag om dan nog broodje met worst te eten, namiddag weer lui in onze zetel, maar buiten was het mij wat te warm en in de MH was het lekker fris dus ben ik maar op bed gaan liggen en heb een dutje gedaan.

    Een dagje van rust.

    Vrijdag 22 juni

    Na het ochtend ritueel plannen we een wandelingetje te maken naar Lipno Nad Vladoum.

    Veel was er niet te zien maar we hebben toch een mooie wandeling gemaakt, rond 13.00 uur terug aan de MH ons middagmaal genomen en nog wat geluierikt.

    S'avonds alles in gereedheid gebracht om S’morgens te vertrekken naar Seske Krumlov.

    Zaterdag 23 juni

    S'morgens vroeg opgestaan en na ons ochtend rutueel nog de toilet uitgedragen en verswater getankt.

    Vertrek naar Seske Krumlov. Juist voor Secke Krumlov even gestopt om naar de rafters en kajakken te kijken die over een water valletje moesten , dit lukte voor sommige best aardig maar het meren deel speelde op veilig en sleepte hun kano of rubberboot over de oever voorbij de waterval.

    In Seske Crumlov naar een parking gezocht en op parking 4 geluk was aan de andere kant van de stad.25 kronen per uur.

    Na een kleine wandeling van amper 300 m komen we aan de in gang van de stad over een klein bruggetje , hier stonden ze om de inkom te betalen 12 Euro of 300 kronen.

    De rond gang in Kerumlov was echt de moeite we troffen het dat we juist op dat ogenblik het jaar festival was. Het thema ging over de Middeleeuwen.

    Deze stad is echt wel de moeite om te bezichtigen en zeker met dit festival.

    We zijn in de late namiddag verder gereden naar Tabor.

    Juist voor Tabor op zoek naar een camping onze GPS stuurde ons weer ergens door waar je normaal niet met een MH door rijd, zonder natuurlijk een camping tegen te komen zou er ooit wel geweest zijn maar nu zeker niet meer. Dan maar verder tot voorbij Tabor daar was er nog eentje en ja hoor deze was er nog wel De camping noemt Autokemp Male Jordan.

    Niemand meer op de receptie maar je moet je de andere morgen dan gaan aanmelden.

    Dus dan maar een plaatsje gezocht. We staan er met een NL met caravan en een Fransman met MH.

    Omdat het al laat was 20.30 besloten we maar iets te eten in de plaatselijke kantine.

    Die was open tot 22.00 uur.

    Daarna zijn we nog een kleine wandeling gemaakt tot aan het kleine dorpje , maar er was niet veel te vinden.

    Terug aan de MH rond 22.30 hebben we een douche genomen in de MH omdat de douches gesloten waren en daarna ons bedje in.

    Zondag 24 juni

    S’morgens vroeg opgestaan kon niet meer slapen het was 06.00 uur.

    Heb wat koffie gezet en buiten even gaan zitten was wel fris maar aangenaam met het zonnetje dat al vroeg scheen.

    Olga is rond 08.00 opgestaan en na het ontbijt ben ik ons gaan inschrijven op de receptie, 2 nachten voor 728,- kronen plus nog eens 100 kronen borg voor de douche sleutels, krijg je terug nadat je de sleutels terug brengt bij vertrek.

    Daarna ons klaar gemaakt om een wandeling te maken naar de stad Trabor zou ongeveer 3 km zijn.

    Na een fikse wandeling berg op van een uur zijn we beneden in de stad,er zou daar een waterval van 18 m zijn, die was er wal maar geen water. Dan hebben we nog eens een half uur nodig om tot boven in de middenstad te komen op het markt plein.

    We hebben daar eerst een maaltijd genomen voor 270 kronen voor twee met elk een glaasje witten wijn.

    Na een rond wandeling door de stad en nog enkele terrasjes zijn we maar begonnen met de afdaling en terug weg naar de camping maar deze keer een kortere weg genomen en na één uurtje waren we terug aan de camping hier hebben we nog eerst een koffie gedronken in de kantine.

    Daarna eerst een douche. Om dan de BBQ aan te steken en terwijl deze tot zijn volle glorie brandde heeft Olga nog enkele kleren gewassen. Na een aperitiefje, een steak naar binnen gewerkt die Olga in de stad in een supermarkt had gekocht. Was niet bepaald aan de malse kant, maar ja, het had gesmaakt.

    Na nog een koffietje en een babbel zijn we ons bedje in gekropen rond 23 uur

    Maandag 25 juni

    Na onze ochtend hygeine ons klaar gemaakt om te vertrekken naar Praag.

    De weg die we genomen hebben was door kleine dorpjes en niet over de grote wegen, zo hebben we ook nog wat gezien van de mooie landschappen die dit land te bieden heeft.

    Rond Drie uur komen we aan op de Camping Kemp Sunny, na ons ingeschreven te hebben voor twee nachten, zoeken we ons een plaatsje, het is een nette camping met proppere en nieuwe voorzieningen.

    Men kan er vuil waterlozen en de chemische toilet ledigen in speciaal daar voor voor ziene putten en vers water in doe.

    Na ons geïnstalleerd te hebben maken we ons avondmaal want we willen nog naar de stad Praag om deze al een bezoek te brengen.

    Na ons avondmaal komen de eerste bezoekers van Praag terug, voor ons staat een Engels koppel met MH, en komen terug van Praag rond 17 uur de begroeten ons en na een kleine babbel hoe het was in Praag vertelde ik hun dat we nog vanavond een bezoek aan de stad wilde doen.

    Ze legde ons uit hoe we daar het beste konden naar toe gaan en gaven ons hun Metro ticketten van die dag , want die kon je gebruiken tot 24 uur. Met dank hebben wij deze aanvaard.

    Een dag ticket kost 80 kronen en voor Triksi als hij niet in een mand mee gaat kost dit voor enkele reis 20 kronen.

    We hebben dan maar tikketten bij gehaald voor de volgende dag en tevens ook voor Triksi voor deze avond en voor morgen.

    Rond zes uur vertrekken we naar de bus halte, de bus brengt ons tot aan het station van de metro hier komt om de zoveel minuten een metro aan die richting Praag rijd, na een twintig min komen we aan in Muestek midden in de stad Praag.

    Eens boven staan we in een laan van minstens 50 meter breed en 500 m lang, met voor ons het imposante gebouw waar het museum is in ondergebracht.

    Wij genieten van de pracht en de praal van deze stad.

    Overal ziet men terrasjes en toeristen van alle nationaliteiten.

    Rond een uur of half acht na dat we een kaart van Praag hadden gekocht gaan we op een terrasje een koffie drinken om daar de stad even te bestuderen hoe en waar we lopen.

    Rond acht uur begint het donker te worden en komt er hevige wind op steken, de wind word zo hevig dat op zeker ogenblik de paraplus ven het terras gaan vliegen, nochtans zat er een zware betonnen voet aan vast maar niets belette dit om de doek van de paraplu te gaan vliegen en de stokken omver vielen.

    Alles vloog in het rond we zijn snel naar innen gevlucht en gewacht tot de wind en regen wat ophield.

    Daarna hebben we nog meer dan een uur rond gewandeld in de stad en op verschillende plaatsen de mooie gebouwen aanschouwd.

    Rond half tien begon het terug te regenen en hebben we na wat te schuilen voor de regen besloten om terug naar de camping te gaan en morgen terug te komen om verder de stad te bezoeken.

    Na met veel gemak de metro en bus te nemen komen we aan op de camping.

    Alles is er rustig maar het begint terug te regenen en nog goed ook.

    Op eens horen we een gerommel buiten ik ga kijken één van de luifel stokken is verplaatst door de hevige wind, dan heb ik maar besloten om de luifel op te rollen.

    Na nog een koffie gedronken te hebben en een douche gaan we te bed om morgen vroeg op te staan, zodat we vroeg kunnen vertrekken naar de stad.

    Dinsdag 26 juni

    Van morgen bij het opstaan zag de lucht er niet te best uit maar na een half uurtje komt de zon er toch door. We vertrekken rond 8 uur naar de bus halte.

    Rond negen uur komen we aan in Praag.

    Rond de middag besluiten ergens iets te eten en zoeken ergens in de zij straten een klein restaurant waar wat volk zit, hier eten we voor 85 kronen, deze hield in een varkens kotelet met gratin aardappelen we namen er ook nog een cola bij.

    we betaalde 240 kronen zonder service er bij zij de dienster dus ook nog wat drinkgeld gegeven. Het is vandaag wel wat frisser dan gisteren de zon komt af en toe eens kijken maar er is veel wind en die is koud. We hadden wel iets warmer mogen gekleed geweest zijn, maar als we in het zonnetje lopen valt het nog mee.

    We besluiten om een stads rondrit te doen met een busje met een gids, de gids was een koptelefoon die in het Nederlands uitleg gaf over de stad en de gebouwen, dit kost ons 700 kronen voor een twee uur durende rit.

    Deze brengt ons met uitleg door het grootste gedeelte van de stad en daarna naar de burcht dat ons toch wel een heel eind wandelen uitspaart, hier hadden we spijtig genoeg maar een half uurtje om rond te gaan, dit is wel kort voor dit alles te aanschouwen.

    Bij terug komst aan de opstap plaats besluiten we ook nog een bootvaart te doen, onder tussen begint het wat te regenen, na even te schuilen stopt het en begeven we ons naar de aanleg steiger waar we ons inschepen voor een rond vaart van twee uur op de Moldou. Van op de boot hebben we een mooie uitzicht op de bruggen en de gebouwen. Ook de boottocht kost ons 700 kronen voor twee uur.

    Na de boot tocht besluiten we terug te keren naar de camping het is ondertussen 5.30 uur

    Terug op de camping rond 19 uur eten we nog wat en na een koffie gaan we rond 23 uur te bed.

    Woensdag 27 juni

    Vanmorgen ziet het er naar uit dat het weer iets beter gaat worden dan gisteren, het zonnetje komt kijken, maar toch is het fris.

    Na ons ontbijt en alles wat opgeruimd te hebben, gaat Olga nog eens met de stofzuiger door de MH.

    Onder tussen ga ik ons verblijf betalen voor twee nachten, dit kost ons 28 Euro dank zij de korting kaart van ACCSI.

    Na nog water getankt te hebben en de toilet geledigd als ook het vuil water vertrekken we langs binnen wegeltjes naar onze volgende bestemming.

    We passeren weer mooie dorpjes en landschappen onderweg stoppen we in een klein dorpje aan een restaurant om een koffie te drinken en besluiten ook om iets te eten.

    Hier eet ik een varkens neksteak met frietjes en tartaar, Olga een slaatje met gebakken kipfilet, drinken nog een koffie, alles voor 241 kronen, daarna zetten we onze reis verder.

    In de namiddag stoppen we om een koffie te drinken in een dorpje, de eigenaar verkoopt ook wijn van eigen makelij, van de Portugal druif volgens hem, wij nemen twee liter rode wijn, deze kost ons 60 kronen de liter.

    Dan zetten we onze trip verder en besluiten om de grotere wegen te nemen om sneller op onze bestemming te zijn. We rijden naar Strelske Hostice naar de camping Hostice, volgens de NL op de camping van …….. zou deze zeer goedkoop zijn, er zouden daar de kajakkers aan meren om te overnachten om de volgende morgen verder de rivier af te varen.

    Aan gekomen in Hostice is daadwerkelijk de prijs voor overnachting zeer laag 80 kronen en stroom nog eens 30 kronen, samen 110 kronen, onze laagste prijs voor één nacht op camping.

    De kajakkers zijn juist aangekomen en beginnen hun tentjes op te slaan, wij drinken nog wat op het terrasje en gaan dan eten. Na het eten doen we nog een wandeling door het dorpje en stellen vast dat ook hier weer imposante gebouwen van vervlogen tijden staan weg te kwijnen onder de tand des tijds.

    Sommige gebouwen zijn nog bewoond, wij bij ons zouden geen huurder of bewoner er in krijgen in zulke staat van de woningen, deze zouden tot krot worden verklaard en onbewoonbaar, maar hier is het anders.

    Bij terug komst op de camping drinken we nog iets in de kantine en gaan achteraf een douche nemen, en kruipen warm onder de wol, want het is frisjes.

    Donderdag 28 juni

    30-11-2007 om 15:16 geschreven door Romain

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)




    Archief per week
  • 28/07-03/08 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 26/11-02/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!