Inhoud blog
  • Gebakken rijst 'land en zee' Delhaize'
  • Lamsvlees met citrusmarinade
  • Runderreepjes teriyaki
  • Cheesecake met aardbeien
  • Rouget met paprikasalsa
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Oma's familie dagboek

    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalen met gember

    Sesamgarnalen met gember

    Ingrediënten

    450 gr. rauwe, grote garnalen

    120 gr. basmatirijst

    100 gr. sojascheuten

    100 gr. shiitake

    150 ml ­kippenbouillon

    1 cm gember

    rood pepertje

    1 teentje knoflook

    1/2 el vissaus

    1 tl maizena

    2 el wokolie

    Werkwijze

    Kook de basmatirijst beetgaar.

    Rasp de gember en snijd het pepertje en de knoflook fijn.

    Roer in een kommetje de warme bouillon, de maizena, de gember, het pepertje, de vissaus  tot een homogeen geheel.

    Verhit de wokolie in de wok. Roerbak ­hierin de knoflook en shiitake voor drie minuten.

    Voeg de garnalen en sojascheuten toe en roer alles om tot de garnalen roze kleuren en opkrullen.

    Voeg de saus toe en laat twee minuten pruttelen tot de saus dikt.

    Serveren

    Serveer ­garnalen met de ­basmatirijst.

    INFO

    Vis, voor 4 personen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!