4 dunne stronkjes witlof
150 gr fijnproeverssalade
200 gr grijze garnalen
Voor de granaatappeldressing:
granaatappel
2 el frambozenazijn
1 el olijfolie
snuifje suiker
peper
zout
Werkwijze
Maak eerst de dressing: verwijder de pitjes uit de schil van de granaatappel door met een houten lepel op de schil van de opengesneden granaatappel te kloppen.
Vang het sap en de pitjes op, verwijder de witte vliesjes.
Meng de pitjes en het sap van de granaatappel met frambozenazijn en olijfolie.
Breng op smaak met suiker, versgemalen peper en zout.
Snijd vervolgens de uiteinden van het witlof.
Haal de blaadjes los, was en dep droog.
Snijd de blaadjes in smalle reepjes.
Serveren:
Meng het witlof in een grote kom met de salade en garnalen.
Sprenkel de granaatappeldressing er losjes over.
Serveer met stokbrood.
INFO
Salade Voor 4 personen