Ingrediënten
300 g platte kaas
200 g zure room
250 g aardbeien
200 ml room
8 el fijne rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
6 blaadjes gelatine, geweekt
5 cl Amaretto
50 g hazelnoten
100 g Amaretti- koekjes
50 g boter
3 el poedersuiker
2 el balsamicoazijn
Werkwijze
Smelt de boter.
Maal de Amaretti-koekjes en de hazelnoten fijn in de keukenrobot. Roer er de gesmolten boter onder.
Bekleed een ronde vorm (20 cm diameter) met plasticfolie en bedek met de notenmengeling. Druk goed aan.
Warm de Amaretto op en smelt hierin de geweekte gelatine.
Klop de room half op.
Roer de suiker en de vanillesuiker door de platte kaas en meng met de zure room.
Voeg de opgeklopte room bij de kaas en roer er dan de lauwwarme Amaretto onder.
Giet de kaas op de notenmengeling en laat minstens één uur afgedekt opstijven in de koeling.
Werk af: Snijd de aardbeien in vier stukken en laat ze in de poedersuiker en balsamico marineren. Haal de taart uit de vorm en leg op een groot, plat bord. Werk af met de aardbeien.
INFO
dessert Voor 8 personen