Omaatjes wereld...!
Wat een leute...! Wat een plezier...!
(alle teksten: copyright Annemarie)
17-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM OP MIJN BLOGJE
Klik op de afbeelding om de link te volgen





























Van harte welkom op dit blogje... over het geluk en de vreugde een grootje te mogen zijn...!

17-09-2012 om 09:35 geschreven door Annemarie


>> Reageer (1)
24-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een heerlijke namiddag... !!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat een overheerlijke namiddag met het kleine meisje en haar mama...! Mijn oudste dochter zou naar enkele speelgoedzaken gaan met het oog op de goede sint...
Natuurlijk ging omake graag mee... Ik verwen mijn kleindochtertje zooooo graag... in naam van de Sint natuurlijk...
Alle kleinkinderen normaal gezien... dat spreekt vanzelf... maar tja... dat is uiteraard afhankelijk van bepaalde elementen die we hier in dit blogje niet ter sprake willen brengen.
Ik leerde mezelf beschermen... en ook te genieten van de mensen die mij een warm hart toedragen. De anderen zoeken het zelf maar uit. Het leven is kostbaar en de mensen erin waardevol. Wie dat niet weet, beseft, ziet en zijn tijd verdoet met wraak, wrok, nijd, afgunst... tja... dat is zeer jammer... maar mijn hart wordt niet langer in mootjes gehakt door gefrustreerde of jaloerse mensen. Zo is dat.

Het was dus een overheerlijke namiddag met die twee meisjes van me.
Schateren met het lieve kleintje... dat doe ik... ze lacht en ik lach met haar mee... ze schatert en ik schater net zo met haar mee... De auto waarin we beiden op de achterbank zaten... schokte van het geschater van de oudste en de jongste...

Toen kwamen we aan in de eerste speelgoedzaak... heerlijk hoor... Ik ben dan wel volwassen en zelfs naar de zestig toe... toch voel ik me daar net weer kind... Zo lopen er twee kleuters door de rekken vol speelgoed, eentje van 20 maanden en één van 58 jaar... haha.
Ik vergeet de mensheid om me heen... vaak zijn ze zo serieus... en bekijken me met argusogen... omdat ik zo lekker geniet van het juichen en verkennen... het benoemen... en het kiezen... met 't lieve kleintje.
Schateren, lachen... met grote ogen kijken.... Is het leven dan niet al ernstig genoeg misschien? 

Ze komt nergens aan... omdat ook omaatje alléén maar kijkt (we moeten toch het goede voorbeeld geven?)... en wàt ze koopt voor het kleintje.. nu dàt mag het kleintje ook vastnemen.

Een leuke kerstmuts met Mickey Mouse erop... en een boekje van Sinterklaas want ze kende door dat andere boek slechts Zwarte Piet... hem stak ze royaal haar hand uit... maar bij Sint kwamen prompt traantjes met tuitjes...

Dan kocht ik nog wat leuks voor in onze eigen woonkamer... daar kunnen we allemaal van genieten... Allemaal= zij en wie weet nog andere kleinkindjes die na haar misschien ooit ook omaatjes woning zullen verblijden met hun komst... Ik kocht een houten winkeltje met twee kratjes, één met houten groenten en één met houten fruit... (omaatje houdt van duurzaam speelgoed)... en tja... omdat ik het zooooooooooo leuk vond... ook nog een met een bakje met plastic flesjes....
Ik ga daar na de feestdagen een leuk plekje voor uitzoeken in onze piepkleine woonkamer en dan leuk telkens het lieve kleintje komt... gaan we 'winkeltje spelen'....

Het is een kadootje voor omaatje... én voor àlle kleinkindjes... en ik ben zo gelukkig als wat... voel me net weer een kind... verheug me al op het spelen met haar... of het gadeslaan van het lieve kleintje, de grootste schattebout van de hele wereld wat mij, haar omaatje betreft.... 

Leuk ook voor haar mama en papa en tanteke terwijl omaatje in de keuken wat lekkers maakt, kunnen zij lekker de boel daar leegkopen... Allemaal biofruit en biogroenten natuurlijk... wat dacht je dan.

Tjonge, tjonge wat heb ik genoten... maar me ook kapot gezweet.
Wat maakt het ook uit... Ik kwam gelukkig terug thuis...en mijn blijdschap straalde zo van me af dat mijn jongste er gelijk ook blij van werd. Wat wil een omaatje nog meer? Niets toch?
Wat geef ik nog om een koffietje in een tearoom sinds zij er is? Niets... Ik voel me gelukkig telkens ik wat leuks voor haar vind... ik hoef geen koffietjes meer of wafels met slagroom...
Al wat ik voor haar vind... daar geniet ik mee van... méér, véél meer dan van een kop koffie met een wafel. De dikke kleurpotloden... een kleurboekje, een tekenblok... we kleuren en tekenen er samen op los...

Het is zo lang geleden... dat ik me nog zo gelukkig heb gevoeld... en dat dank ik aan haar komst... en aan het samenzijn met haar mam en pap en mijn jongste...

Het leven is op die momenten... wondermooi, een paradijs.

24-11-2012 om 17:49 geschreven door Annemarie


Categorie:belevenissen met mijn kleinkindertjes
>> Reageer (0)
14-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oppasdagje vermoeiend? Maar néén :- )
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beiden waren we vroeg uit de veren. Nog voor de kippen en de haan... namelijk vier uur...  Toevallig beiden op datzelfde uur ... Ja een haha band is er wel tussen grootmoeke en het lieve kleine meisje dat ze zo vaak in haar armen kan sluiten.
Beiden waren we dus ook na enkele uren (hoe kan het ook anders) doodop...
't Lieve kleintje verraste haar omaatje door bij alles wat omaatje voorstelde 'neen' te zeggen en dat was bizar... Bovendien niet zomaar 'neen'... neen, het klonk duidelijk droef, murw... dit kleine duracelbatterijtje was dit keer doodop.

Zelfs een wandelingetje, haar favorietje kon haar dit
keer niet bekoren... 'Néén' klonk het ook bij die vraag....

Ook slapen wou ze niet... wat wel een bijzonder hekel punt werd als ze tegelijk duidelijk doodop was.
Dus omaatje nam haar breiwerkje en plaatste een stoel pal naast het bedje van het lieve kleine meisje...  en ging aan het breien... kon ze tegelijk het kleintje geruststellen... en sussen...
Uiteindelijk viel ze in slaap.... Omaatje slaakte een zucht...

Een uurtje, dus niet erg lang gezien de duidelijke graad van vermoeidheid... ze was duidelijk nog niet helemaal uitgerust. Dus na een hapje eten, stelde ik het wandelingetje opnieuw voor... dit keer wel prijs.

Een goede keuze voor zowel omaatje als kleinkindje want ik sliep bijna waar ik stond, zo moe was ik. De frisse lucht, de rust buiten deed ons beiden héél véél deugd.

Na twee uur wandelen, een kaartje uitkiezen voor haar liefste mammie die bijna jarig is, keerden we huiswaarts... De wandeling duurde zomaar effekes twee uur omdat ik mijn tijd nam, rustig aan deed. Hadden beiden nood  aan rust haha.

't Was een fijne wandeling... paddestoelen, mooie herfstblaadjes, en rust... o zoveel rust.

Eenmaal thuis waren we beiden zeer ontspannen... en mijn lieve kleindochtertje at in een mum van tijd al haar fruit op... Omaatje nam een biertje en dat smaakte.

De energie was terug... we zongen en dansten en kropen op handen en knieën het hele huis rond.
Ja, je leest het goed... dit omaatje vernam dat kleindochtertje enkele weken geleden voor het eerst kroop (nadat ze eerst kon stappen, zelfs lopen... en dus besloot ze dat even uit te proberen en even te vergeten dat ze niet meer die jonge mam was die zelfs rond de tafel kroop met haar kindertjes maar een omaatje die naar de zestig ging. Zij kroop voorop en kleinkindje achterna en soms draaiden ze om... Lachen joh...!

Omaatje was vreemd genoeg doodop eenmaal thuis en haar schouder, hals, pols en knieën voelen stram... hoe kan dat nou? Onbegrijpelijk toch?

14-11-2012 om 18:17 geschreven door Annemarie


Categorie:belevenissen met mijn kleinkindertjes
>> Reageer (0)
08-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omaatje is rusteloos
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoe gaat dat aflopen? Net een dag minder ziek en daar schiet ik alweer als een over zijn toeren lopende motor doorheen het hele huis. Overal zie ik wat...
Daar tussen die voegen effe met een tandenborstel met zeep erop... mooi netjes...
En jeetje is die overloop weer bezig te lekken? Pfff in afwachting van een klusser een emmer en een dweil eronder en natuurlijk de natte klieder opdrogen.
Bah, wat ziet die frituurpan er aan de buitenzijde weer onappetijtelijk uit...
Weet niet hoe ik dat droog kan schoonmaken, dan maar met een natte schuurspons...
Ook al die kruidenpotjes moeten dringend nog eens geordend.
En oh, die lavabo heeft ook nog eens een goede beurt nodig.
Bah, heel de keuken ondergekliederd omdat mijn verstand nog niet op peil is... ook die dan maar even gedweild.
En ondertussen ben ik zelf zo nat als een dweil, kan me straks zelf gaan uitwringen. Zal dan maar die net geboende badkuip gebruiken. Kan ik daarna lekker opnieuw aan de gang met een zeem om de tegels en kuip opnieuw aan het blinken te krijgen.
Vandaag wil ik ook nog de vaat omwassen en een droogkast staat te draaien. Zou het mogelijk zijn ook nog de woonkamer de dweilbeurt te geven nadat ik overal het stof opnam? Of steek ik morgen opnieuw met een thermometer onder mijn oksel in bed?
Hoe moeilijk is het om jezelf in te tomen als je overal aan de slag wil? Toch zal het moeten... want nu heb ik wel de bezoekjes aan of van mijn kinderen moeten missen en van hun kleintje.
Dus toch maar effe een verstandig omaatje wezen...
Zingen zal nog niet lukken... tenzij als een krakende vloer...
Ach... een rijmpje kan wel hé...

Het kleindochtertje dat ik het meeste zie, wil zoals nog meer peutertjes zeker, overal zo vlug mogelijk 'uit'.
Zit ze in haar stoeltje en is haar pureetje op dan gaat het van 'UIT, UIT'...
Zit ze in haar autostoeltje en is ze op de bestemming dan klinkt het opnieuw van 'UIT, UIT'... waarbij ze alvast toont waar dat gordeltje losgemaakt kan worden.

Omdat  omaatje niet zo handig is als mama-lief om die toestanden rond dat kinderbuikje in een mum van tijd los te krijgen, bedacht ze onder het frutselen, sjorren, drukken, met je neus erop zitten om te zien hoe het werkt... een rijmpje op te zeggen. Op die manier is het kleintje wat afgeleid en kalmeer ik haha mezelf. 

Het rijmpje gaat als volgt, het werd in mijn jeugd gebruikt bij het springen in een touw op school.

In spring de boerin springt in
Uit spuit de boer gaat uit


Het is een heel kort rijmpje maar niet als ik het net liet horen voor dit lieve kleine meisje... Ze blijft dan vragen om 'nog, nog, nog'... en zo gaat het eindeloos door tot het riempje losgemaakt werd...

08-11-2012 om 14:20 geschreven door Annemarie


Categorie:rijmpjes die ik me herinner uit mijn kindertijd
>> Reageer (0)
06-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén van die rijmpjes waar ze zo van houden...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is erg gek maar sinds ik omaatje werd, komen de rijmpjes boven als paddenstoelen dit seizoen... 

Eén van mijn kinderen kan me gewoon vragen of ik 'boter' moet en daar heb je het aan je knikker... ondergetekende herinnert zich gelijk een rijmpje. Zoals met 'boter' dus...

Tot groot jolijt van de kleine spruit die het telkens opnieuw wilde horen. Vooral de laatste zin vond vooral in het begin veel bijval...
Ondertussen kent ze zowat het hele rijmpje, alvast de volgorde van bepaalde woorden.


Dit oude rijmpje, het dateerde van mijn kindertijd.

'crème de glace
stond in de kast
mama dacht dat 't boter was
papa sneed er een stukje af
oei oei oei 't was crème de glace'

(ook bij dit rijmpje paste ik enkele woorden aan, ik maakte van het oorspronkelijke moeder en vader nu mama en papa, vond ik leuker en herkenbaarder voor het kleintje)

06-11-2012 om 13:03 geschreven door Annemarie


Categorie:rijmpjes die ik me herinner uit mijn kindertijd
>> Reageer (0)
05-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen wil en dank
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tjonge, sinds mensenheugenis maakte ik zo'n nacht niet meer mee.
Het lijkt me geen gewoon verkoudheidje meer. Dat ding stevent als een karretje op een achtbaan regelrecht af op een bronchitis, waarbij we hopen dat het nog niet zo ver is. Het hoesten klonk allesbehalve geruststellend. Ik bleef er net niet in. De hoestbuien stopten niet meer. Het was niet eens vier uur in de ochtend. Dapper hield ik mezelf voor dat het straks wel beter zou gaan. Het leek wel of mijn binnenkant er werd uitgehoest. Mijn neus zat inmiddels potdicht.
Tevergeefs bleef ik proberen toch één van die ademhalingskanalen open te krijgen. De zakdoeken vlogen mijn bed uit.
Op een bepaald ogenblik schoot alles in de knossel. Ik schoot recht als een veer en spurtte mijn bed uit naar de badkamer.
Daar besloot ik dat het welletjes was, ik weigerde op die manier op bed te blijven liggen voor de komende uren, slapen was er duidelijk niet meer bij. Inmiddels was het bijna 5 uur. Nog berevroeg als je er op maandag pas om half negen uit moet. Kon me echter niet schelen, ik wilde kunnen ademen om het even door welke van de twee kanalen, neus of mond.
Ik wenste niet meer uit mijn bed te schieten als het kruispunt der luchtwegen nog maar eens stokte. 
Ondanks de Eucalyptus op mijn hoofdkussen... dit keer was het een maat voor niets. In de woonkamer zou het wellicht op dat vlak toch beter gaan. Twee aromabrandertjes met Eucalyptus en rechtop kunnen zitten, verstrooiing in de vorm van dit blogje en dan straks maar op de zetel rust nemen in de hoop dat het dan niet meer verergert. Dat wat begon als een viraal infectietje.
Ik vermoed dat het mijn eigen schuld is. Onvoldoende rust, gecombineerd met buitengaan om emmers water uit te kieperen, te schrobben zonder wat warms aan te trekken en bovendien nog zwetend als een rund op de koop toe die koude te trotseren.
Nogmaals... wanneer word ik eindelijk een 'wijs' omaatje?
 

05-11-2012 om 05:36 geschreven door Annemarie


>> Reageer (1)
04-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gut... ik zag het ukje schrikken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag spraken moeder, dochter en kleindochter, een ziek driegeslacht tussen haakjes, met elkaar via skype.

Wat schrok het kleine dotje toen grootmoeke met haar steeds heldere, vrolijke stem plots een geluid fabriceerde als van een verroest scharnier. En wel dat scharnier van zo'n zware, oeroude schuurdeur.

Vlug stelde ik het kleintje gerust. Door niet te spreken van een kachelpijp die verstopt lijkt, een schoorsteen vol roet of een knarsende kruiwagen maar van een hoest en een toeterdetoet van een lekneus... Daarbij nam ik mijn zakdoek, vergat even dat de micro zich niet zo ver van de neusgaten bevindt en toeterde alle overbodige substantie eruit.

Dat stelde haar gelukkig gerust, temeer daar ik erna uitbundig lachte. 'Grootmoeke lachen' liet het kleine lieverdje wijsgerig weten. En ik werd prompt beloond met een guitige lach van haar terug.

Ondertussen zag ik mezelf rechtsonder in beeld, tjonge, dat rode gelaat, die verwoeste neusgaten, was ik dat werkelijk?
Waarom moet dat beeld ook verschijnen? Ik hoef mezelf écht niet te zien terwijl ik skype. Zeker niet in deze toestand. Of wel? Stel je voor dat ik net een zwarte veeg onder mijn oog heb omdat ik vergat make up eraf te halen en mijn ogen gingen jeuken...

Het was me het gesprek wel... hoesten in drievoud waarbij ik niet anders kan dan toegeven dat die van het kleintje de meest charmante was... zo lief met beide handjes voor haar mond. Daar kunnen we nog wat van leren, die bassende sopranen.

Toeteren met zakdoek aan de neus was een unicum, alleen mij toebehorend... 
Toch voelde ik me na dit skypegesprek opgefleurd... en ik hoop de twee andere delen van dit driegeslacht eveneens.

En nu op naar genezing want anders missen we dat leuke namiddagje nog binnenkort.

04-11-2012 om 16:21 geschreven door Annemarie


Categorie:belevenissen met mijn kleinkindertjes
>> Reageer (0)
03-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winterkwaaltjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zijn maar winterkwaaltjes maar wat kunnen ze lastig zijn. En bovendien verhinderen ze dat je je kleinkindjes kan vertroetelen. Bah... Ach, je kent ze wel hé, die omaatjes en opaatjes die de kwaaltjes blijven negeren en volle katoen blijven geven, helpt niet echt. Integendeel... het gaat van kwaad naar erger.

Omaatje lijkt nu door eigen schuld, dikke bult, wel een enorme vis in een te enge bokaal...
Een keel als een rubberband, een neus als een lekke kraan en dat hoofd alsof er een duikershelm omheen zit.

Liters thee drinken, boterham met honing maar eerst een met geitenbrie. Natuurlijk antibioticum toch? En heb ik nog ergens vlierbessensiroop staan? Eucalyptusolie in een aromabrander zodat ik niet als een vis op het droge naar lucht moet happen.

Vooral wat gas terugnemen en niet meer in de ijzig koude de emmers gaan uitgieten, toch niet zonder een dikke sjaal om die weekhartige keel...  Misschien ook niet me in het zweet schrobben net voor je naar buiten gaat zonder winterse attributen die je warm houden. En dan zeggen ze van omaatjes (en opaatjes) dat ze meestal oud én wijs zijn. Het eerste kan dan kloppen, het tweede gaat haha jammer genoeg voor mij alleszins niet altijd op.

03-11-2012 om 11:15 geschreven door Annemarie


Categorie:nieuwe ontdekkingen
>> Reageer (0)
21-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie had dàt ooit gedacht...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo gaat een omaatje nog aan het skypen... terwijl ze dat woord nog niet eens kende tot één van haar kleinkindjes haar ook wou zien en horen op skype. In allerijl moest één van haar andere kinderen haar ter hulp schieten want wat was dat nou ook en hoe moest het?
De jongste haalde haar laptop boven en hielp haar op weg...
Tjonge wat was ik een stuntel... zat ik te praten en te lachen naar een scherm 2 cm groot... tot na een kwartiertje plots mijn eurootje viel... het kon ook groter. Haha.
Vandaag kon ik het voor het eerst na maanden sporadisch met hulp skypen alléén... stel je voor. Een mens is nooit te oud om te leren. Wat leuk ook... na alle inspanningen die ik vandaag leverde, ik verzette zoveel werk... omdat ik me niet zo lekker in mijn vel voelde... en dan durft klussen à volenté wel eens helpen.
Het was de kers op de werk-taart...
Ik ben weeral een blij omaatje wat niet eens een wonder is met zo'n lief klein dotje op het scherm die me uit haar boekje vertelt, me vraagt nogmaals het liedje van de 'piraten' te zingen...
En die de meest guitige glimlach toont als ik dat ook daadwerkelijk doe... 

21-10-2012 om 20:02 geschreven door Annemarie


Categorie:belevenissen met mijn kleinkindertjes
>> Reageer (0)
26-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.betovererd door ze...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ze betoveren menig omaatje of opaatje, toch? Niemand is orgineler dan ze... omdat ze zo spontaan, zo puur zichzelf zijn, iets wat wij volwassenen afleerden te zijn.

Een van de kleinkindjes, nog absoluut geen twee jong, komt met een Franstalig boekje op me afgestevend met allerlei prentjes erin... en omdat ik soms eerst doe en dan nadenk, zeg ik spontaan 'comment ça va?' en dat lieve kleine ukje herhaalt  op haar eigen manier wat gek omaatje haar net vroeg...
'co chaha'
Is het grappig of is het grappig? en oh zo schattig.... 't is zo'n snoesje en ze maakt me zo aan het lachen. Het klinkt bovendien pakken leuker dan 'comment ça va'...


26-09-2012 om 15:51 geschreven door Annemarie


Categorie:belevenissen met mijn kleinkindertjes
>> Reageer (0)
21-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma op de horens genomen...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ooit ging omaatje met haar beide dochters en een kleindochtertje naar een dierenpark....
Terwijl beide dochter hun oog voor het overgrote deel lieten vallen op al de dieren... kon ondergetekende haar ogen slechts richten op dat lieve kleine ukje van een kleindochter.
Ze vergat de wereld om zich heen (zoals altijd in het gezelschap van haar kleinkindertjes) om het lieve kleine meisje toch maar op de foto te hebben terwijl ze met mama en tante een geitje wilde aaien.
Omaatje bukte zich om een mooie foto, niet in vogelperspectief... maar een 'goede' hoogte... voor dat doel liet ze zich door de knarsende knieën zakken... tot ze plots wat voelde ter hoogte van haar zitvlak.
Verbaasd keek ze om... en zag hoe twee horens van een bok zich net in haar achterwerk wilden boren... tot grote hilariteit van omstaanders en mezelf uiteraard.
Ik kwam niet meer bij....!

21-09-2012 om 19:02 geschreven door Annemarie


Categorie:belevenissen met mijn kleinkindertjes
>> Reageer (0)
19-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O dat omaatje met haar fenomenaal repertoire
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bizar maar sinds ik op de kleinkindjes pas, komen alle gedichtjes, rijmpjes, liedjes van ooit... uit soms ver vervlogen tijden... terug.
Door slechts één woord te horen, herinner ik me een liedje, een rijmpje, een gedichtje...
Ik ga ze ook hier proberen te vernoemen zodat ik ze niet opnieuw vergeet.
Ach... wat een kleinkindje niet al met je doet... je vergeet iedere schaamte of vrees of ze je misschien wel belachelijk vinden en zingt en rijmt er op los. De kleintjes vinden het dolle pret en ze vragen steeds 'nog, nog, nog'... dat moedigt zo'n omaatje als ik ben natuurlijk aan... en prompt valt die schaamte en vrees om belachelijk gevonden te worden door anderen die je horen weg en je zingt, rijmt en dicht er op los.
Heb jij als omaatje of opaatje dat ook?

Hier alvast een eerste liedje...

'Jantje hou je vast aan de takken van de bomen.
Jantje hou je vast aan de takken van de mast.
Als Jantje valt dan valt ie in 't water.
Als Jantje valt, dan valt ie in 't nat.
Boenk patat.'


ps. Ik durf nooit te beweren dat ik het orgineel zing, dicht, rijm omdat ik mogelijk onbewust en soms bewust hier en daar wat heb veranderd...

19-09-2012 om 15:36 geschreven door Annemarie


Categorie:de liedjes die ik zing voor ze
>> Reageer (0)


Foto

Inhoud blog
  • Wat een heerlijke namiddag... !!!!
  • Een oppasdagje vermoeiend? Maar néén :- )
  • Omaatje is rusteloos
  • Eén van die rijmpjes waar ze zo van houden...
  • Tegen wil en dank

    Foto

    Categorieën
  • als omaatje danst... (0)
  • belevenissen met mijn kleinkindertjes (6)
  • Dansend omaatje tot groot jolijt van de kleintjes (0)
  • de liedjes die ik zing voor ze (1)
  • grappige uitspraken (0)
  • nieuwe ontdekkingen (1)
  • rijmpjes die ik me herinner uit mijn kindertijd (2)

  • Foto

    Hallo, ik ben Annemarie. Dit blogje ben ik vooral begonnen omdat ik een uitlaatklep miste om de vreugden van een omaatje te zijn te kunnen delen. Er is hier geen maatje in mijn huis om al dat geluk en het plezier mee te kunnen delen.
    Ik vertegenwoordig misschien dat soort omaatjes dat groot en klein in een deuk legt. Het kan me weinig schelen hoor. Er is op zulke ogenblikken maar één ding dat telt=dat mijn kleinkindjes dolle pret hebben én ik niet minder...!
    Ik zing, dans, speel en doe lekker gek, geniet van de verwonderde blikken in hun oogjes. Die blik verandert al spoedig in een blik vol verwachting voor nog meer jolijt... Olé...!
    Dat ik na afloop geen stuiver meer waard ben, kan me evenmin veel schelen. Die heerlijke uren neemt niemand me af en rusten doe ik erna vanzelf... simpelweg omdat ik haha tot niet veel anders meer in staat ben.
    Blijkbaar werk ik erg inspirerend op mijn omgeving want menige keer hoor ik andere kindjes in de omgeving vragen aan hun grootouders of ze dat ook willen spelen met ze, omaatjes en opaatjes voeten bedelven onder zand of zandtaartjes bakken en 'smoutebollen' van zand, joelen, zingen, springen, een wilde rondedans uitvoeren in een tent en water gieten over voeten in waterbestendige sandalen, Ierse, Schotse dansen en walsen, twisten en shaken en in een wildernis van een tuin op avontuur gaan.  Soms ben ik zelf verwonderd over het feit dat mijn botten nog niet gebroken zijn door al die stunten maar ik ben wel best voorzichtig hoor. :-)
    Enne wat (schoon)dochters en (schoon)zonen betreft die al grappend zeggen dat je niet bij ze hoort, dat maakt me slechts nog meer aan het lachen. Dolle pret...! Ik ga liever gek dood dan bloedserieus.

    Archief per maand
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012

    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • spoedig herstel (Patty en Freddy)
        op Tegen wil en dank
  • Veel suces met je blogje (Nikki)
        op WELKOM OP MIJN BLOGJE
  • Foto

    Gastenboek
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Tof hier omake ...
  • Fijne start van de nieuwe week...
  • Omi
  • Hallo bezoek van aan het zeetje...

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!