Onder de Catalpa
Foto

Inhoud blog
  • Zomerfeest
  • Nieuwjaarsreceptie 2012
  • Zomerdrink juni 2011
  • Zomerdrink juni 2011 - foto's
  • Oud Vliegveld
  • Het Maegher Goet
  • Geschiedenis van onze straat
  • Vogelnestje
  • Nieuwjaarsdrink 2011
  • Electriciteitscabine

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerdrink juni 2011

    En daar gingen we weer : onze straatdrink, anno 2011, zesde editie dus :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    De eerste stap : Willy, onze administratieve duizendpoot, maakt alle nodige aanvragen/documenten en financiën in orde. Over de datum is geen discussie : we beslisten reeds van bij aanvang van dit initiatief om de laatste vrijdag voor de vakantiemaand juli te reserveren voor dit terugkomende onderonsje.

     

    De tweede stap, een korte oproep, volstaat om het organisatieploegje bijeen te roepen. We zijn ondertussen geroutineerd: de fictieve agenda, wordt –comme il le faut- zakelijk en correct overlopen : dit is de financiele toestand, de stadskas heeft dit voorschot uitgekeerd, dit bedragje hebben we nog tegoed, we kregen deze reacties, bij vorige straatdrink waren zoveel buren aanwezig, gaan we op ons elan verder, wat doen we voor de kinderen, wie neemt wat voor z’n rekening, wie kan de tijd vrijmaken om iedereen persoonlijk uit te nodigen...

    We beslissen de vroeger uitgestippelde weg verder te bewandelen. We denken dat de gekozen formule bij de meeste bewoners aanslaat.

     

    De derde stap : de uitnodigingen persoonlijk bezorgen. Ook hier is de terugkerende afspraak : we grijpen de gelegenheid aan om het kontakt tussen onze straatbewoners te bevorderen. En verder voor de boodschappen zorgen, de tent, de tafel, de kleurige vlagjes, de asbakken,...

     

    Op vrijdag 24 juni is het zover: klokslag 19 uur wacht ons kleine groepje de andere buren op. En iedereen heeft er zin in : de blije gezichten en begroetingen spreken boekdelen. Er wordt naar de opgroeiende kinderen geïnformeerd, naar de gezondheidstoestand van die of die, naar de ervaringen bij het beoefenen van de hobby’s, .... De kinderen vermaken zich prima, ravotten op het grasplein en geven een performance ten beste weg.

    Het opvallende : er wordt niet gezeurd, niemand maakt ruzie, iedereen respecteert de duidelijk aanwezige asbakken en vuinisemmer. Wat het opruimen reduceert tot een korte en vlotte afsluiter.

    We willen ons zomerdrinkje graag zo houden : een leuke gelegenheid, een avond speciaal voor die families die op amper enkele meters van ons huizen, maar die we soms in weken niet spreken. Daarom aan elke aanwezige : hartelijk dank!

     

    Volgende afspraak : nieuwjaarsdrink 2012 (met voldoende cava ditmaal!)

    Voor suggesties of opmerkingen kunnen jullie terecht bij de nrs 6, 9, 10, 22 en 26.

     

    Deze tekst werd mij bezorgd door Ilse.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!