zalmtaart met 2 zalmen

400 gr verse zalm
400gr gerookte zalm
150cc room half opgeklopt
12 blaadjes gelatine
sap van 1 citroen
5 blaadjes gelatine
Peper - zout - cayenne
Saus=
150cc room - sherryazijn - engelse saus - gehakte dille - pezo
Sla
Kerstomaatje
Citroen
De verse zalm garen in een court bouillon of in licht gezouten water
In de keukenrobot fijnmalen samen met de basilicum en sap van de citroen
Gelatineblaadjes weken en oplossen in wat warme room
De half opgeklopte room,gelatineblaadjes en pezocay mengen onder de zalmmousse
Een vorm bekleden met plastiekfolie

Hierop schijfjes gerookte zalm die de rand overlappen

De helft van de zalmmousse inscheppen

Dan schijfjes gerookte zalm en opvullen met de rest van de zalmmousse
Afdekken met gerookte zalm
Plastiekfolie toe plooien en een nachtje laten opstijven in de koelkast

De taart uitnemen en in spieën snijden

Saus=
Room opkloppen,de dille ondermengen en afsmaken met sherryazijn,engelse saus en pezo
Bord afwerken met gemengde sla, kerstomaatje, citroenpartje en saus
04-03-2015, 23:06
Geschreven door opa
|