lekker eten
Inhoud blog
  • pannekoeken met appel en een aardbeisausje
  • zalmtaart
  • banaan en clementines met rhum
  • meloen met ham op toostje
  • welkomsbericht
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    04-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pannekoeken met appel en een aardbeisausje

    PANNEKOEKEN MET APPEL EN EEN AARDBEIENSAUSJE

    3 appels granny smith

    suiker

    calvados

    AARDBEIENSAUS = 400gr aardbeienroomijs -- sap van 1 limoen

    PANNEKOEKEN = 350cc melk -- 225 gr bloem -- 2 eieren -- 45 gr gesmolten boter -- enkele druppels vanille-aroma

    PANNEKOEKEN

    melk in een kom doen ,eieren bijdoen en goed kloppen

    vanille ondermengen en de bloem

    als laatste de gesmolten boter

    goed kloppen zodat de klonterkes er uit zijn

    boter smelten in pan en pannekoeken afbakken

    Appels schillen en klokhuis verwijderen en in balkjes snijden

    kort bakken in een pan met boter en er dan 150gr suiker overstrooien en besprenkelen met calvados

    verder gaarstoven

    Wanneer de pannekoeken nog warm zijn de helft beleggen met appelbalkjes

    TOEPLOOIEN

             

    NOG 1 X TOEPLOOIEN TOT EEN DRIEHOEK

    SAUS

    Aardbeienroomijs laten ontdooien en mengen met het sap van een limoen

    de gevulde pannekoeken op een ingeboterde schotel leggen en opwarmen in de oven

    op een bord serveren met een bolletje aardbeienroomijs

    04-04-2015, 23:46 Geschreven door opa


    04-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmtaart

    zalmtaart met 2 zalmen

      

       

             

    400 gr verse zalm

    400gr gerookte zalm

    150cc room half opgeklopt

    12 blaadjes gelatine

    sap van 1 citroen

    5 blaadjes gelatine

    Peper - zout - cayenne

    Saus=

    150cc room - sherryazijn - engelse saus - gehakte dille - pezo

    Sla

    Kerstomaatje

    Citroen

    De verse zalm garen in een court bouillon of in licht gezouten water

    In de keukenrobot fijnmalen samen met de basilicum en sap van de citroen

    Gelatineblaadjes weken en oplossen in wat warme room

    De half opgeklopte room,gelatineblaadjes en pezocay mengen onder de zalmmousse

    Een vorm bekleden met plastiekfolie

      

    Hierop schijfjes gerookte zalm die de rand overlappen

    De helft van de zalmmousse inscheppen

    Dan schijfjes gerookte zalm en opvullen met de rest van de zalmmousse

    Afdekken met gerookte zalm

    Plastiekfolie toe plooien en een nachtje laten opstijven in de koelkast

    De taart uitnemen en in spieën snijden

    Saus=

    Room opkloppen,de dille ondermengen en afsmaken met sherryazijn,engelse saus en pezo

    Bord afwerken met gemengde sla, kerstomaatje, citroenpartje en saus

    04-03-2015, 23:06 Geschreven door opa


    27-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.banaan en clementines met rhum

    clementines met banaan en rhum

      benodigdheden

    clementines

    banaan

    bloemsuiker

      voor de sabayon

    6 eigelen

    250cc clementinesap

    100gr suiker

    5 cl rhum

    klop de sabayon op een zeer zacht vuurtje tot een luchtige massa

    Leg op de bodem van een bord 10 partjes clementines en leg in het midden enkele schijfjes banaan

    Giet er wat sabayon over en strooi er wat bloemsuiker over

    27-02-2015, 00:00 Geschreven door opa


    25-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meloen met ham op toostje

     TOOSTJE MET MELOEN EN HAM

     

    Steek uit een meloen bolletjes van ongeveer 2cm diameter

    Halveer de bolletjes meloen en smeer de toostjes in met wat boter om de ham te doen plakken op het toostje

    Leg kleine hamplakjes open en pak er de halve meloenbolletjes mee in

    Leg op de toostjes

    25-02-2015, 23:23 Geschreven door opa


    21-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkomsbericht

    welkom op mijn blog

    Als jullie een gerechtje lekker vinden maak het dan zou ik zeggen

    vinden jullie het maar niets gewoon verder zoeken

    21-02-2015, 16:25 Geschreven door opa


    Archief per week
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!