Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Aktivia NWD 2011 Antwerpen 27 februari 2011

23-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELOMLOOP AKTIVIA NATIONALE WANDELDAG 2011

Op zondag 27 februari 2011 verwachten wij duizenden wandelaars aan de ingang van de Nekkerhal, gelegen Nekkerspoel-Borcht 1 te Mechelen.

Hier wordt voor zij die met de wagen komen gratis parkeergelegenheid voorzien voor en naast de ingang. Ook bussen en mobilhomes krijgen een afzonderlijke parking in de directe omgeving.

Na de inschrijving of het afhalen van de controlekaarten bij voorinschrijving gaan de wandelaars op wandelpad.

De 5-en 7 km wandelaars vertrekken onmiddellijk richting stadscentrum voor een mooie historische stadswandeling langs historische monumenten. De 7 km-wandelaars stappen ook door het Groot-en Klein Begijnhof. Uniek is dat alle wandelaars op het water wandelen via een aangelegd Dijlepad.

Vanaf 12 km trekken de overige afstanden langs het sportpark De Nekker en het Mechels Broek richting Planckendael, waar zij een rustpost hebben in de evenementenhal.

Na het verlaten van deze rustpost gaan ze via een aangeduid wandelpad door het dierenpark van Planckendael om zo aan de achteruitgang de Leuvense Vaart te bereiken. Hier keren de 12 en 15 km-wandelaars rechts via de Leuvense Vaart en door de Spreeuwenhoek in Muizen om de Dijledijk te bereiken en aan te sluiten bij de historische stadswandeling.

De 20 en 25 km-wandelaars wandelen na het verlaten van Planckendael links richting Hofstade waar zij door het Bloso-domein wandelen om alzo het ontmoetingscentrum in het centrum van Hofstade te bereiken, waar voor hen een tweede rustpost is voorzien.

Bij het verlaten van deze rustpost maken de 25 km-wandelaars eerst een lus door de groene omgeving van Hofstade. Na hun 3de rustpost verlaten ze deze samen met de 20 km-wandelaars om via de Werfheide de Leuvense Vaart op te wandelen. Via het station van Mechelen en het Raghenoplein sluiten ze aan bij de overige wandelaars om ook de historische stadswandeling te maken. Samen met de 5 en 7 km-wandelaars hebben zij een laatste rustpost in de Keldermanszaal van het stadhuis.

          Voornaamste bezienswaardigheden tijdens de diverse wandelingen zijn:

- Mechels Broek
    - dierenpark Planckendael
         - Bloso-domein Hofstade
             - Kruidtuin
                - Melaan
                   - Groot-Begijnhof
                      - Klein Begijnhof
                         - Sint-Romboutskathedraal
                            - Aartsbisschoppelijk Paleis
                               - Grote Markt
                                  - Stadhuis met belfort en Lakenhalle

In de start-en aankomstplaats kunnen de deelnemers het Olifantenproject voor Planckendael steunen door stickers en gadgets aan te kopen. In de loop van 2011 komt Kai-Mook naar Planckendael.

Wij hopen dat de weergoden goedgemutst zijn en dat heel wat wandelaars op zondag 27 februari 2011 naar Mechelen komen voor deelname aan de Aktivia Nationale Wandeldag 2011.

                    IEDEREEN IS DIE DAG VAN HARTE WELKOM











Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!