Inhoud blog
  • Maandag de 7e juli
  • Zondag de 6e juli
  • Zaterdag de 5e juli
  • Vrijdag de 4e juli
  • Donderdag de 3e Juli
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    6/6 chicago 7/7
    chicago en de meren
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag de 30e
    Droog en warm weer. Vandaag een culturele dag. Chicago heeft een beroemde architect, Frank Lloyd Wright. Hij heeft prachtige huizen ontworpen maar ook meubels en lampen. Hij woonde in Oak Park weer een van de oudere voorsteden van Chicago. Daar woonde hij, pas getrouwd, in bij zijn moeder en haar twee zusters. Dat werd niks dus besloot hij voor zichzelf te bouwen. De buren vonden het ontwerp zo mooi dat hij van hen opdrachten kreeg om ook voor hen te bouwen. En zodoende staan er in een kleine wijk prachtige huizen. We zijn de wijk doorgelopen en hebben het huis en zijn studio bezocht en nog een tempel die hij ook gebouwd heeft. Hij is ook de ontwerper van het Guggenheim in New York. We hebben genoten en zijn heel blij dat we het gevonden hebben. Leve de Tomtom. Ik heb terwijl ik in de launderette was de hele folderverzameling daar door gekeken en wat meegenomen en zo kwam ik er achter dat het maar een half uur rijden was. Want de mensen hier doen zo iets niet. Marja heeft een paar meubels en lampen in de Frank Lloyd Wright stijl maar wist niet dat zijn collectie zo dichtbij te zien was. Krysten's zuster zei het al, we werken meestal vijf maar vaak ook zes dagen en de zevende dag zijn we thuis. Vader en moeder werken, hebben een paar kinderen en geen of weinig vrije dagen dus die komen niet verder dan een visite bij een familielid of vriend. Het gras moet gemaaid en het huis moet schoon want die sociale controle is er wel. Ook van de gemeente, die let op of je je huis goed verzorgt. Anders krijg je een bekeuring. Marja heeft in haar leven drie keer een bekeuring gekregen. Een keer omdat haar banden te veel lawaai maakten, een keer omdat ze niet stil stond bij een stopbord, (dat op elke hoek staat) en een keer voor te hard rijden in de bebouwde kom bij een school. Mag je maar 20.
    Vandaag ging ik geld halen en ik kon in de auto blijven zitten. Net als bij een een benzinepomp rijd je naar een paal en haalt je geld eruit. Voor benzine moet je er nog uit maar voor je geld kun je blijven zitten.
    En ik heb een rootbeer float geprobeerd. Gedver. Rootbeer is volgens mij een soort (vieze) gingerale, het is een ouderwets drankje. Michael heeft een fles Dad's rootbeer en daar schenkt hij wat van in een glas en dan een klont vanille ijs er bij. Het is donkerbruin met een grote schuinkraag dus het ziet er goed uit. Maar het is niet lekker. Otto en ik hebben het samen opgedronken maar dat was eens maar nooit weer. De spaghetti van Marja smaakte beter.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!