Inhoud blog
  • even geen berichtjes
  • poole 2
  • afgelopen weekend
  • londen 2
  • Parijs
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Otjes avontuurlijke reizen
    Hier vertelt ik van mijn reizen die ik voor mijn werkgever maak
    18-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even geen berichtjes

    Mijn lieve vrouwtje die mijn blogje voor mij verzorgd is even in de lappenmand, vandaar dus ook even geen updates van mijn reizen. Ik heb genoeg foto's gemaakt, dus als ze weer de oude is, dan komt het zeker hier te staan, tot die tijd vraag ik u even geduld te hebben. groetjes Otto

    18-08-2014 om 12:47 geschreven door Otje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poole 2

    Maandag mocht ik wederom naar Poole. Toen ik op het werk kwam werd ik even bij de planner geroepen en daar werd me verteld dat de stewardess van afgelopen weekend terreinverbod had en ontslagen was van haar taken en ook mijn financiële kosten proberen ze op haar terug te verhalen, dus ik ging al weer goed gemutst op weg. 

    We gingen nu met 3 andere chauffeurs, dus in totaal 4 bussen op weg naar Poole. jeugd wegbrengen en de jeugd van laatst ophalen. Toen ik de groep weer zag, deden ze spontaan een wave en zeiden "hoera we hebben de coole chauffeur weer". Dus dat was een uitstekend begin van een leuke reis.

    Maar eerst iets vertellen over Poole. Poole is de éénnagrootste natuurhaven van de wereld. De grootste ligt in Australie. Een natuurhaven betekent dus dat hij niet aangelegd is door mensen, maar door moeder natuur zelf. Hieronder een paar foto's om een indruk te krijgen.









    Op weg van Poole naar de tunnel maakte ik nog iets grappigs mee. We stopten ergens en daar liepen mooie vrouwen. Waarop een colega riep, "o o nutten" ofwel hoeren. "O" zei ik, "geen probleem wacht maar af". Dus de dame stapte op mijn bus af en zei "do you want fucky fucky" en ik zei "o yes". Dus zij mijn bus in en vroeg het nogmaals. Waarop ik zei "o yes, but at home with my wife" en liet de trouwring zien. De dame in kwestie was not amused en liep kwaad weg.

    Onderweg kwam ik dit flesje cola tegen, nu zul je denken nou en? Maar ingewijden weten dat zo onze kat heet en ik vond dat erg grappig.

    Gisteren kwam ik mooi op tijd weer thuis, de rit was dus uitstekend verlopen, dat was na het weekend een goede opsteker. Morgen vertrek ik weer richting istrië, dus zondag of maandag weer een vervolg.

    24-07-2014 om 21:56 geschreven door Otje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afgelopen weekend

    Over dit weekend ben ik heel kort, dit wil ik nl zo snel mogelijk vergeten, hoewel de heen weg fantastisch liep en ik zelfs ook nog wat verkocht had, zo verliep de terugweg helemaal niet. Moest een bus wisselen die kapot was en uiteindelijk zelfs zo kapot dat hij niet meer verder kon, had een onwillige stewardess, die overigens meteen ontslagen is. Gelukkig staat het bedrijf volledig achter me, dus ik kan nu met een goed gemoed weer naar Engeland gaan, waar  ik dan woensdagmiddag weer van terug kom en dan hoop ik dat ik weer met wat vrolijker nieuws kan komen. Ik heb dus ook geen foto's gemaakt, zoals jullie waarschijnlijk zult begrijpen.

    21-07-2014 om 22:34 geschreven door Otje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.londen 2

    Ik had niet gedacht vandaag nog een blogje te maken, toch heb ik een aantal foto's gemaakt en die wil ik uiteraard met jullie delen. Zoals ik van de week al zei verliep de reis 's nachts, ik reed met een dubeldekker en de gasten sliepen hoofdzakelijk, dus dat was lekker rustig.





    Ik heb geslapen in het IBIS hotel en dat was aan de OOstkant van Londen bij de London Docklands. Dit is vanouds een haven, die ze als een monument weer opgebouwd hebben. In deze haven worden oude schepen gerestuareerd en dus weer in ere hersteld.

    Onderstaand 2 voorbeelden daarvan, het rode schip is een lichtschip, de andere weet ik niet, maar je kunt wel zien dat ze op een dok staan.





    Ik vond dit een schitterend plaatje, hoewel hij jammer genoeg beowgenn is, dit is nu de Lndon Eye, het grote reuzenrad van Londen.



    De laatste foto is Dover by nacht, het kan in principe elke havenplaats zijn, maar je moet van mij aannemen dat dit echt Dover is.

    De volgende rit gaat naar istrië en ik mag dus als 1e chauffeur rijden. Dus morgen wat boodschappen inslaan, want dan moet ik dus voor ontbijt zorgen, ben benieuwd hoe dat gaat, maar gelukkig heb ik een stewardess bij me. maandag horen jullie meer van me.

    17-07-2014 om 22:13 geschreven door Otje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs

    Afgelopen weekend was ik in Parijs, in combinatie met Eurodisney.

    6 uur vrijdagmorgen gingen we op weg richting Parijs, waar we rond half 3 aankwamen. Daar hebben we eerst een stadstour gemaakt. De gids stond al op me te wachten. het was een leuke dame, die de ins en outs van Parijs wist te vertellen, hieronder een paar bekende monumenten.











    Helaas konden we niet gemakkelijk overal komen, want het was de 11e juli en zoals juli misschien weten is de 14e juli de dag dat de herdenking van de revolutie plaats vindt. Dus men was druk met de voorbereidingen. Bovendien was er veel politie op de been met zwaar geschut, oa mitrailleurs, dus een beetje gespannen sfeertje.

    We sliepen in een Holiday In hotel ca 20 km van Disney en Parijs, het lag er precies tussen in.

    De volgende dag, na een typisch frans ontbijt, (holle kies gevuld), gingen we richting Eurodisney. Daar kon ik de mensen droppen en had ik vrij en zoals meestal bij parken of evenementen krijg je als buschauffeur een vrijkaartje. Dus ik heb me prima vermaakt deze dag. Wat heb ik een zwaar beroep hé?

    Hieronder 2 foto's, de ene is de ingang van het park en het andere het bekende kasteel van Doornroosje.



    21.00 uur gingen we weer terug naar het hotel, dus op tijd voor de wedstrijd Nederland - Brazilië.

    De volgende dag was het begin hetzelfde als gisteren, dus weer een aantal uren op het park doorgebracht en lekker gekletst met een Duitse collega. Helass kan ik maar een beperkt aantal foto's hier kwijt, maar wie weet kom ik er nog vaker en dan doen we het gewoon in etappes.

    Om 15.00 het spul weer verzameld en togen we weer richting het Ruhrgebied. Omdat Duitsland de finale moest voetballen, had ik de autobaan voor mij alleen, is weer eens wat anders dan de vele staus (files) in Duitsland

    Heb vandaag ook mijn 1e loon binnen gekregen en Lientje is zeer tevreden, daar mag ik mee thuiskomen. Morgenavond gaat het, vooralsnog, want het wijzigt nog wel eens, richting Londen. Dat noemen ze een dagtocht. In de nacht heen en de nacht erop weer terug. Hier zal ik weinig van kunnen vertellen, want ik rij in de nachten en als ik rusten moet, lees Slapen, dan zijn de anderen actief in Londen. Dus maar weer even wachten op de volgende ritten.

    14-07-2014 om 21:48 geschreven door Otje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reisverslag deel 2

    Ik was gisteren met de familie een dagje naar Zwijndrecht, zie het blogje van Lientje (http://blog.seniorennet.be/lientjesreisavonturen/) vandaar nu pas het vervolg.

    Na Usedom ben ik naar Oostenrijk geweest en wel naar Zell am See, dat ligt in Oostenrijk in het Salzburgerland. Dat is bekend terrein voor mij, want we gaan met mijn schoonouders regelmatig naar Tirol en dan rijden we ook de Gross Glockner. Zell am See ligt daar vlak in de buurt vandaar. Toen ik er reed halverwege juni lag er nog redelijk wat sneeuw op de bergen. Overigens ligt op de hoogste top van de Gross Glockner elke dag sneeuw, ze noemen dat ook wel eeuwige sneeuw.

    Daarna ging mijn reis naar het Gardameer in italie, daar was ik nog nooit geweest en de kale grijze toppen vond ik overweldigend.



    Daar zag ik ook deze magnolia, bijzonder vond ik het.



    Daar kun je heerlijk eten, hier eet ik bv een goudbaars. Lientje houdt absoluut niet van vis, dus als ik onderweg ben, dan neem ik het er soms echt van en zeker als ze bijzondere vissoorten op het menu hebben.

    Daarna mocht ik voor de 1e keer Naar Engeland, althans voor dit Bedrijf. Londen was de bestemming, uiteraard bekend van Buckingham Palace en de wisseling van de wacht, de Towerbridge en the Big Ben, maar ik wil jullie deze keer met wat anders mee laten genieten, nl de Thames Barrier, dit is een waterkering in de theems, een beetje vergelijkbaar met de Oosterscheldekering, maar dan weer net iets anders, zeker qua bouw, wil je hier meer over lezen, dan kun je kijken op  http://nl.wikipedia.org/wiki/Thames_Barrier.




    Met deze groep ben ik ook naar Hastings geweest, een hele mooie plaats, die voor een aantal jaren geleden het Nederlandse nieuws haalde, want de pier stond in brand, dat was in 2010, hier is bv een krante-artikel te lezen: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/1911277/2010/10/05/Brand-verwoest-pier-van-Hastings.dhtml. Maar zoals ik al zei, ik vond het een heel mooi stadje, zie de foto's onder en jawel, ik vond zelfs een pub waar je Grolsch, ons plaatselijke biertje, kon drinken. 







    Na deze groep mocht ik met jeugd van een internationale school naar Neustadt aan de Wheinstrasse, dat ligt weer in de buurt van Straatsburg. We bezochten daar een kasteel en dat vond ik erg interessant. Niet alleen omdat elke jongen waarschijnlijk vroeger droomde dat hij ridder of kasteelheer was, maar ook om datgene wat de gids ons daar vertelde. Weten jullie bv waarom de Duitse vlag zwart, rood goud van kleur is? Nu vroeger bestond Duitsland uit kleine koninkrijkjes en na een revolutie wilde men dus van Duitsland een bondsstaat maiken. Dat overigens in Neustadt beklonken is. Maar men moest een vlag hebben die voor het hele land gold. Dus toen bedacht men symbolische kleuren: Zwart, was de zwarte geschiedenis die ze achter hun hadden, rood was het vele bloed dat gevloeid had en het frisse bloed dat nu door Duitsland vloeide en goud, sloeg op de gouden toekomst die het Land Duitsland nu tegemoet ging. Kijk zo leer je nog eens wat.

    De volgende dag, tevens laatste dag gingen we naar Straatsburg en bezochten oa een chocolademuseum. Lientje was jaloers, wat was ze daar ook even graag gaan kijken om zich aan al het lekkers te vergapen. Als troost heb ik haar maar een zakje lekkere bonbons meegebracht en een doos voor ons tweetjes. Dat uiteraard in goede aarde viel. Niet alleen de liefde van de man gaat door de maag hoor, nee mijn vrouwtje kun je wakker maken voor witte bonbons.

    Mijn laatste reis, tot nu toe, ging naar Hamburg, mijn passagiers gingen oa naar een musical. Maar ze kregen ook bv een rondrit door Hamburg. Lientje plaagde mij al met het lied "An der Reeperbahn, Nacxhts um halb eins. Deze straat is wat bij ons de walletjes zijn. Echter het viel me wel een beetje tegen. Nu waren we er overdag en 's avonds kan het anders zijn, maar nu waren er meer winkels, pubs en clubs en ik had een idee dat het net als de walletjes zou zijn. Maar toch leuk om er eens door te rijden.

    We vielen echt met de neus in de boter, want er was een Harley Davidson-treffen en niet zo benauwd als hier in Nederland, nee daar liep alles doorelkaar en er was een heuse optocht. Hier droomt ook elke man van, denk ik, ik vond het echt een feestje.

    Helaas kan ik blijkbaar maar een beperkt aantal foto's uploaden, sorry, ik zal alle foto's binnenkort op flickr zetten, een fotosite

    Zo nu zijn jullie helemaal bij, ik ga nu naar Disneyland Parijs en daar lezen jullie dan maandag in de loop van de dag of avond weer van. Ik wens jullie een fijn weekend en wie weet tot maandag.

    11-07-2014 om 21:50 geschreven door Otje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn 1e logje

    Welkom op mijn logje. In dit logje vertel ik over mijn reizen die ik voor mijn werkgever Graf's Reizen maak. Ik ben nl sinds juni jl touringcarchauffeur voor dit bedrijf. omdat ik veel plekken in Europa zie en omdat Europa zo mooi is, wil ik u daarvan mee laten genieten. Bovendien is dit de ideale manier om mijn familie, vrienden en kennissen te laten zien wat ik zoals uitspook en beleef onderweg.

    Omdat ik 1 juni jl begonnen ben, zal ik de afgelopen periode in blokken vertellen, vandaag dus de 1e dagen en morgen volgt de rest enz. enz.

    Zoals ik al zei werk ik nu bij Graf's Reisen in Herne Duitsland, zie voor meer info http://www.grafs-reisen.de Nu hoor ik je denken waarom dan in Duitsland. We hebben de afgelopen 2 jaar ons suf gesolliciteerd naar een baan in Nederland en al wat ze me konden bieden was een nul-urencontract, zonder enig zicht op een vaste baan. Ik heb uiteraard toen alles aangepakt wat ik krijgen kon, maar uiteindelijk het bij onze buren geprobeerd en daar kreeg ik bij het 1e gesprek al een jaarcontract, een fulltime baan en als alles naar wens verloopt zicht op een vaste baan. Dus ja die keus was niet zo moeilijk. Ik moet er wel een goed uur voor rijden, maar ja dat moest ik in Nederland ook.

    Mijn 1e reisje ging, heel vertrouwd naar Scheveningen, helaas heb ik daar geen foto's gemaakt, maar wel van de bus, dus als u onderstaande bus ziet rijden, dan even goed kijken, misschien zit ik er wel in. Leuke man met grijze haren.




    Bij aankomst op het bedrijf kreeg ik het beste compliment wat je bij een 1e dag kunt krijgen en de personeelschef stond er ook nog bij. Een aantal van mijn passagiers zei "we hebben enorm genoten en de volgende keer willen we Otto weer als chauffeur" Dat is toch mooi nietwaar.....

    Mijn 2e rit was een dagtocht naar Brugge, u weet vast wel Brugge het mooie stadje in België, hieronder 2 foto's om een idee te krijgen.




    Daarna mocht ik samen met een andere chauffeur een pendel maken naar Istrië. Dat houdt in dat je tegen 17 uur op het bedrijf vertrekt, dan rijdt je, met een paar stops, in één keer door naar, in dit geval Istrië. Degene die leiding heeft noemen ze de 1e chauffeur, die is dan bv verantwoordelijk voor de koffie, thee en andere versnaperingen, de inkomsten zijn dan overigens ook voor de chauffeur. Ik was hier nog 2e chauffeur, het was immers nog maar mijn 3e rit. Dan kom je 's morgens aan in het hotel en mag je een paar uur slapen, om dan 's avonds weer tegen 5 uur te vertrekken naar de thuisbasis, meestal met passagiers die de vakantie er dan op hebben zitten. Hier ziet u wat ik zag toen ik uit mijn hotelkamer keek



    De volgende pendel ging naar Usedom, dat ligt in Noord Duitsland vlakbij de Poolse grens aan de Oostzee, daar zag ik oa deze brug.



    Toen ik weer richting Duitsland kwam was het echt noodweer, we hebben toen 6 uur stil gestaan vanwege het weer en alle gevolgen daarvan en op de zaak bleek dat er een boom op een Vespa, klein autootje gevallen was, het resultaat ziet u hieronder.



    Morgen weer meer........ Ik wens je een fijne avond,m veel plezier met het voetbal en ik hoop dat u mijn logje waardeert en af en toe eens terug komt om te kijken naar mijn reisavonturen, u kunt ook reacties geven, zie rechtsonder het logje.



    09-07-2014 om 21:48 geschreven door Otje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    Archief per week
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!