Foto
Inhoud blog
  • klein meisje
  • Lief meisje
  • Lieve schat
  • Liefje
  • mijn lieve meisje
    babyophand.gif
    2.gif
    Over hoge bergen en diepe dalen

    Dagboek voor mijn allerliefste meid

    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klein meisje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na negen maanden in spanning te hebben geleefd, rinkelde de telefoon, heel op het onverwachts!!!
    Het was je papa om te zeggen dat je mama was binnengegaan in de kraamkliniek, maar dat ze nog in de arbeidskamer lag en het nog en tijdje kon duren.
    De  hoorn lag nog niet helemaal op de telefoon, of ik wilde al naar het ziekenhuis.
    We hebben dan nog een half uurtje gewacht en zijn dan toch maar vertrokken.
    We wisten waar de kamer was van je mama, wij er naartoe, maar er was nog niemand in de kamer!!! En wij maar wachten, wachten, och wat duurt de tijd lang !!
    Ik heb dan maar de bloemetjes in een vaasje gezet en alles wat op orde gedaan,  om de tijd te doden.
    Na één uur hoorde ik een bed in de gang komen aanrijden, daar was je mama, je papa, en jij mijn klein lief meisje, oooo zo klein, zo mooi, zo vers!!!! Je lag rustig te slapen in je vers bedje .
    Na je mama en papa gelukgewenst te hebben, konden we je eindelijk eens bekijken.Mijn hartje was zo klein, ik had traantjes in mijn oogjes, ik was oma, ja ik was oma!!!!!
    Je mama heeft geen gemakkelijke bevalling gehad hoor. Ze heeft haar kranig gehouden zei je papa, maar kleine pruts, jij wilde precies nog liever wat bij je mama in de buik blijven!! En nu ben je er, alles erop en eraan. Zo mooi, tien kleine vingertjes staken boven het lakentje uit, je klein neusje, je mooi mondje, een weinig haar op je hoofdje!!Wat was ik fier om jou oma te mogen zijn.


    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lief meisje
    In september 2002 kwamen je ouders eens op het onverwachts op een dag naar ons. Wij wisten niet wat ons overkwam, maar ze waren altijd welkom. Ik maakte een kopje koffie en zette een koekje op tafel.
    Er hangt bij ons in de keuken zo een krijtbord, een zwarte kater, waar je je boodschappen kan op schrijven of iets dat je zeker niet mag vergeten.De krijtjes liggen eronder.
    Opeens stond Miena recht en schreef op het bord : In juni worden jullie oma en opa" !!!!! Ik kon mijn ogen niet geloven!! Ik oma, en ik was nog maar vijftig jaar?? Yoepie, wat was ik blij, ik was in de wolken. Het ging dan tochh goed tussen Pim en je mama? Ik was superblij.
    Intussen ging het leventje weer gewoon zijn gangetje. Ik belde soms naar je mama om te vragen hoe het met haar ging. Ze heeft nooit rare kwaaltjes gehad, ze at graag veel fruit, anders had ze geen ongemakken.
    Toen je mama drie maanden ver was, ging ik toch een kadootje kopen voor haar, en ook een beetje voor jou, kleintje daar in de buik, een balletje met muziek erin aan een lange halsband , die je mama aan haar hals moest hangen, en tot aan haar buikje kwam. Zo kon je bij iedere beweging een klein beetje muziek horen lief kleintje in de buik.Wat was je? was je een meisje, een jongen? Je ouders wilden het niet zeggen, en je weet, je oma is nieuwsgierig hé? hahahah.
    Je mama werkte nog niet en je papa zorgde nog altijd dat hij werkte. Het was nodig , want als jij erbij ging komen, moest je ook gekleed en opgevoed worden en eten krijgen hé?
    Beetje bij beetje kocht ik dan eens onderhemdjes voor jou , je eerste Pyjamatje, kleine sokjes, ik kon het niet laten!!
    Ook werd de chalet wat omgetoverd, om plaats te maken tegen je komst lieverdje. Van opa S kreeg je al een wiegje, een bad met toebehoren, van mij kreeg je mama een zak waar je mooi tegen haar buik kon hangen als je zou geboren zijn. Zo kon je altijd dicht tegen je mama aanleunen en als je moe was, een dutje doen.
    Oh, lieveke, ik verlangde toch zo naar de datum van je geboorte, ik leefde op wolkjes.....;:

    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieve schat
    Nadat ze gebeld hadden naar de eigenaar, was de prijs nogal gunstig en zijn je ouders dan verhuisd naar H. Met al hun hebben en houden!! De twee honden, twee mooie rotweilers, verhuisden ook mee. Ze hadden een mooi bos om in te rennen, ze waren gelukkig hoor!
    Papa ging werken en je mama bleef thuis , ze kon niet weg, daar ze geen auto had en ze woonden nogal ver van de bewoonde wereld. Ik ging dan ook regelmatig eens naar je mama om te zien of ze geen boodschappen moest hebben, of haar uitkeringsformulier moest indienen.
    Het chaletje was klein, je kon amper een tweepersoonsbed zetten, maar toch ging alles naar hun zin. Je papa had geen orde, dus was er daar dikwijls ruzie !!Hij liet zijn werkkleren overal rondslingeren en deed verse kedij aan, waar hij stond!!! Een bak voor vuil linnen kende hij niet hoor, ook al stond er één in de badkamer!!
    Je vader was soms zo kwaad als het eten nog niet klaar was, dat hij dan met zijn vuisten tekeer ging  en alles in elkaar sloeg. Het venster was gebroken, de binnendeur schopte hij kapot, het was me nogal een koppig manneke. Niets kon hem deren, alles wat in zijn weg stond moest er aan geloven. Soms belde je mama mij dan op, dat ze het niet meer zag zitten. Zij heeft er veel geweend hoor lieve schat, ze had het niet gemakkelijk met jou papa.
    Als je papa dan in het weekend vrij was, vroeg Miena eens om naar ons te komen, maar dat wou je vader niet : hij zei dan : wat moeten we daar gaan doen?????
    En als ze kwamen, dan was het maar voor een half uurtje, waarmee ik al héél tevreden was.
    Maar je papa had één grote hobby : visssen .Als het mooi weer was en hij verveelde zich, dan kon hij zijn visgerief nemen en een ganse dag en nacht gaan vissen, samen met je mama. Je mama ging mee, omdat ze dan alleen zat in het huisje en ze was soms bang zo alleen in het grote bos. De honden mochten dan ook mee .En als hij het geluk had om een mooie Karper te vangen, dan kon zijn geluk niet meer op. Hij gooide die vis natuurlijk weer terug in het water hoor!!

    10-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefje
    Ondertussen woonden Pim en Miena al enkele maaden tesamen, maar ik merkte dat je vader Pim profiteerde van Miena.  Hij deed haar allerlei vuile werkjes opknappen,hij had geld, hij was de baas over haar. Er werd veel ruzie gemaakt en veel dingen kapot gegooid als je vader woest was! Miena kon het niet meer aan en verhuisde terug naar haar pleeggezin.
    Je ouders hadden nog kontakt met elkaar via gsm, het was ook al.
    Pim woonde dan nog alleen in  zijn huisje in B, maar al gauw werd het daar een echte zwijnestal, man man. Ik had de sleutel en ging iedere week eens zien in zijn huisje. Lieve meid, het was echt niet meer te doen!! Vuil, vies, echt waar!! Je vader ging werken, en s'avonds deed hij eten klaar en liet de afwas van een ganse week staan, van de slaapkamer nog niet te spreken!!Ik deed terug de was, bracht eten, fruit groenten mee voor je papa, zelfs gerechtjes die ik maakte en dan in de diepvries stopte, zodat hij dan eens niet hoefde te koken na zijn werk.
    Maar het werd daar een echte ramp in het huisje. Opa S. en ik besloten dan van hem uit het huis te zetten en hem een ander onderdak te zoeken.Uuuuuren hebben we daar doorgebracht om het huis weer in een deftige staat te brengen.
    Daarna verhuisde je papa naar een appartement, die hij ging delen met een maat van op zijn werk, zo waren de kosten wat betaalbaarder.
    Opa S en ik hebben dan dat appartement mooi ingericht, geschilderd, zodat het aangenaam wonen zou zijn voor hen.
    Ondertussen had hij ook weer kontakt gezocht met Miena, maar zij had geen auto en hij ging ze dan eens halen voor een dag. Maar dat stond Miena niet aan dat zij daar kwam en er een andere jongen het appartement deelde, wat eigenlijk voor zichzelf spreekt hé meid?
    Na een paar maanden daar "geleefd" te hebben, waren je papa en Miena weer maatjes geworden en besloten van terug samen te gaan wonen.
    Ze gingen nu eens werken aan hun relatie! Miena leefde nog van een werkloosheidsuitkering en je papa werkt nog altijd!
    Ze hadden een chaletje op het oog in W. Prachtig hoor, niet te groot, maar alles in hout, wat voor de winter wel voor verwarmingskosten duur zou uitvallen. Maar papa had twee honden, rothweilers, en ze hadden een enorme grote tuin, daar in de bossen. Ook nog een carpoort omzijn auto wat te beschermen in de winter.Dat zagen ze beiden wel zitten en ze gingen diezelfde dag nog eens bellen naar de eigenaar.




    27-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn lieve meisje
    Ik ben jou oma,en zou je graag eens vertellen wat er allemaal in je leven is gebeurd, nog voor en
     tijdens je kleine jaren
    Ik heb een zoon Pim( je papa) en heb hem altijd met veel liefde en genegenheid opgevoed.
    Hij heeft bij ons gewoond tot hij 18 jaar was en wilde dan alleen gaan wonen.
    Hij wilde niet meer naar school, dus ging hij werken om zijn brood te verdienen.
    Je papa was geen gemakelijke jongen,nochtans heeft oma er veel voor gedaan meisje, echt waar.
    Omdat je papa  op een studio trok, heeft oma drie maanden huur betaaldvoor hem, deed zijn was en zijn plas, ik ging iedere dag kijken of hij genoeg eten had, ik kocht iedere week het nodige wat hij nodig had om te leven, fruit, groenten, brood, alles wat je in een gewone huishouden nodig hebt! Hij had niets tekort hoor meisje, neem dat maar van oma aan!!!En als hij eens ziek was of niet naar zijn werk geraakte met zijn brommertje, dan maakte Oma altijd tijd om hem toch naar overal te kunnen voeren in nood.Oma werkte dan voltijds.
    Toen hij 23jaar werd, waren zijn wilde jaren wat voorbij  en heeft hij een mooi en braaf meisje leren kennen, je mama Miena.
    Het was een bedeesd meisje,die uit een pleeggezin kwam, en die je vader Pim leerde kennen ,daar zij iedere weekend met elkaar naar een danscafé of dancing gingen.    Ze hebben ongeveer 2 jaar een lat relatie gehad en toen besloten ze maar een huisje te huren in B. Pim ging werken en Miena deed het huishouden. Zij zorgde ook dat er s'avonds warm eten was voor je vader hoor!Miena ging niet werken, ze was dat niet gewend en mocht vroeger van haar pleeggmoeder niet veel buiten!
    Toen zij gingen samen wonen, was het niet altijd vreugde hoor meisje. Dat is zo hé, ieder heeft zijn goede en slechte kanten.  Oma ging nog iedere week met eten, deed de was en de plas en ging ook eens het huisje kuisen van je papa, daar Miena nog niet veel ervaring had; Och, het was zo een braaf kind, maar werd van de pleegfamilie op alle gebied van de domme gehouden, dus werken in huis, wat was dat?? Eten kopen? Moet je de mandarijntjes per stuk kopen of  hoe moet dat????Erg erg. Miena wist zelfs de waarde  niet van het geld.
    Ik moet hier nu even stoppen lieve meid, de rest komt wel nog hoor!!

    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieve meid
    ik wil hier een dagboekje maken , en het proberen af te geven aan jou, voor later als je groter bent !!



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!