Reisverslag Santiago

Van Lier naar Santiago de Compostella
16-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 20 : 31 maart 2013

van  Reims naar  Reims

Met mijn voet gaat het beter. Ik moet wel nog sandalen dragen, maar ik kan er ten minste fatsoenlijk op lopen.

In  La Maison Diocésaine  staat alles in het teken van Pasen. Rond 9u loop ik even tot aan de kathedraal. In een kleiner gedeelte van de kathedraal wordt een Gregoriaanse mis opgedragen. Het is er stampvol. Ik blijf met nog wat laatkomers langs het hekken staan. De priester is van Afrikaanse origine.

Na de mis keer ik terug naar mijn kamer. Het is koud en de straten zijn verlaten. Bovendien begint mijn voet weer pijn te doen.

Rond 14 uur ga ik nog even de stad binnen. Er is heel weinig volk te zien, alleen hier en daar een restaurant dat stampvol zit. Ik ga op een verwarmd terras zitten en drink een koffie. Daarna keer ik terug naar mijn kamer. Mijn voet heeft rust nodig.

Er is een feestje in La Maison Diocésaine: het gezin van de conciërge heeft ter gelegenheid van Pasen familie uitgenodigd. In de namiddag worden op het binnenplein eieren verstopt voor de kinderen, en om drie uur, bij het luiden van de klok, stormen 33 kinderen naar buiten.

Morgen vertrek ik, om 9u30 moet de kamer vrij zijn.

Ik zal zien hoe het morgen is met mijn voet. Misschien blijf ik nog een dag, maar op een andere locatie. Als ik te vlug begin te stappen zou het verkeerd kunnen aflopen met mijn voet. En in die kleine dorpen rijden er zelfs geen bussen.




Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Blog als favoriet !


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!